Коридорът I-99 на Пенсилвания създава иновативни компании

Съдържание:

Коридорът I-99 на Пенсилвания създава иновативни компании
Коридорът I-99 на Пенсилвания създава иновативни компании
Anonim
Образ
Образ

Иновативни компании в водещите индустрии от високотехнологично производство до бионаука и информационни технологии намират коридор I-99 в Пенсилвания за благодатна почва за успех.

Водещият разработчик на софтуер за индустрията за домашно здраве, най-добрият производител на композитни материали за охладителни кули и други индустриални конструкции и основният разработчик на лабораторни инструменти за наблюдение на качеството на въздуха, водата, почвата, храната и други основни продукти не само стартирани в региона, но и се ангажират да растат там.

„Нашата способност бързо да черпим от научни таланти в областта ни помогна да се възползваме от пазарните възможности по начини, които може да са по-трудни на друго място“, казва Робърт Харшбаргер, вицепрезидент по продажбите и маркетинга за Restek.

Restek стартира от инкубатор на State College преди близо 30 години и се разрасна до 250 местни служители, съоръжение от 128 000 квадратни фута в Bellefonte и дъщерни дружества в Китай, Франция, Германия, Италия, Япония и Обединеното кралство. Компанията проектира и произвежда хроматографско оборудване, използвано от научни лаборатории по целия свят, и е получила множество патенти и награди за своите продукти.

Чрез своята еволюция Restek, 100 процента собственост на служителите, се опира на предприемаческите ресурси на района и на технологиите и учебните ресурси на Penn State, чийто водещ кампус е в State College и втория най-големият кампус в Алтуна.

Местоположението също така осигури на Restek лесен достъп до най-големите пазари на североизток и изобилие от добре образовани работници, известни със своето майсторство и упорит труд.

„С разрастването си успяхме да разширим нашата фабрика, да изградим фитнес зала за служителите и да осигурим предимства от световна класа с ресурси и поддръжка, намиращи се основно в окръг Сентър“, казва Харшбаргер.

Основа за растеж

Местоположението също е предимство за Bedford Reinforced Plastics, която доставя пултрудирана и формована пластмаса, подсилена с фибростъкло (FRP) за индустрии, които се нуждаят от здрави, леки, устойчиви на корозия и стабилни на размери строителни материали за конструкции. Близостта до четири междущатски магистрали, включително магистрала Pennsylvania Turnpike (Interstate 70/76), улеснява транспортирането на големи материали, които трябва да бъдат транспортирани с камиони до техните дестинации.

„Ние правим проекти за хора по целия свят и изпращаме материали за тези проекти навсякъде“, казва Ерик Кид, маркетинг директор. „Поради нашето местоположение имаме достъп до северни, южни, източни и западни маршрути и главни магистрали.“

От стартирането си преди 40 години от млекопроизводителя Мелвин Стал, семейната компания се разрасна от малък магазин за производство на селскостопанско оборудване в световен производител на FRP. Компанията има 200 служители и повече от 200 000 квадратни фута производствено пространство, включително център за производство от последно поколение. Бедфорд прави рамката за повечето охладителни кули в цялата страна, но неговите материали се използват и във всичко - от сгъваеми стълби до транспортни средства за войски до подводна структура в хотел и казино Bellagio в Лас Вегас, която позволява на прочутите му фонтани да се издигат и спускат по време на водни представления.

Kidd казва, че служителите на окръг Бедфорд са работили в тясно сътрудничество с производителя за развитието на индустриалния парк, където се помещава дейността му, и компанията също така използва развитието на работната сила, осигурено от Техническия център на окръг Бедфорд и Асоциацията за развитие на окръг Бедфорд, за обучавайте служители.

Достъп до най-доброто

Достъпът до основни пазари, клиенти и ресурси дава на компаниите в региона на коридор I-99 предимство пред конкурентите, но огромният набор от таланти е най-добре пазената тайна, казват лидерите в индустрията.

„Имаме достъп до хиляди новоизпечени висшисти, които искат да останат в района и търсят работа в иновативни компании,“казва Кийт Крауновър, президент и главен изпълнителен директор на Delta He alth Technologies, водещ софтуер разработчик за домашно здравеопазване, хосписи и частни агенции, които се грижат за пациенти у дома.

Основана в Алтуна през 1968 г., Delta He alth Technologies еволюира от обработка на клиентски данни, изпратени чрез хартиени формуляри, до разработване на приложения за планиране, фактуриране и обслужване на място, до които здравните работници имат достъп чрез своите смартфони.

Оценена като най-добрият доставчик на софтуер в своята област, фирмата е удвоила пазарния си дял през последните пет години и наскоро удвои служителите си до 83. Crownover приписва успешния преход на компанията на ангажираността, експертизата и предприемчивостта на служителите.

„Ключът към силата на нашата компания е нашата работна сила“, казва той.

Популярна тема