Открийте Франклин, TN Farmer's Market във фабриката

Съдържание:

Открийте Франклин, TN Farmer's Market във фабриката
Открийте Франклин, TN Farmer's Market във фабриката
Anonim

Фермерите се свързват с общността на седмичния пазар.

Франклин
Франклин

За пресни зеленчуци от фермата, музика от блуграс и общностен дух окръг Уилямсън се обръща към фермерския пазар Франклин. Пазарът във фабриката във Франклин е отворен целогодишно в събота. С нарастващото търсене на прясна храна от местните ферми има два пазарни дни всяка седмица през летния сезон. Повече от 70 семейни ферми от Среден Тенеси са част от пазара, който е селскостопанска организация с нестопанска цел, която обединява фермери и потребители. Купувачите се тълпят към открития павилион, в който се помещава пазарът, за да се запасят с органични меса, зеленчуци, яйца, мляко, сирене, билки, растения и печива.

Органични продукти

Пазарът предлага само органични земеделски продукти, отглеждани в Уилямсън и съседните окръзи. „Местно отгледаната храна е по-важна сега, отколкото беше, когато отидохме с баща си с кошници с домати на фермерския пазар в Нешвил“, казва основателят на Factory Калвин Лихю, който беше вдъхновен да стартира пазара на Franklin’s от фермерския пазар в Лос Анджелис. „Новодошлите в нашата област са сложни и актуални, от места, където хората се стремят към холистично здраве. Чувстваме много силно, че искаме местно отглежданите и органични храни да преобладават на нашия пазар тук.“

Locally Grown

Местните усилия като фермерския пазар не само осигуряват на потребителите висококачествена храна, казва Деуейн Пери от селскостопанския съвет на Университета на Тенеси в окръг Уилямсън. Те също така създават връзка между фермерите и обществеността. „Това наистина им позволява да видят лицето зад този галон мляко и да осъзнаят, че това е важна част от живота им“, казва Пери. Семейство Hatcher, например, отглежда млекодайни говеда във фермата им College Grove от 1831 г. Семейството е научило от първа ръка стойността на креативния маркетинг и сега продава мляко Hatcher Family Dairy на места в окръга, включително Farmers Market на Franklin.

Franklin Farmers Market е отворен всяка събота. Зимният пазар, от ноември до април, е отворен от 9 сутринта до обяд. Летният пазар от май до октомври е отворен от 8 до 13 часа. Пазарът се намира зад The Factory, 230 Franklin Road на ъгъла на Franklin Road и Liberty Pike.

Популярна тема