TechPlace дава място за срещи на предприемачите в Макалън, Тексас

Съдържание:

TechPlace дава място за срещи на предприемачите в Макалън, Тексас
TechPlace дава място за срещи на предприемачите в Макалън, Тексас
Anonim

Камарата създава TechPlace за предприемачи

Хората използват компютри и устройства в цветна стая
Хората използват компютри и устройства в цветна стая

Обаждам се на всички техници за мозъчна атака.

През 2015 г. търговската камара на Макалън стартира TechPlace, 2500 квадратни фута зони за сътрудничество за предприемачи, ориентирани към технологиите. TechPlace обхваща целия трети етаж на McAllen Creative Incubator на North Main Street, осигурявайки място, където разработчици на приложения, разработчици на софтуер, технологични стартиращи компании, програмисти, програмисти и студенти могат да се свързват помежду си в удобна, ергономична офис обстановка.

„Една от тенденциите, които се появяват в бизнеса в днешно време при стартиращите компании, е необходимостта от трето място – не дома и не офиса – а място, където можете да общувате с хора, които имат набор от умения които може би нямате, така че можете да задавате въпроси и да работите един с друг за разработване на нови идеи и бизнеси“, казва Стив Алениус, президент и главен изпълнителен директор на Търговската камара на МакАлън. „TechPlace е част от екосистема, която се опитваме да създадем в Макалън, която насърчава стартиращи фирми и малки фирми да се събират в този тип среда.“

Стилен спонсор

Третият етаж на TechPlace може да побере до 50 души, а удобствата включват Wi-Fi, конферентни зали, Smartboards, кухня и „тиха стая“за частни телефонни разговори. Компанията, която оборудва TechPlace, е базираната в Сан Антонио Texas Wilson, компания за офис мебели, известна с проектирането на прогресивни работни места с висока производителност.

„Texas Wilson беше основана преди 30 години като стартираща компания и винаги съм искал да връщам на предприемачите“, казва Майк Луна, собственик на Texas Wilson и член на глобалната организация на предприемачите.„Срещнах Стив Алениус преди няколко години на прерязване на лента и той говори за идеята си за TechPlace. Подобно е на концепция за офис в Сан Антонио, наречена Geekdom, и исках да помогна с начинанието на McAllen.“

В резултат на това Texas Wilson стана спонсор на проекта и украси целия TechPlace.

„Целият район има модерен облик, на който студентите и хората от хилядолетието наистина могат да се насладят“, казва Луна.

Разумен наем

Всички наематели в TechPlace разполагат с различни опции за работни станции, а индивидуалните предприемачи или групови стартиращи компании могат да наемат пространство за всеки месец според нуждите си.

“Наемът може да бъде само $25 на месец. Искаме да запазим наема разумен, за да позволим на стартиращите фирми да инвестират парите си в полезни усилия като техните продукти или идеи“, казва Алениус. „TechPlace също е страхотен за хората, за да се рекламират на някои от местните далновидни стартиращи компании, които може да търсят отлични таланти.”

Ahlenius добавя, че концепцията TechPlace върви заедно с няколко други технологични програми и събития, които камарата организира и подкрепя, включително I&E (изобретатели и предприемачи) мрежа, Good Pitch Competition, Latino Hope, Грантове за иновации и конкурс за малък бизнес.

„През последните пет години Камарата стартира много инициативи, за да помогне на хората да превърнат иновативните си идеи в реалност“, казва той. „Ние ще продължим да помагаме на предприемачите и стартиращите фирми, доколкото е възможно.“

Популярна тема