Окръг Маури подобрява качеството на живот с нови удобства и атракции

Съдържание:

Окръг Маури подобрява качеството на живот с нови удобства и атракции
Окръг Маури подобрява качеството на живот с нови удобства и атракции
Anonim

Градовете на окръг Мори празнуват новите разработки, докато продължават да развиват съществуващите атракции и дестинации в района.

Колумбия, Тенеси
Колумбия, Тенеси

Приятелската атмосфера, спокойният ритъм на живот и достъпността на окръг Мори го правят привлекателно място за пускане на корени. Други предимства, свързани с качеството на живот, като близостта до Нешвил, отлични здравни центрове и училища, културни забележителности, дестинации за отдих и набор от нови бизнеси също допринасят за силната привлекателност на окръга.

„Окръг Мори е позициониран да се превърне в следващата фаза на растеж от самия Нешвил,“казва Ерин Джагърс, директор на Бюрото за конгреси и посетители на окръг Мори. „Със своите разумни цени на жилищата и ниски данъци, мек климат и природна красота, това е идеалното място за живеене.“

Развиваща се търговия на дребно, ресторантска сцена

В центъра на Колумбия Lucille’s – първоначално открит през 1953 г. като закусвалня – наскоро отново отвори врати като дестинация за музика на живо и ресторант. Въпреки че в момента е отворено в петък и събота вечер, работното време на заведението ще се разшири до пет или шест дни в седмицата през 2015 г.

„Когато обикаляхме за места, стана ясно, че Колумбия е град на ръба на артистична експлозия“, казва Ерик Хедърли, който притежава Lucille’s заедно с колегата си музикант Джими Кларк. „Можете да усетите вълната от иновации и креативност, когато посетите местния магазин за винилови плочи, книжарница, магазин за велосипеди и кафене. Бяхме незабавно прегърнати от местните жители и предприемачите на тези заведения и приветствани от градските власти като цяло. Чувствах се като правилното място.“

Неотдавнашният растеж на Downtown Columbia включва също Puckett’s Grocery & Restaurant и The Old Curiosity Book Shop, и двете отворени през 2012 г. Наблизо, Variety Records отвори врати отново през 2013 г., докато Muletown Coffee направи своя дебют през същата година. През 2014 г. Lace and Company започна да продава булчински и абитуриентски рокли в центъра, фирмите и жителите вече могат да се насладят на безплатен безжичен интернет в центъра на града. Освен това Съветът по изкуствата на Колумбийския университет планира да създаде специално работно пространство за артисти.

Mount Pleasant също има планове за растеж и разработва план за съживяване на центъра, който включва рехабилитация на разрушени сгради, създаване на повече зелени площи и привличане на нови бизнеси. Spring Hill продължава бързия си растеж, като наскоро добави няколко луксозни ресторанта и нов киносалон с 12 екрана към основния си търговски център The Crossings of Spring Hill. Venue 10 Lounge & Grille отвори врати през 2013 г. в Spring Hill, а второ място, наречено VenueTenn, отвори врати в центъра на Колумбия в края на 2014 г. Некорпоративната общност на Хемпшир е дом на три винарни, Amber Falls Winery & Cellars, Keg Springs Winery и Natchez Hills Vineyard – всички от които организират обиколки, дегустации и музикални събития на живо.

Забавни фестивали и събития

Окръг Маури е известен със своите целогодишни фестивали, включително популярния пролетен празник на Деня на мулето в Колумбия, който включва традиционна храна от Апалачите, състезание по каране на мулета, фестивал на занаятите и други събития. Любителите на барбекюто могат да се наситят на есенния Mid-South Barbecue Festival на Mount Pleasant, където улични танци, 5K бягане и музика на живо са част от състава.

В Спринг Хил Фестивалът на провинциалната шунка – по-известен като HamFest – е двудневно октомврийско събитие, което е в полза на местни организации с нестопанска цел, като Тенеси детски дом. Още повече забавления се предлагат по време на годишната поредица от изпълнения в Columbia State Community College, която привлича музиканти от цял свят. Предишни изпълнители включват Ricky Skaggs и Kentucky Thunder, Linda Davis, Mac McAnally и Annie Moses Band.

Почитателите на историята могат да намерят много за разглеждане в окръг Маури, от къщата на Джеймс К. Полк и музея на Президентската зала – наследствената къща на 11-ия президент на нацията – до плантацията Рипавила в Спринг Хил и други предивоенни домове навсякъде окръгът.

Бягства на открито

Окръг Маури също е най-доброто място за приключения на открито, предлагайки дейности като каране на кану и каяк по река Дък; планинско колоездене в Chickasaw Trace Park; пещера в Southport S altpeter Cave; туризъм в 90-акровата природна зона Stillhouse Hollow Falls State; и риболов, лов и наблюдение на дивата природа в зоната за управление на дивата природа Уилямспорт. Окръгът наскоро получи одобрение от държавата за създаване на район за приключенски туризъм около част от 477 акра от зоната за управление на дивата природа Янахли, която сега се управлява от отдела за паркове и отдих на окръг Маури.

Въпреки че имотът в Янахли се очаква в крайна сметка да включва природни пътеки и открити образователни зони, околният район може скоро да види приток на бизнеси, свързани с туризма, включително хотели, ресторанти и търговци на спортно оборудване, поради своите ново обозначение.

Открийте повече за градовете и центровете на окръг Маури.

Популярна тема