Защо Сейнт Августин, Флорида, е сред 100-те най-добри малки градове

Съдържание:

Защо Сейнт Августин, Флорида, е сред 100-те най-добри малки градове
Защо Сейнт Августин, Флорида, е сред 100-те най-добри малки градове
Anonim

Историята, отдихът и прогресивният бизнес климат правят града чудесно място за живеене

Сейнт Августин, Флорида
Сейнт Августин, Флорида

През 2015 г. Сейнт Августин, Флорида, празнува своя 450-ти рожден ден. Никой друг град в САЩ не може да сложи толкова много свещи на тортата си.

В най-старото постоянно окупирано селище в САЩ запазването на историята е от първостепенно значение. Историческият център на Сейнт Августин пулсира с интимни кафенета, барове и магазини, всички сгушени по тесни калдъръмени улички.

„Градът и общността са дълбоко отдадени на своята история“, казва кметът на Сейнт Августин Нанси Шейвър. „Това е нашето наследство и ние сме много внимателни с него.“

Във време, когато хората говорят повече с телефоните си, отколкото на живо, центърът на Сейнт Августин остава освежаващо изключен. “Св. Августин се чувства като европейски град“, казва Шейвър. „Хората се чувстват пренесени назад във времето, когато идват тук на посещение. Дори местните често гледат дъбовете или сградите, когато се разхождат в центъра.“

Исторически, да; назад във времето, не. Сейнт Августин има първокласна училищна система, либерални изкуства и технически колежи, набор от възможности за жилища и целогодишно топло време, в което да се насладите на пясъка и сърфа.

Върхове в образованието

Класиран номер 1 в общия брой точки на теста за цялостна оценка във Флорида за последните шест години, училищен окръг St. Johns County побира 34 000 K-12 ученици. Неговите гимназисти се класират над средното за страната по резултати от тестовете SAT и ACT. Училищният район е и най-големият работодател в окръга, с повече от 4 000 служители на пълен и непълен работен ден.

Flagler College, четиригодишен колеж по либерални изкуства, също е основен източник на заетост за жителите на Сейнт Августин, както и централна точка на наследството на града. Основната зала на Flagler College се намира в бившия хотел Ponce de Leon, национална историческа забележителност, построена през 1888 г. от партньора на Standard Oil Хенри Флаглер.

Името Flagler се свързва и с болница Flagler, заведение за спешна медицинска помощ с нестопанска цел, създадено през 1889 г. Болницата постоянно получава най-високи класации за клинични постижения. Жителите на Сейнт Августин имат достъп до 16 други болници за спешна помощ в рамките на 60 мили.

Активна, артистична общност

Св. Богатата история на Августин привлича разнообразна популация от историци, учени, художници, пенсионери, активни възрастни и всякакви комбинации от тях. Градът може да се похвали с процъфтяваща общност на изкуствата с разнообразие от малки художествени галерии и антикварни магазини, както и популярна разходка на изкуството Първи петък.

Активните възрастни и семействата няма да имат недостиг на възможности да се потопят на слънце, благодарение на многото паркове, голф игрища и възможности за водни спортове в Сейнт Августин. Щатският парк Anastasia включва приливни солени блата и повече от 4 мили плаж на своите 1600 акра. Посетителите могат да карат сърф, да плуват, да ловят риба, да карат платно или да гребат в парка.

С Атлантическия океан, река Сейнт Джонс и вътрешния крайбрежен воден път около града, водните спортове са популярно забавление. За каране на кану и каяк се отправете към държавния парк Faver Dykes, който предлага и двете по Pellicer Creek. Наемете джетове и дартс през IntraCoastal или опитайте парасейлинг над океана в един приключенски следобед.

Със своята преданост към историята, зашеметяваща архитектура и безкрайни дейности, Свети Августин очарова преминаващите оттук и родените и израсналите. Както Шейвър казва: „Каквото и да искате да правите, можете да го намерите тук … различно от ски.“

Популярна тема