Програмата Read and Ride в Wilkesboro, NC

Съдържание:

Програмата Read and Ride в Wilkesboro, NC
Програмата Read and Ride в Wilkesboro, NC
Anonim

Програмата Read and Ride в Wilkesboro, NC насърчава децата да четат, докато карат стационарни велосипеди.

Качвай се и учи
Качвай се и учи

Когато учениците в някои начални училища в окръг Уилкс си помислят за трите „R“, те вероятно ще си помислят за четене, каране и лежащи велосипеди.

Четири основни училища в окръг Уилкс “” Mulberry, North Wilkesboro, C. C. Райт и Маунт Плезънт "" участват в програма Read and Ride, която позволява на учениците да имат време за четене, докато карат стационарен велосипед.

Подобряване на плавността и фитнес

Програмата надгражда самочувствието на учениците по два начина: насърчава доброто здраве и физическата активност, както и насърчава уменията за самостоятелно четене. Освен това, той служи като положителен начин да се помогне на учениците да изгорят допълнителна енергия, според директора на Mulberry Elementary Rebecca Mastin.

Другите три участващи училища наричат програмата Code Read, казва Денис Хъгинс, директор по развитието на училищата в окръг Уилкс. Програмата, която се финансира от NC Rural Center, има двоен фокус: гладко четене и намаляване на затлъстяването.

„Четенето е забавно. Карането е забавно“, казва Хъгинс за Code Read. „Можете да правите и двете едновременно.“

По-големите ученици предприемат действия

Група от ръководители на ученици от 11 и 12 клас са движещата сила зад Code Read. Студентите са част от група, фокусирана върху развитието на общността чрез насочване към нуждите в тяхната общност и работа за извършване на конкретни промени. Според Хъгинс, младежките лидери са били сигурни, че програмата е тази, която искат да подкрепят, когато са гледали как учител демонстрира колко ефективно един енергичен ученик е бил пренасочен към четене, но все пак му е позволено да се движи.

„Крайната ми цел би била да ги поставя в останалите девет училища, които ги нямат“, казва Хъгинс. „Може да има някои възможности с програмите след училище“, заявява той, като отбелязва, че някои учители са започнали да използват велосипеди след училище.

Грантово финансиране на Lowe

Стационарните велосипеди в Mulberry Elementary, които са проектирани да позволяват четене, докато ги карате, бяха придобити с грант от благотворителната и образователна фондация на Lowe. Безвъзмездните средства на Lowe бяха дадени на 46 училища в Северна Каролина за инициирани от родители проекти за подобряване на училището в полза на държавното образование K-12.

Вижте още дейности за децата в Wilkesboro, NC.

Популярна тема