Програмите за обучение в гимназията подпомагат развитието на работната сила в региона I-99

Съдържание:

Програмите за обучение в гимназията подпомагат развитието на работната сила в региона I-99
Програмите за обучение в гимназията подпомагат развитието на работната сила в региона I-99
Anonim

Обществените колежи, кариерните и техническите програми в региона работят с местните училищни квартали, за да подготвят учениците за високотехнологични и високоплатени работни места.

Образ
Образ

Като дом на Penn State University в State College, както и на втория по големина кампус в Penn State системата в Altoona, I-99 Corridor е спечелил репутацията си на огнище на висше образование. Но регионът също така може да се похвали с редица обществени колежи, кариерни и технически центрове, които работят с местните гимназии, за да създадат непрекъснато разширяващ се поток от висококвалифицирани и обучени таланти, захранващи директно преместването и разширяването на бизнеса.

The Greater Altoona Career & Technology Center, например, предлага около 30 одобрени от държавата технически програми за обучение за ученици от гимназията, както и осем редовни програми за възрастни. Историята на професионалното и техническо обучение в държавните училища в Алтуна всъщност датира от периода непосредствено след Гражданската война, когато PRR създава програми за обучение в училищния район на Алтуна. И като северен индустриален град Алтуна винаги е ценил квалифицираното майсторство. „Както може да се очаква от железопътното наследство на Алтуна и окръг Блеър, има акцент върху програмите за обучение по заваряване, прецизна обработка, дизелови технологии и електрически сделки“, казва Лани Рос, изпълнителен директор на Greater Altoona Career & Technology Center.

“Програмата по заваряване е сертифицирана от Американското дружество по заваряване и всъщност е първата програма от този тип в средно техническо училище, одобрена от AWS.” Рос казва, че всичките седем гимназии в окръг Блеър участват в програмите за обучение на GACTC. Разработен е добре разработен процес на ориентиране за ученици от осми и девети клас, за да помогне на учениците да преминат през програмни области и възможни избори на кариера.

Записването в гимназия в области като заваряване, прецизна машинна обработка, електрически технологии и дизелови технологии постоянно се увеличава през последните години и Рос казва, че уменията, придобити в тези програми, помагат на учениците да получат достъп до работа в региона бързоразвиващи се индустрии, като енергетиката.

Обучение според нуждите

Рос също цитира нарастващата област на здравеопазването като причина за успеха на програмата за двойно записване. GACTC предлага пет лиценза и сертификати, свързани със здравеопазването, включително сертифицирана медицинска сестра и дентален асистент с разширени функции. Техническият център на окръг Бедфорд в Еверет също отбеляза ръст в записването на студенти в програми, насочени към индустрията на здравеопазването.

„Има здравословно търсене на сертифицирани асистенти за медицински сестри през последните няколко години, което се дължи отчасти на застаряващото население на нашите окръзи“, казва Дейвид ДиПаскуале, административен директор на Техническия център на окръг Бедфорд. „Техническият център има както CNA програма за ученици от средното образование, така и за студенти след средното образование, за да бъде в крак с търсенето.“BCTC записва около 450 гимназисти в програмите си по земеделие, биотехнологии, автомобилни технологии, строителство, козметология, кулинарни изкуства, здравна помощ и заваряване и този брой продължава да расте.

„През последните шест години броят ни на записвания продължи да се увеличава. Подкрепата на гимназиите и връзката с BCTC са феноменални. Нашите училища имат солидна репутация за преподаване на академичните основи, необходими на нашите ученици за изграждане на техническите умения, които се търсят днес,” казва ДиПаскуале.

„Всъщност миналата година от зрелостниците, които са се явили на изпита за умения в края на програмата, 97 процента са получили оценка или за компетентност, или за напреднали при оценката на техните умения и знания в избраната от тях търговска област.“

Изграждане на жизнеспособни кариерни пътища

BCTC също така е дом на Центъра за продължаващо обучение и развитие на работната сила в окръг Бедфорд, който предлага разнообразие от персонализирани програми в области като електромеханични, строителни професии, лидерство и компютърни науки, за да помогне на местния бизнес с техните нужди от обучение на работната сила.

Центърът си партнира с Allegany College of Maryland, за да осигури техническо обучение не само на гимназисти и студенти, но и на разселени работници и жители, търсещи нови кариерни пътища. Подобно на GACTC и BCTC, Институтът за наука и технологии на Централна Пенсилвания играе ключова роля в развитието на квалифицираната работна сила в региона. CPI е специализиран в високо търсено, поддържащо семейството обучение за заплати в технически професии като здравеопазване, строителство, тежко строителство, енергетика и транспорт. През последните няколко години институтът разшири своите програми за енергийно обучение, като добави лаборатория за обучение по нововъзникваща енергия и инфраструктура и се подготвя да построи нова сграда за здравни науки, в която да се провежда обучение на техници.

Освен това, South Hills School of Business and Technology, с основен кампус в State College, предлага специализирани асоциирани степени в области, вариращи от счетоводство и здравни информационни технологии до графични изкуства и наказателно правосъдие.

Популярна тема