Високотехнологичното образование стимулира развитието на работната сила в окръг Маури

Съдържание:

Високотехнологичното образование стимулира развитието на работната сила в окръг Маури
Високотехнологичното образование стимулира развитието на работната сила в окръг Маури
Anonim

Институциите в окръг Маури предоставят високотехнологично обучение на работниците, за да развият специализирани умения, за да поддържат потока от таланти за топ индустрии.

Колумбия
Колумбия

Това е високотехнологичен свят и работодателите търсят работници със специализирани умения за работа в различни индустрии, от здравеопазване до високотехнологично производство. Работодателите в окръг Маури се възползват от високотехнологичното обучение, което регионалните институции предлагат на работниците и уменията, ориентирани към индустрията, които те развиват в рамките на работната сила, за да поддържат потока от таланти за топ индустрии.

Индустриално ориентирано образование

През регионалните колежи в Northfield Workforce Development and Conference Center се предлага набор от техническо обучение за много търсени работни места в производството, автомобилното производство, промишлената поддръжка, обслужването на клиенти и здравеопазването и чрез двойното възможности за записване, които центърът предоставя на местни гимназисти. Northfield се използва за обучителни класове и като конферентен център и се отдава под наем за търговско пространство. Съоръжението предлага също театър със 100 места, многофункционална зала с 300 места, две звукозаписни студия, звукова сцена, автомобилен гараж с 10 места, кафетерия с 250 места и 22 000 квадратни фута усъвършенствана производствена лаборатория.

Три институции – Columbia State Community College и Tennessee College of Applied Technology (TCAT) центрове за Hohenwald и Pulaski – предлагат класове там по специалности като Advanced Integrated Industrial Technology (AiiT), Automotive Technology, CNC Машинна обработка, индустриална поддръжка, лицензирана практическа медицинска сестра, EMS-спешен медицински техник, EMS-парамедик, флеботомия и обслужване на клиенти в кол център.

Northfield ще бъде домакин на нова програма за кулинарни изкуства, първоначално насочена към ученици от гимназията и по-късно разширена до курсове след средното образование, планирана да започне през 2015 г. в най-голямата търговска кухня на юг от Нешвил, казва Ян МакКийл, изпълнителен директор на Алианса на работната сила в Южен централен Тенеси. Алиансът работи както с регионален борд на работната сила, така и с панел за напреднали производствени умения, съставен от представители на 18 местни производители, за да гарантира, че програмите в Northfield отговарят на нуждите на работодателите.

„С приноса на работодателите в региона ние със сигурност създаваме по-квалифицирана работна сила, като предлагаме всички тези програми под един покрив“, казва МакКийл.

Високотехнологично производство и здравеопазване

Програмата за напреднали интегрирани индустриални технологии (AiiT) на Columbia State Community College, известна още като мехатроника, предлага обучение от световна класа, което предоставя на студентите уменията, необходими за работа със сложно оборудване. Студентите посещават онлайн лекции и участват в лаборатории в Northfield по свой собствен график, позволявайки гъвкавост на наетите студенти, тъй като те печелят кредити за сертификат за мехатроника и двегодишна степен.

„Производството навлезе в епохата на сложни компютъризирани технологии“, казва Дърл Лампли, декан на отдела за наука, технологии и математика. „Това изисква хора, които са висококвалифицирани в работата със сложни синхронизирани части от оборудване и могат да отстранят неизправности в оборудването, ако нещо се обърка.“

Медицинските сестри и други студенти по здравни грижи в Columbia State също имат достъп до първокласно обучение. Отделът за медицински сестри, в партньорство с Регионалната мрежа за здравеопазване на Saint Thomas, проведе кардиологичен симпозиум в Northfield, предназначен да подготви бъдещите регистрирани медицински сестри да се грижат за пациенти с инфаркт и да осигурят обучение на пациентите по време на острите периоди и периодите на възстановяване за пациенти, страдащи от стенокардия или инфаркт на миокарда. Приблизително 60 студенти по медицински сестри от четвъртия семестър от университетите в Колумбия и Уилямсън Каунти присъстваха на целодневното събитие. Студентите по медицински сестри също имат достъп до висококачествени симулатори на пациенти за възрастни и деца, които позволяват на учениците да практикуват в среда с нисък риск, за да усъвършенстват своите знания и умения.

„Симулаторите стават все по-важни, тъй като обемът и разнообразието от преживявания, от които се нуждаем, за да обучим достатъчно студенти, за да отговорим на нуждата, е трудно да се получи на живо и лично“, казва Кае Б. Флеминг, декан на Отдел по здравни науки.

Програмата за респираторна терапия също инвестира в най-новите устройства, така че студентите да могат да бъдат в крак с актуалните технологии в болниците, добавя Флеминг.

В близкия Пуласки, Martin Methodist College също обединява образование с опит в реалния свят. Колежът си партнира с NPC International – най-големият франчайзополучател на Pizza Hut в света, с 29 000 служители – за да предложи стимули за своите служители да придобият степен чрез неговата програма за електронно обучение. Образованието, придобито чрез програмата за развитие на управлението на NPC, ще се счита за кредити за професионален живот, което може да ускори нормалното завършване на четиригодишна степен. Училището също стартира MBA програма през 2014 г., която ще използва комбинация от опит в класната стая и онлайн обучение за обучение на студенти.

Научете повече за партньорствата на работната сила в окръг Маури, TN.

Популярна тема