Изследвания, технологии и производство във Фарго, Северна Дакота

Изследвания, технологии и производство във Фарго, Северна Дакота
Изследвания, технологии и производство във Фарго, Северна Дакота
Anonim

Изследователската, технологичната и производствената индустрия на Fargo се разрастват с големи компании като Microsoft, Phoenix и Echelon Corporation.

Електронни решения на John Deere във Фарго, Северна Дакота
Електронни решения на John Deere във Фарго, Северна Дакота

Фарго може да стане доста студено, но в бизнес климата този град кипи.

Почестите са много и включват класиране на номер 4 сред малките метростанции за най-добри места за бизнес и кариера от Forbes; челно място в списъка с 15 страхотни града за търсещи работа от MSN.com и едно от най-големите метростанции в Америка с бизнес възможности от списание Expansion Management.

Корпорацията за икономическо развитие на Greater Fargo Moorhead съобщава, че оперативните разходи на бизнеса са с 23 процента под средните за страната, а нововъзникващите индустрии помагат за преструктурирането на икономиката на региона.

В района има единственият в страната Изследователски център за корозия и покрития, както и Центърът за наномащабна наука и инженерство, и двата разположени в Държавния университет на Северна Дакота. Fargo има големи и малки софтуерни компании, процъфтяващ брой фирми с корени във физическите науки, плюс солидна гама от производители, дистрибутори и бек-офис центрове.

Изследователският и технологичен парк NDSU е част от микса. Това е парк от 55 акра, който обединява университетските изследвания и частната индустрия. John Deere Electronics Solutions, производител на електроника, е крайъгълен наемател и иска стабилно снабдяване с дипломирани инженери, които NDSU доставя с готовност. Център за високопроизводителни изчисления е в процес на разработка.

Основните работодатели включват Microsoft; Център за обслужване на банки в САЩ; Център за искове на Noridian Mutual Insurance Company; Case New Holland Corp, която произвежда селскостопанско оборудване; и Integrity Windows от Marvin. Всеки има повече от 500 служители на пълен работен ден.

Растат и редиците на специализираните технологични компании. Заедно с Phoenix, списъкът включва Allen Technology, Pedigree Technologies, Appareo Systems, Fargo Automation, Packet Digital, IDA Corporation, Tecton Products и Dakota Technologies.

Пазарът на труда е доста стабилен. Безработицата през април 2008 г. е 3,1%, колкото е била и 12 месеца по-рано. Бакалавърските степени са в ръцете на почти една четвърт от възрастната работна сила; 10 процента имат висше образование.

През 2007 г. началните заплати за електрически и машинни инженери бяха съответно $57 000 и $52 000. Новоизпечените физици получават $76 200.

Веднъж тук, фирмите остават. През 2007 г. Microsoft обяви разширение от 120 000 квадратни фута, Echelon Corporation се премести в ново съоръжение, започна работа по нов завод, който ще пакетира говеждо и бизони, а Take Care He alth Systems, дъщерно дружество на Walgreens, се подготви да отвори ново съоръжение.

Популярна тема