Неща, които трябва да знаете за живота в Бирмингам, Алабама

Съдържание:

Неща, които трябва да знаете за живота в Бирмингам, Алабама
Неща, които трябва да знаете за живота в Бирмингам, Алабама
Anonim

Жител на Бирмингам обяснява какво трябва да знаете за "Вълшебния град"

Бирмингам, Алабама
Бирмингам, Алабама

Бирмингам е наречен „Вълшебният град“, защото изглежда се появява от нищото през 1870-те години и бързо прераства в най-голямата столична област в Алабама. Сега магията се завърна, тъй като Бирмингам претърпя ренесанс през последните години, привличайки националното внимание със своята процъфтяваща ресторантска сцена, съживяването на центъра и цялостното качество на живот. Ако обмисляте да се преместите в Бирмингам, ето няколко неща, които трябва да знаете за тази магическа атракция.

Обичаме да ядем

Заведенията за хранене се превърнаха в развлекателен спорт в Бирмингам. По-рано тази година Zagat.com класира Бирмингам на първо място в списъка си със следващите градове с гореща храна в Америка. Отличените с награди изискани заведения за хранене се радват на разнообразие от заведения за барбекю, места за пица и тази основна част от южняшката кухня, бюфетът с месо и зеленчуци. И отчасти поради присъствието на Университета на Алабама в Бирмингам – със своето медицинско училище и болница, привличащи студенти и работници от цял свят – градът има голям избор от предложения за етническа храна. Всъщност има три ресторанта в средиземноморски стил близо до кампуса на UAB, които са отворени 24 часа в денонощието (хумус в 4 часа сутринта, някой?).“

Downtown Delights

Неотдавна центърът на Бирмингам приличаше повече на градска дрямка, където тротоарите опустяваха в 17:01. Това вече не е така. Историческите сгради се реновират, апартаментите и таванските апартаменти се размножават в центъра и има все по-голям брой възможности за развлечения и пазаруване. Нов хотел и зона за хранене със седем ресторанта, наречена Uptown, отвори врати до конгресния комплекс Бирмингам-Джеферсън през 2013 г. и бързо стана популярна сред местните жители и посетителите.

Разходка в парка

Откриването на железопътен парк за 22 милиона долара през 2010 г. помогна за трансформирането на район на града, който беше пълен предимно с изоставени складове. Това зелено пространство от 19 акра беше възхвалявано на национално ниво, включително победи прочутия High Line на Ню Йорк за наградата Urban Open Space за 2012 г. на Urban Land Institute. Три години след откриването на Railroad Park бейзболният отбор от малката лига Birmingham Barons започна да играе домакински мачове от другата страна на улицата на новото игрище Regions с 8 500 места. Целият район, сега известен като Parkside District, е в процес на бързо възраждане.

Футболен фанатизъм

Този щат е луд по колежанския футбол и не само по време на футболния сезон. Слушайте местното спортно радио в средата на май и темата вероятно ще бъде футбол. Има постоянна вражда между феновете на Alabama Crimson Tide и Auburn Tigers. Не се плашете, ако внезапно чуете някой да крещи „Roll Tide“или „War Eagle“в ресторант. Тук е напълно нормално.

Железният човек

Да, това е гигантска статуя на митологичен бог без панталони, кацнал на върха на билото, което разделя центъра на града от крайградските общности „Отвъд планината“. Високата 56 фута чугунена статуя на Вулкан, римския бог на огъня, е създадена през 1904 г. като начин да се почете стоманодобивната индустрия в града и е на сегашното си местоположение от края на 30-те години на миналия век. Докато Вулкан е частично покрит с ковашка престилка, голият му гръб е там, за да го видят всички. Това предизвика многоброен смях от посетителите, но е странен източник на гордост сред местните.

Урок по история

Днешният Бирмингам не е този от историческите книги. Градът имаше много срамни моменти по време на ерата на Гражданските права през 60-те години на миналия век и те се признават от емоционално вълнуващия Институт за граждански права в Бирмингам. Но Бирмингам от 21-ви век е много далеч от онези дни.

Говорете с непознати

Преди всичко Бирмингам е невероятно приятелски настроен град, до степен, че не е необичайно непознати да започнат разговор, докато стоят на опашка в магазин или разхождат кучетата си в парка. Когато попитаме „Как си“, ние наистина искаме да знаем. Това е едно от най-хубавите неща да живееш в Бирмингам.

Популярна тема