Напредък в здравеопазването по коридор I-99 на Пенсилвания

Съдържание:

Напредък в здравеопазването по коридор I-99 на Пенсилвания
Напредък в здравеопазването по коридор I-99 на Пенсилвания
Anonim

Прочетете как болниците в коридор I-99 подобряват грижите в региона, като доставчиците инвестират в технологии, съоръжения и медицинска експертиза.

Образ
Образ

Висококачественото здравеопазване на коридор I-99 напредва с региона, тъй като доставчиците инвестират в технологии, съоръжения и медицински опит.

Коридорът включва пет болници за спешно лечение, медицински център James E. Van Zandt VA в Altoona, болница Tyrone в Tyrone, няколко специализирани лечебни центъра и няколко по-малки клиники. Други системи за здравеопазване като Mount Nittany He alth (MNH), Geisinger He alth System и Медицинският център на Университета в Питсбърг (UPMC), който управлява болници в Бедфорд и Алтуна, предоставят набор от услуги за жителите.

Mount Nittany: Сила в интеграцията

Разположен в State College, Mount Nittany He alth предоставя първична, специализирана, спешна и хирургична помощ за пациенти в централна Пенсилвания. Интегрирана като мулти-браншова организация през 2011 г., MNH включва Медицински център Mount Nittany, заведение за спешна помощ с 260 легла, предлагащо медицински, хирургически, диагностични и обществени услуги; и Mount Nittany Physician Group, с повече от 210 доставчици в над 20 специалности на 15 места.

Докато предлага пълно меню от възможности за лечение, Mount Nittany фокусира усилията си за разширяване и развитие върху четири основни области: кардиология, лечение на диабет, онкология и ортопедия. Като знак за напредък в една от тези области, MNH наскоро получи пълна акредитация за своята лаборатория за сърдечна катетеризация от Акредитацията за сърдечно-съдови постижения (ACE) на Американския колеж по кардиология.

MNH работят около 2300 здравни специалисти и помощен персонал, с около 220 акредитирани лекари в повече от 40 специалности и под-специалности.

UPMC: Регионално въздействие

Университетът на Питсбърг управлява две болници в коридора, в Алтуна (по-голямата от двете) и Бедфорд. UPMC е свързана с Медицинския факултет на университета и е класирана сред най-добрите болници в страната от U. S. News and World Report.

„Регионализираме услугите, за да привлечем повече пациенти както към UPMC Altoona, така и към UPMC Bedford Memorial и да направим коридора I-99 център за висококачествено здравеопазване на UPMC“, казва Джери Мъри, президент на двете съоръжения.

„Ние винаги добавяме нови лекари и нови услуги, за да отговорим на нуждите на нашите общности“, казва Мъри. „Съвсем наскоро открихме най-съвременен център за здраве на гърдите и клиника за трансплантации за пациенти с бъбречна и чернодробна трансплантация.“

Тъй като технологичният напредък дава на болногледачите повече и по-добри възможности за лечение, съоръженията на UPMC възнамеряват да останат в челните редици на иновациите. Например, телемедицината ще играе важна роля в местното здравеопазване в бъдеще, казва Мъри.

„Ще продължим да инвестираме в нови медицински технологии, за да поддържаме най-модерната медицина за всички жители на коридор I-99,” казва той.

Болница Nason: Съвместен растеж

Основана през 1900 г., болница Nason в Роаринг Спринг предоставя набор от услуги на жителите на окръзите Блеър, Бедфорд и Хънтингдън. След като потърси партньор, за да увеличи въздействието си в предоставянето на грижи за своите общности, Nason намери идеалното съответствие с болниците LifePoint и базираната в Джонстаун здравна система Conemaugh на компанията.

С придобиването си от LifePoint и мястото си в Conemaugh, завършено през февруари 2015 г., Nason запазва фокуса си върху грижите в общността, като същевременно подобрява и разширява своя обхват. Споразумението призовава LifePoint да инвестира 8,5 милиона долара в капиталови подобрения в Nason за 10 години – включително финансиране, предназначено за набиране на лекари, технологични надстройки, ново оборудване и ремонти.

Като част от Conemaugh, която управлява три други болници, множество амбулаторни центрове и повече от 40 лекарски практики в пет окръга, Nason планира да разшири дълбочината на грижите, които предоставя. Като се присъединят към нарастваща регионална здравна система, доставчиците на Nason могат да си сътрудничат с широка мрежа от местни и регионални медицински експерти и специалисти в целия регион.

Превъзходство в медицинските сестри

Високото качество на здравните грижи по коридор I-99 се допълва от първокласни програми за медицински сестри, предлагани от няколко висши учебни заведения.

Колежът за медицински сестри на Penn State в University Park предлага редица степени, включително магистърски и докторски програми. В допълнение, кампусът на PSU в Altoona има бакалавърска, RN до бакалавърска и втора бакалавърска степен по медицински сестри.

Близките институции, включително университета Св. Франциск в Лорето и колежа Mount Aloysius в Кресон, също са дом на високо ценени програми за медицински сестри, а други практически медицински сестри и сертифицирани програми, устойчиви на здравето, са налични в целия регион.

Популярна тема