Защо Spearfish, SD, е сред 100-те най-добри малки градове

Съдържание:

Защо Spearfish, SD, е сред 100-те най-добри малки градове
Защо Spearfish, SD, е сред 100-те най-добри малки градове
Anonim

Spearfish предлага природни забележителности, качествени здравни грижи за жителите

Spearfish Creek
Spearfish Creek

Не позволявайте на бавното темпо на Spearfish, S. D., да ви заблуди. Няма недостиг на неща за правене или възможности за осъществяване на бързи връзки.

Разположен в северния край на Националната гора Блек Хилс, Spearfish предлага изобилие от природни ресурси и спокойна атмосфера. Градът с около 14 000 жители също предлага образователни и здравни услуги наравно с много по-големи градове и съдържа една от най-мощните оптични телекомуникационни мрежи в САЩ. С.

Близкият национален парк от 1,2 милиона акра предлага изобилие от възможности за отдих, включително планинско колоездене, скално катерене, ски и туризъм. Риболовците могат да пуснат въдицата си точно в Spearfish Creek, който се вие през града с ширина около 29 фута.

„Ние сме оазис тук насред царевични полета,“казва кметът на Spearfish Дана Боке.

Семейни забавления и нощен живот

Със събития в Black Hills University, семейни дейности, пазаруване и културни атракции, Spearfish няма недостиг на неща за правене. Историческата рибна люпилня D. C. Booth, построена през 1899 г., очарова хора от всички възрасти със своите подводни зони за наблюдение и хранене на риби. Аквапаркът и центърът за отдих Spearfish разполага с водни пързалки и басейни, както и пълен набор от оборудване за фитнес. Повече от 25 други парка и спортни зони също обитават Spearfish.

The Matthews Opera House, около 1906 г., отваря вратите си за обществен театър и представления на живо. Един от акцентите в центъра обаче се провежда навън, всяко лято, когато градът е домакин на серия от концерти в петък вечер.

„Това е съвременен старинен уличен танц“, казва Боке. „Децата могат да тичат наоколо и е безопасно, а хората виждат стари приятели и се срещат с нови. Общността наистина се обединява.“

С усещане за сплотеност, ниска цена на живот и асортимент от културни и природни удобства, не е чудно, че почиващите се връщат, за да превърнат Spearfish в свой дом.

Здрава общност, качествено здравеопазване

Жители от близките общности пътуват до Spearfish, за да се възползват от неговите първокласни здравни заведения. Регионалната болница Spearfish е една от само двете болници в цяла западна Южна Дакота, които предлагат родилни отделения, наред с други услуги. Болницата наскоро добави 7500 квадратни фута, за да приспособи скорошния растеж.

„Имаме медицински съоръжения на високо ниво, които, ако погледнете, нашето население не подкрепя“, казва Боке. „Ние сме медицински център, а болницата е основен работодател за нашите жители.“

Отличното здравеопазване на Spearfish, съчетано с възможности за поддържане на здравословен начин на живот, прави района привлекателен за пенсионери и семейства. Училищният район Spearfish обслужва около 2100 ученици.

„Учителите са изключително отдадени“, казва Боке. „Те участват в живота на учениците и също са наши съседи по вратата.“

Дистриктът отдава голямо значение на образованието и иновациите: всеки гимназист получава лаптоп.

„Ние водим бавен начин на живот, но се стремим да бъдем иновативни“, казва Боке. „Работим, за да останем в челните редици, но балансираме това със защитата на нашата история, качество на живот и ценности.“

Училищният район също се възползва от университета Black Hills като източник за студенти учители. Останалите от Spearfish оценяват колежа като местна образователна институция, като основен източник на работа и за изпълненията на живо, художествените представления и други развлечения, които предлага.

Популярна тема