Две големи многопрофилни болници поддържат Topekans здрави

Съдържание:

Две големи многопрофилни болници поддържат Topekans здрави
Две големи многопрофилни болници поддържат Topekans здрави
Anonim
Здравен център Свети Франциск
Здравен център Свети Франциск

Медицинската общност в Топека непрекъснато се развива и подобрява, оставяйки жителите на района в добри ръце за техните здравни нужди. И двете многопрофилни болници в града са в района от десетилетия и са се разраснали заедно с града.

Stormont-Vail He althCare

Регионалният здравен център Стормонт-Вейл, част от интегрирана система за здравеопазване в Топека, е по-голямата от двете болници с 586 легла. Болницата наскоро беше обявена за една от 50-те най-добри болници в страната за сърдечно-съдови грижи от Truven He alth Analytics. Stormont-Vail започва като четириетажна болница, родена от сливането между Christ’s Hospital, основана през 1884 г., и болницата и училището за обучение на медицински сестри Jane C. Stormont, създадено десетилетие по-късно. Днес болницата е център за насочване към спешна медицинска помощ за Североизточен Канзас, предлагащ специалности, вариращи от грижи за възрастни до специализирани грижи за бебета. Стормонт-Вейл управлява единственото отделение за интензивно лечение на новородени ниво 3 в окръга. Стормонт-Вейл наскоро завърши нов хирургичен център на стойност 35 милиона долара. Болницата също така предлага 24-часови лабораторни услуги и 24-часова аптека.

Св. Франсис здравен център

Св. Francis He alth Center е най-старата болница в града. Когато съоръжението отваря врати на 17 октомври 1909 г., предлага само 40 легла. Днес Свети Франциск има 378 легла и голямо разнообразие от специалности, включително лечение на рак, сърдечни заболявания и рехабилитация. От най-ранните си дни Свети Франциск е пионер в медицинската технология. Болницата първа в областта закупи рентгенов апарат, създаде интензивен сектор, монтира ултразвукова диагностична апаратура и извърши сърдечна трансплантация. Свети Франциск е и единствената болница в Топека със скенер за позитронна емисионна томография (PET), използван за лечение на рак. През пролетта на 2015 г. Свети Франциск стана първата болница в щата, която разположи робот за унищожаване на микроби, за да дезинфекцира своето съоръжение.

Топека също е дом на пет специализирани болници с различни дисциплини от грижи за ветерани до извънболнична хирургия и близо 40 домове за пенсиониране и възрастни. Каквито и да са техните здравни нужди, жителите на Топека ще намерят точно грижите, от които се нуждаят, в един от първокласните медицински центрове или специализирани доставчици в града.

Популярна тема