Фермерският пазар на Gillette

Съдържание:

Фермерският пазар на Gillette
Фермерският пазар на Gillette
Anonim

Farmer Market Gillette е във фаза на растеж и търси ново място, за да се възползва от засиления интерес на продавачите и общността.

Образ
Образ

С планове за по-голямо място и увеличено участие на фермери и други доставчици, Gillette Farmers Market е готов да стане още по-жизнена част от общността. Пазарът, който работи в събота от началото на август до първата слана, е чудесен начин за жителите да се свържат с фермерите в Gillette и околните райони.

Купуваме местно

Всичко от местно отгледани зеленчуци и птичи продукти до говеждо месо, хранено с трева, е налично и нарастващата национална тенденция за закупуване на местни продукти и продукти доведе до търсене на нови разкопки, казва Лори Бейтс, програма за градинарство координатор на Службата за кооперативно разширяване на окръг Кембъл. „Нашите майстори градинари са в процес на разрастване на пазара, така че разглеждаме няколко нови обекта в и около Gillette, които биха предложили повече пространство и също така ще запазят обстановка, подобна на парк“, казва Бейтс. „Имаме много планове и много идеи, за да сме сигурни, че имаме по-голям и по-добър пазар за 2010 г. и след това.“

Текущото местоположение на пазара в центъра имаше място само за дузина или повече продавачи; тъй като популярността на пазара нараства, нараства и броят на фермерите и животновъдите, които искат да участват. Този растеж, заедно с възхода на програмата за майстор-градинар на разширението, означава няколко промени, но и добри неща за пазара в бъдеще.„Нашите майстори градинари преминават през програма на Университета на Уайоминг, която се извършва в разширителния офис“, казва Бейтс. „Те имат 40-часов курс и след това вършат 40 часа доброволна работа.

Обучение на клиенти

Основната им цел е да помогнат за обучението на обществеността относно продуктите на градинарството, да осигурят подходящо образование за храните, които се отглеждат в района.“Съчетайте това с продължаващите промоционални усилия от Маркетинговата асоциация на фермерите в Уайоминг, на която Gillette е член през последното десетилетие, и е лесно да видите как пазарът се разширява по размер и обхват. „В миналото сме имали фермери със зеленчуци, пресни яйца, говеждо месо, дори някои занаятчийски продукти“, казва Бейтс. „Искаме да са само местни продавачи, но получаваме и някои от околните окръзи.

Една от промените, върху които майсторите градинари работят, е дефинирането на нашия пазар и площта на отглеждане, която ще покрива, така че хората да знаят точно откъде идва всичко. Дори когато започваше, пазарът беше популярна част в центъра на Gillette. С ново местоположение и по-голямо участие на производители, Бейтс предсказва много светло бъдеще за местните кулинари. „През сезона имаме всякакви неща там“, казва тя. „Хората наистина го харесват и с повече място и някои други подобрения ще продължи да бъде много популярен.“

Опции за храна в Gillette, WY

Популярна тема