Бихте ли се преместили в град заради чили? Помислете за Синсинати

Съдържание:

Бихте ли се преместили в град заради чили? Помислете за Синсинати
Бихте ли се преместили в град заради чили? Помислете за Синсинати
Anonim

В "Queen City" на Охайо чилито е крал.

Образ
Образ

Преместваме се за работа, по-добър климат и за да бъдем по-близо до приятели и семейство. Но какво да кажем за чили? Ако сте фанатик на чилито, помислете за Синсинати, „Кралицата на Охайо“за краля на чилито. През годините страстта на Синсинати към чилито продължава да се разпространява и всяка година посетителите отиват в града на чили за купа. Синсинати е известен като световната столица на чилито и много фактори допринасят за успеха на Синсинати в това местно ястие. От историческо влияние до силно конкурентен пейзаж сред салоните за чили, ето няколко причини, поради които Синсинати остава световната столица на чилито.

Cincinnati Chili е уникален, защото не е от сорта „con carne“; Лютият червен пипер Синсинати произхожда от македонски ресторантьори, които представиха чили в гръцки стил, подправено с канела, бахар и карамфил, а често и кимион и шоколад.

Кулинарни начала

Разположен на брега на река Охайо, Синсинати винаги е бил хванат между северната и южната идентичност и през по-голямата част от ранното си установяване не е имал кулинарен специалитет, който да нарече свой.

Това се промени за кратко в средата до края на 1800 г., когато Синсинати е известен като Поркополис, повлиян от любовта на немските имигранти към свинското месо. Въпреки това, когато индустрията за преработка на свинско месо се премести в Чикаго, Синсинати отново се превърна в празен лист за кулинарно творчество.

За щастие това означаваше, че жителите на Синсинати бяха отворени към нови културни кухни и градът приветства чилито в македонски стил.

Македонско влияние

От началото на 20-ти век имигранти от Балканите, особено Македония, отвориха ресторанти в Синсинати и въведоха сос в гръцки стил в кухнята на града. Първоначално чилито се сервира върху хот-дог, но след като един ресторантьор комбинира чили със спагети, ястието става все по-популярно сред местните закусващи.

Не след дълго магазини за чили се появиха отляво и отдясно. Изключителната комбинация от подправки на Cincinnati Chili му придава усет, който не можете да намерите в чилито в стил Тексас или в чилито с червен боб.

Изобилие от салони за чили

Синсинати е дом на над 180 салона за чили. С толкова много местни фирми, специализирани в чили, има смисъл жителите на Синсинати да продължават да обичат това уникално ястие. Някои от любимите салони за чили в Синсинати включват Price Hill, Empress, Blue Ash, Pleasant Ridge, Camp Washington и разбира се, Gold Star и Skyline.

Според книгата A New Benchmark in Cincinnati, Синсинати има повече ресторанти за чили на глава от населението, отколкото всеки друг град в света.

Страстта на местните

Откакто отвориха първите салони за чили, жителите на Синсинати са развили яростна гордост за своето чили. Всъщност ентусиазмът на жителите на Синсинати към чилито предизвика онова, което е хумористично известно като Голямата война за чили между конкуриращи се империи за чили, Gold Star и Skyline.

С толкова много заведения за чили в града има ястие с чили за всеки. От вкусно креативни веган версии до нежно наречения „сърдечен удар в чиния“, чилито от Синсинати може да бъде подходящо за всеки.

Популярна тема