Развлеченията, изкуствата правят коридора I-99 привлекателен за преместващи се фирми, семейства

Съдържание:

Развлеченията, изкуствата правят коридора I-99 привлекателен за преместващи се фирми, семейства
Развлеченията, изкуствата правят коридора I-99 привлекателен за преместващи се фирми, семейства
Anonim

Възможностите за отдих и оживената художествена и културна сцена подобряват качеството на живот на жителите в региона I-99 и спомагат за привличането на туристи и преместването на бизнеса в процеса.

Образ
Образ

Дългогодишният жител на Централна Пенсилвания Майк Харпстър се шегува, че докато сме израснали, „не сме имали зима, пролет, лято и есен. Имахме риболовен сезон, сезон на пуйки, сезон на елени и сезон на дребен дивеч.

„Прекарах живота си на открито и около него“, казва той.

Както много жители на района на I-99 Corridor, отдихът на открито остава важна част от живота за Harpster, който сега е директор за членство и бизнес развитие на клуба за мухарски риболов HomeWaters в Spruce Creek.

„Израснахме, оценявайки природата и природните ресурси, които имаме около нас. В днешния дигитален свят е трудно да се каже кои неща са реални и кои не, и открихме, че някъде има копнеж за свързване с природата“, казва Харпстър.

I-99 Регион: Природна атракция

Harpster казва, че връзката се улеснява от варовиковите реки, езера и потоци с извори в региона, които предоставят възможности за риболов на HomeWaters от световна класа.

„Поради липсата на разрастване на градовете и сравнително ниското население имаме чудесни природни ресурси, що се отнася до флората и фауната на горите, и този регион предлага много обществен достъп до природата“, казва Харпстър.

Добър спорт

Изследователски университет от световна класа носи със себе си високо оценени спортове, изкуства и развлечения. Penn State е дом на Музея на изкуствата Palmer, който се гордее с 11 галерии, градина със скулптури на открито и аудитория със 150 места, както и Bryce Jordan Center, арена с 16 000 места, която е домакин на различни развлекателни събития в допълнение към Nittany Баскетбол Lions and Big Ten.

Регионът също така е дом на бейзболните отбори от малката лига Altoona Curve и State College Sparks.

В съседния окръг Бедфорд организацията Rails to Trails превърна 8 мили от 10,6 мили участък от железопътно легло в пътека за пешеходен туризъм и колоездене. Пътеката минава през два обществени парка, свързвайки няколко от общностите в окръга и осигурявайки на жителите достъп до други развлекателни дейности като къмпинг, риболов, каяк и кану по реката.

„В нашия регион имаме езеро Рейстаун, което е изкуствено езеро с дължина 22 мили, което има 102 мили брегова линия, две яхтени пристанища, два курорта и множество къмпинги. Имаме и три държавни парка наблизо. Освен това сме щастливи да имаме в близост до Raystown разклонението на река Juniata, която е популярна за каране на кану, каяк и риболов“, казва Дейвид Томас, секретар на Broad Top Township. „След това имаме поддържащи възможности за отдих като голф игрища, увеселителни паркове и дори ски бягане и ски спускане в ски курорта Blue Mountain и ски зона Tussey Mountain. Има много възможности за хората да излязат и да се насладят на развлекателни дейности.“

Томас казва, че откакто организацията е започнала да разработва пътеката, служителите са забелязали не само повече семейна активност по протежение на пътеката, но и повече използване от туристи и пътуващи по работа от други части на щата – тенденция, приветствана и от HomeWaters.

„На нашето местоположение сме на по-малко от четири часа от Ню Йорк, Балтимор, Вашингтон, Питсбърг, Харисбърг и Кливланд“, казва Харпстър. „Гледаш населението в тези райони и си мислиш колко лесно е за тях да стигнат до тук. В HomeWaters имаме 40 до 50 служители, които имат работа заради природните ресурси на района – заради отдиха, който предоставяме на хората, идващи в района.“

Изкуството на материята

Сцената на изкуствата в региона е друга привлекателност за жителите и посетителите. Театърът Мишлер в Алтуна – културен крайъгълен камък в общността от повече от 100 години – привлича посетители с целогодишен график от театрални и музикални представления и дава тласък на туристическата индустрия в региона.

„От гледна точка на друго икономическо развитие, гледате на увеличение на заетостта на хотелите. Гледате увеличение на продажбите в ресторантите и пазаруването. Така че хората идват може би за представление в театъра, но също така се хранят в местни ресторанти, пазаруват и се възползват от многото фантастични хотели в района“, казва Катрин Шафър, изпълнителен директор на Blair County Arts Foundation.

Шафър казва, че изключителните предложения за изкуство в региона, които включват професионална балетна трупа, присъствие на семеен и обществен театър, музеи, художествени галерии и симфоничен оркестър, също помагат за привличането на преместващи се бизнеси.

„Когато организациите за икономическо развитие доведат хора, които обмислят преместване, едно от първите неща, които искат да видят, е театърът [Мишлер] и искат да видят Музея на изкуствата Southern Alleghenies, и те искат те да знаят, че тези възможности са тук за техните семейства. Те искат да знаят, че не е нужно да ходят в голям столичен район за тези културни преживявания. Това е наистина силна точка за продажба“, казва Шафър.

Популярна тема