Окръг Маури: Дестинация по избор

Съдържание:

Окръг Маури: Дестинация по избор
Окръг Маури: Дестинация по избор
Anonim

С местоположение по протежение на две междущатски магистрали, достъп до международно летище, специализирана работна сила и големи промишлени и търговски обекти, готови за незабавно развитие, окръг Маури е предпочитаната дестинация за нарастващ брой фирми.

Колумбия
Колумбия

С активи, които включват местоположение по протежение на междудържавен и основен щатски маршрут, бърз достъп до международно летище, специализирана работна сила и големи индустриални и търговски обекти, готови за незабавно развитие, окръг Маури е дестинацията на избор за нарастващ брой фирми.

„Това винаги са били нашите силни страни – достъп до пазари, силен резерв от работна ръка и добро качество на живот,“казва Уил Еванс, президент на Камарата на Мори и Икономическия алианс.

Бизнесът се радва на незабавен достъп до Interstate 65 и State Route 840, който образува южна линия около Нешвил и свързва с I-40, I-24 и I-65. Международното летище Нашвил е на кратко разстояние с кола. И за разлика от някои окръзи в региона, окръг Маури има индустриални и търговски обекти, готови за развитие без забавяне.

Привличане на инвестиции

Бизнесът забелязва. Индустриалният парк NorthPointe в Колумбия ще приюти нов център за обслужване на метали на стойност 32 милиона долара за Samuel, Son & Co., Limited – най-големият семеен производител и дистрибутор на автомобилни метали в страната.

„Индустриалният парк NorthPointe отговаряше на всички критерии, които търсихме,“казва Франк Консиатори, вицепрезидент на Samuel Automotive, подразделение на Samuel & Son.

От Колумбия компанията планира да обслужва нарастващата автомобилна индустрия на Юга, както и други пазарни сектори, казва Conciatori. Индустриалният парк NorthPointe има ненадминато предимство пред други местоположения, казва той, цитирайки своята „близост до настоящи и бъдещи клиенти, квалифицирана работна ръка и доставчици.“

В Spring Hill наличието на земя по Beechcroft Road привлече Magna International и Comprehensive Logistics, които доставят части за завода на General Motors, разположен на по-малко от миля. NorthPoint Development, със седалище близо до Канзас Сити, разработва индустриалния обект, който в крайна сметка може да приюти допълнителни доставчици на части. Компаниите се класираха за данъчни стимули в замяна на постигане на целите за капиталови инвестиции и създаване на работни места.

„Като бързо разрастващ се град, ние знаем колко важно е да се конкурираме с други общини за привличане на добре платени работни места тук, в Спринг Хил“, казва кметът Рик Греъм.

Наличието на съоръжение в окръг Маури позволява на Magna да обслужва GM по-ефективно, казва Майк Бисън, президент на Magna Seating.

„Това ново съоръжение демонстрира нашия ангажимент към GM в предоставянето на висококачествени продукти чрез нашите производствени инициативи от световна класа“, казва той. „Имаме удоволствието да подкрепим нашите клиенти и с нетърпение очакваме потенциални възможности за растеж.“

Новото съоръжение е петото местоположение на Magna в Тенеси и се очаква да наеме приблизително 357 души. Comprehensive Logistics Co. създава повече от 200 нови работни места в новото си съоръжение, казва Брад Константини, изпълнителен вицепрезидент и директор на компанията.

„Развълнувани сме да отворим първата си дейност в Тенеси и да станем част от общността на Spring Hill,” казва той.

В допълнение към логистичната поддръжка, Comprehensive Logistics ще предостави услуги с добавена стойност, включително последователност на части и сглобяване на покриви, гуми и джанти, задни окачвания и предни вертикали за автомобили на GM.

Сертифицирани за растеж

Един от най-големите промишлени активи на окръг Маури, индустриалният парк Cherry Glen, спечели отличието да бъде избран обект, сертифициран в Тенеси. Програмата определя последователен, строг стандарт, на който компаниите могат да разчитат при вземането на критични решения за местоположение. Разположен на магистрала 43 и булевард Сам Уоткинс в Маунт Плезънт, Cherry Glen е един от само 34-те обекта на зелено, които са сертифицирани в целия щат.

Програмата Select Tennessee Certified Sites дава увереност на лицата, вземащи решения, че техният проект ще продължи напред без никакви сериозни пречки. Сайтовете вече са проверени и сертифицирани по международни стандарти от фирмите за подбор Austin Consulting и The Foote Consulting Group. Сред квалификациите, необходими за сертифициране, даден обект трябва да има най-малко 20 акра, които могат да бъдат застроени, подходящо зониране, за да се улесни развитието, всички комунални услуги на обекта или официален план за разширяване на обекта и достъп до пътя с качество на камиони.

„Изчерпателната и подробна информация, налична за имота, позволява на нас и нашите клиенти да вземаме по-бързи решения в сравнение със сайтове, които не са преминали през официален процес на надлежна проверка“, казва Брандън Талбърт от Austin Consulting. „При равни други условия сертифицираният сайт се гледа по-благосклонно и като цяло носи по-малък риск, тъй като повечето от нашите въпроси вече са получили отговор.“

Окръг Маури е идеалното място за развиващ се бизнес, казва Евънс.

„Когато се приближавате до Нешвил, става все по-трудно и по-трудно да намерите големи парцели, подходящи за промишлеността“, казва той. „Имаме много свободни имоти. Това ни оставя добра позиция за феноменален индустриален и офис растеж.“

Популярна тема