Окръг Ръдърфорд съчетава удобствата на големия град и очарованието на малкия град

Съдържание:

Окръг Ръдърфорд съчетава удобствата на големия град и очарованието на малкия град
Окръг Ръдърфорд съчетава удобствата на големия град и очарованието на малкия град
Anonim

Rutherford County предлага удобства на големия град, като същевременно запазва усещането за малък град.

Образ
Образ

През годините окръг Ръдърфорд се превърна в голямо място, опаковано в малка опаковка. С нарастващ брой опции за търговия на дребно и културни удобства, окръгът предлага атракции, толкова привлекателни, колкото и тези в по-големите райони на метрото. И все пак животът в окръга тече с малко по-бавно и по-спокойно темпо, отколкото в големите градове, осигурявайки на жителите достъпна цена на живот, сплотени общности и изобилие от дейности на открито, на които да се насладят.

„Това е страхотен район, който наистина се е превърнал в град, но все още носи усещането за малък град“, казва Кати Джоунс, брокер от Parks Re alty в Мърфрийзборо. „Можете да карате във всяка посока от центъра и да намерите хубав район, добри училища и страхотни магазини. След това, когато излезете в окръга, има всички тези хълмове и потоци. Това е просто красиво място, където да бъдеш навсякъде.“

Оживено качество на живот

Има много причини все повече и повече хора да наричат окръг Ръдърфорд свой дом. Като за начало, районът Murfreesboro-Smyrna има по-ниски жилищни разходи от много градове в региона, според индекса на разходите за живот, публикуван от Съвета за общностни и икономически изследвания.

Новата болница Saint Thomas Rutherford, която струва 267 милиона долара, отвори врати през 2010 г., повече от удвоявайки размера на предишното съоръжение. А училищата в окръга са класирани сред най-добрите в щата, като Държавният университет на Средния Тенеси (MTSU) осигурява жизнеността, която идва с колежанския град.

След това е пазаруването. Може би нищо не илюстрира по-добре скорошния растеж в окръг Ръдърфорд от увеличаването на търговските обекти. Avenue е търговски център на открито в Murfreesboro с повече от 100 магазина и ресторанта, включително дизайнерския магазин за облекло Buckle, планиран да отвори врати през 2015 г. Stones River Mall претърпя основно обновяване и разширение през 2008 г. и сега се състои от близо 70 магазина. Строителството трябва да започне през 2015 г. на Shoppes от 130 000 квадратни фута в StoneCrest по междущатска магистрала 24 в La Vergne, което ще предлага комбинация от ресторанти и магазини на дребно, включително търговец на дребно на евтини цени T. J. Maxx.

„Добавихме много страхотни търговски центрове през последните няколко години“, казва Джоунс. „Знам, че имаме много хора, които са ходили с кола до Нешвил, за да пазаруват, но сега могат да пазаруват тук, в окръг Ръдърфорд.“

Музеи, подходящи за деца, исторически атракции

Окръг Ръдърфорд също е дом на много исторически обекти и музеи. Един от най-новите е The Earth Experience, природонаучен музей, който отвори врати през октомври 2014 г. Той е пълен с повече от 100 000 артефакта, събрани от няколко местни колекционери, включително двама професори от MTSU.

„Сега имаме къде да ги покажем“, казва директорът на музея Алън Браун, който дари своята колекция от кости на динозаври.

Посетителите се посрещат от статуя на динозавър със седло, което предоставя идеална възможност за снимки на деца. Дисплеите включват 38-футов скелет на Тиранозавър Рекс, както и голямо разнообразие от скали, минерали, скъпоценни камъни, вкаменелости и занаятчийски бижута. Браун казва, че във всяка стая има поне един предмет, който децата могат да докосват, като кости на динозаври и парчета вкаменено дърво.

Друг подходящ за деца музей, Discovery Center at Murfree Spring, наскоро беше обявен от USA Today за един от най-добрите музеи за деца в района на Нешвил. Наред с експонатите и програмите на изкуството и науката в музея, центърът включва и 20 акра околни влажни зони.

За любителите на открито, Stones River National Battlefield съчетава историята на мястото на Гражданската война с естествената красота на национален парк от 709 акра.

„Имаме седем мили пътеки и хората ще дойдат тук, за да разходят кучетата си или да тичат и просто да се насладят на дърветата и цветята“, казва рейнджърът на парка Stones River и образователен координатор Джон Маккей.

Други популярни атракции в района включват The Historic Sam Davis Home & Plantation, където се провеждат чаени партита, лагери и обиколки с призраци през цялата година; Cannonsburgh Village, което пресъздава живота от 1800 г. в окръг Ръдърфорд; и Oaklands Historic House Museum, който е домакин на наградената изложба „Сватбени рокли през десетилетията“, показваща сватбени рокли, носени всяко десетилетие от 1860 г. до наши дни, и популярна обиколка с фенерче, позволяваща на посетителите да изследват тъмните ъгли и пукнатини на 200-годишния -старо имение.

Разберете какво е да живееш в окръг Ръдърфорд, TN.

Популярна тема