Кампанията за туризъм в Мускоги печели честта на Оклахома

Съдържание:

Кампанията за туризъм в Мускоги печели честта на Оклахома
Кампанията за туризъм в Мускоги печели честта на Оклахома
Anonim

Маркетинговите усилия печелят държавна награда

Мускоги танцува в района
Мускоги танцува в района

Познатият текст на Мърл Хагард „I'm proud to be an Okie from Muskogee“е от неговата хитова песен от 1969 г. Okie from Muskogee, която помогна да направи града известен.

Treasure McKenzie, президент и главен изпълнителен директор на Greater Muskogee Area Commerce of Commerce, казва, че градът винаги ще се гордее с този брандиращ лозунг, но е време да добавим и модерно предимство към маркетинговите усилия на камарата за Общността.

„Песента на Мърл ни постави на картата, но ние искахме да актуализираме какво би искал един млад човек на тениска или качулка, или какво роден в Мъскоги би искал на стикер на броня“, Макензи казва.„Сключихме договор с агенция, наречена Cubic Creative, която разработи REAL. OKIE. лозунг."

McKenzie казва, че по време на търсенето на нов слоган много граждани и лидери на Мускоги са били интервюирани за това какво определя Оки. Няколко изтъкнати черти като сила, автентичност, автентичност и добър характер.

„Искаме тази кампания да стане, например, толкова голяма, колкото Eskimo Joe в Stillwater, ресторант, известен със своите тениски, които буквално се виждат по целия свят“, казва тя. „Смятаме, че нашите тениски и качулки – всички те казват REAL. OKIE. с Мускоги, Оклахома, написано отдолу – има и такъв потенциал.”

Победете Tulsa и OKC

В резултат на REAL. OKIE. Камарата на Greater Muskogee спечели наградата Redbud на Асоциацията на туристическата индустрия на Оклахома за 2015 г. за най-добра цялостна маркетингова кампания в щата. Наградата беше връчена на Мускоги през май 2015 г. от лейтенант-губернатор Тод Ламб.

„Побеждаваме общности като Тълса и Оклахома Сити, които и двете имат много по-големи маркетингови бюджети от нас“, казва Макензи. „Надяваме се, че новата ни кампания ще привлече повече туризъм, който е най-чистата форма на икономическо развитие.“

Muskogee вече има прилична туристическа индустрия, привличайки около 1,5 милиона посетители годишно, които имат икономическо въздействие от 100 милиона долара върху града. Макензи казва изграждането на REAL. OKIE. марката е дълъг процес, който може да отнеме приблизително 10 години, за да се развие напълно.

„Марката е в начален стадий, но вече се гордеем с нея“, казва тя. „Да бъдеш истински Оки. Както се изрази Мърл, всичко опира до „да живееш правилно и да бъдеш свободен“.“

Популярна тема