Агробизнесът процъфтява в коридор I-99 на Пенсилвания

Съдържание:

Агробизнесът процъфтява в коридор I-99 на Пенсилвания
Агробизнесът процъфтява в коридор I-99 на Пенсилвания
Anonim

Агробизнесът по коридор I-99 създава индустрия за производство на здравословни храни и напитки.

Образ
Образ

Агробизнесът и хранително-вкусовата промишленост продължават да се развиват напред в коридора I-99, където 2900 ферми произвеждат култури с годишна пазарна стойност от около 325 милиона долара и има работа в стабилна индустрия за производство на храни и напитки близо 2000 работници.

Помощ за стимулиране на иновациите и нови агробизнес предприятия е Penn State University, където Колежът по селскостопански науки разполага с активи като Центъра за растителни и гъбни храни за здраве. Изследователи от центъра направиха няколко открития в областта на изследванията на храните през последните години. През януари 2015 г. например те откриха, че съединение в зеления чай може да задейства цикъл, който убива оралните ракови клетки, като оставя здравите клетки на мира. Освен рак на устната кухина, изследването може да доведе до лечение на други видове рак.

Производството на храни и напитки в региона процъфтява. В окръг Блеър Boyer Candy Co. произвежда емблематичната чаша Mallo, както и чаши за смути, чаши с фъстъчено масло и тройни усукани гевреци.

Базираната в Tipton DelGrosso Foods, основана през 1914 г. и сега най-старият семеен производител на сос за паста в Съединените щати, се разшири няколко пъти в региона и диверсифицира своите продукти и производство на частни марки за национални и международни клиенти.

Здравословни гевреци

Също така успех в района на I-99 Corridor е CCDA Water, която има бутилираща дейност в Center County, и Roaring Spring Water, пето поколение семейна компания в Blair County, която разпространява бутилирана изворна вода в четири щата.

Производството на храни има дълга история в региона. Пекарната Bretzel на Benzel, която произвежда гевреци в стария свят, работи от 1911 г.

Компанията е основана от Адолф Бензел и днес се помещава в ултрамодерно съоръжение от 180 000 квадратни фута в Алтуна, далеч от пекарната на Адолф от 75 квадратни фута, казва Ан Бензел, собственик на пекарната Bretzel на Бензел и потомък на Адолф.

„Компанията премина от регионална пекарна, обслужваща клиенти с коне и коли, до национален производител и дистрибутор,” казва тя.

Benzel’s е една от първите компании, които пуснаха на пазара гевречета с овесени трици и оттогава добавят протеини и фибри към своите продукти. Общо 85 служители наблюдават две дневни смени в пекарната, като на смяна работят пет производствени линии. През 2015 г. Benzel завърши голямо тригодишно разширение и надграждане на оборудването, за да увеличи максимално ефективността на производството.

„Нашите служители са експерти в това, което правят, и нашите бизнес отношения, колеги, доставчици и приятели в този регион винаги са били до нас,“казва Бензел.

Всички бутилирани

Друга компания, намираща просперитет в коридора I-99, е Shirley's Cookies, която започва като магазин за понички в окръг Блеър през 1967 г. и сега доставя разнообразие от бисквитени продукти и печени продукти на няколко магазина за хранителни стоки, хранителни стоки магазини, пекарни и услуги за хранене. В окръг Център. Hanover Foods, водещ опаковчик на консервирани и замразени зеленчуци, закуски и други храни, оперира съоръжение за преработка на храни в Center Hall.

Друга I-99 компания помага да се задоволи нарастващата жажда за занаятчийски спиртни напитки. Big Spring Spirits отвори микродестилерия в стара сграда на фабрика за кибрит в Белфонте в окръг Център. Промяна в закона в Пенсилвания през 2011 г. разчисти пътя за започване на работа на микродестилериите, привличайки интереса на Кевин Лойд, съсобственик на Big Spring Spirits с партньорката си Паула Сипар. Big Spring Spirits отвори през юли 2014 г. за производство на водка, джин, бяло царевично уиски, ром с подправки, кокосов ром и отлежал джин.

Компанията вече продава на едро своята продуктова линия Big Spring Spirits в около 50 ресторанта и бара в Пенсилвания.

„Купувам си царевица и пшеница от ферма в окръг Хънтингдън и ръж от Penn Valley на около 20 мили“, казва Лойд. „Имаме зала за дегустации, която отваря четвъртък-неделя и получаваме цялата си вода на местно ниво от естествения Голям извор, който беше избран за най-добра вода в Пенсилвания за 2014 г. от Pennsylvania Rural Water Association.“

Лойд казва, че не би искал да бъде базиран никъде другаде.

„Bellefonte и Centre County бяха много полезни с разрешителни и насоки за инспекция, за да стартираме нашата компания“, казва той. „Целият този регион на коридор I-99 в Пенсилвания изглежда много благоприятен за бизнеса.“

Популярна тема