Окръг Маури изпълнява „Обещанието на Тенеси“

Съдържание:

Окръг Маури изпълнява „Обещанието на Тенеси“
Окръг Маури изпълнява „Обещанието на Тенеси“
Anonim

Columbia State Community College помага на повече студенти да получат сертификати и степени с голямото съдействие на Tennessee Promise и Tennessee Achieves.

Колумбия, Тенеси
Колумбия, Тенеси

Tennessee's Drive to 55 се стреми да осигури на 55 процента от жителите на Тенеси диплома за колеж или сертификат до 2025 г. – амбициозна цел, която е напълно постижима, благодарение на инициативи като Tennessee Promise, която осигурява завършващи гимназисти с безплатно обучение за две години в общински колеж или колеж по приложни технологии.

Никъде този тласък не е по-очевиден, отколкото в окръг Мори, където десетки специално обучени ментори-доброволци помагат на кандидат-студентите да преминат от гимназия към колеж и където висши учебни заведения като Columbia State Community College намират начини да предостави на учениците по-широк достъп до инструментите и знанията, от които се нуждаят, за да успеят.

Разходите за обучение обикновено са най-голямата пречка пред висшето образование, но навигирането в процеса на прием и финансова помощ също може да бъде обезсърчително. Tennessee Promise се грижи за финансовия проблем, докато организацията с нестопанска цел tnAchieves обединява студенти от първо поколение с ментори, които помагат да се гарантира, че отговарят на всички изисквания, които включват попълване на Безплатна молба за федерална студентска помощ (FAFSA) и осем часа общественополезен труд. Менторството е в основата на инициативата, казва директорът на tnAchieves за общностни партньорства Греъм Томас, а комбинацията от безплатно обучение и помощ от ментори прави програмата ефективна.

„Проучване, проведено от Университета на Тенеси за нас, разкри, че стипендия или наставничество за последния долар увеличава вероятността студентът да отиде в колеж с около 5 процента“, казва Томас. „Когато ги свържем заедно, учениците, с които работим, са с 21 процента по-склонни да отидат в колеж, отколкото техните връстници по статистика.“

Забележително е, че 108 жители на окръг Мори се записаха и завършиха програмата за обучение на менторство тази година, като лесно надхвърлиха целта на щата от 72. Един от тези ментори е Уес Кели, изпълнителен директор на Columbia Power & Water Systems. Кели ще наставлява шестима студенти през 2015 г.

„Искаме да се уверим, че всеки ученик има някой, който може да му помогне да обмисли проблемите и да бъде съветник“, казва Кели. „Процесът на приемане в колеж може да бъде много смущаващ, особено за студенти, които идват от семейна среда, където образованието след средното образование не е норма.“

Програми за дистанционно обучение Expand

Новата технология за видеоконферентна връзка, въведена в Columbia State, също обещава драстично да увеличи достъпа на студентите до дипломни и сертификационни програми в колежа. Финансирана от безвъзмездна помощ за дистанционно обучение и телемедицина на Rural Utilities Service, технологията позволява на всеки студент, оборудван с компютър и уеб връзка, да посещава класове от разстояние, като същевременно се ангажира с преподаватели и съученици в реално време. Columbia State започна да използва системата в началото на 2015 г., като по-широко разпространение е планирано за лятото и есента.

„Това също така ще позволи на Columbia State да предлага допълнителни класове, които да обслужват студенти, които живеят далеч от местата на кампуса и да подкрепят студенти, които изберат да посещават час от по-удобно място“, казва Марилия Гергес, директор на учебна подкрепа, дистанционно обучение и университетски услуги в колежа.

Видеоконферентната връзка също ще позволи на повече ученици от гимназията да посещават курсове и ще позволи на работниците да участват в обучителни часове, докато са на работа.

„Технологията не само отговаря на стила на учене на това поколение; спестява време и пътни разходи“, казва Гергес. „Това е печеливша за всички.“

STEM, възможности за онлайн дипломи

Columbia State също така ще засили фокуса си върху обучението на студенти за кариери в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката с помощта на грант от $45 000 от НАСА, който предоставя стипендии на жени и други по-слабо представени студенти, записани в избрани научни, технологични и математически степени и програми за сертификати. Целта е да се увеличи броят на студентките в Columbia State, които следват тези дисциплини. Ново партньорство с Western Governors University Tennessee също ще позволи на завършилите и персонала на Columbia State да прехвърлят и прилагат спечелените си кредити към бакалавърска степен по бизнес, образование, информационни технологии или медицински сестри чрез онлайн университета.

WGU е пригоден за работещи студенти, като предлага обучение с отстъпка, гъвкави класове и 24/7 достъп до материалите за курса, заедно с подход, базиран на компетентности, който позволява на студентите да напредват бързо в програмите, като демонстрират майсторство на курса материали. Центърът за развитие на работната сила на щата Колумбия също помага на студентите да придобият критични умения чрез своя нов онлайн курс по медицинско кодиране и летен тренировъчен лагер, който ги учи как да използват програмируеми логически контролери (PLC) – цифрови компютри, използвани в различни индустрии за автоматизиране на електромеханични процеси, използвани за управление машини, монтажни линии и др.

Всички тези инициативи допринасят за по-големи усилия в цялата страна за изграждане на способна, интелигентна работна сила за бъдещето и предоставяне на работодателите на квалифицираните работници, от които се нуждаят, за да се конкурират в световен мащаб. Както казва менторът на tnAchieves Кели, „нашата образователна система е от решаващо значение, за да бъде тази общност успешна в дългосрочен план.“

Популярна тема