Колежите и университетите в Минесота внасят талант в индустрии с висок растеж

Съдържание:

Колежите и университетите в Минесота внасят талант в индустрии с висок растеж
Колежите и университетите в Минесота внасят талант в индустрии с висок растеж
Anonim

Научете как системата за висше образование в Минесота отговаря на търсенето на работодателите и подготвя завършилите за нарастващата икономика на знанието в щата.

Минесота
Минесота

Дори когато пазарите на труда се затягат в цялата страна, множеството колежи и университети в Минесота поддържат потока от висококвалифицирани таланти за работодателите в щата, особено в бързоразвиващи се сектори като биотехнологии, ИТ, здравеопазване и инженерство.

Образованието отдавна е предмет на гордост в Минесота и една от ключовите причини Минесота да бъде обявена за най-добрия щат в Америка за бизнес от CNBC през 2015 г.

„Минесота е широко известна със своята образована работна сила – това е едно от нещата, които ни отличават“, казва Дъг Андерсън, директор по комуникациите и медиите в държавните колежи и университети в Минесота. „MnSCU е най-големият участник в тази работна сила.“

Системата включва 24 двугодишни общностни, технически и всеобхватни колежи и седем държавни университета, като заедно обслужват повече от 410 000 студенти. Това е най-големият доставчик в държавата на персонализирано обучение и продължаващо обучение – обучава повече от 150 000 служители всяка година и обслужва повече от 3 500 предприятия и работодатели.

Готовност за работна сила

Тези 24 общински и технически колежа във всички краища на щата са насочени към нуждите на местните индустрии. Консултативните комитети, съставени от бизнес лидери и членове на общността, редовно се срещат с преподаватели и служители на колежи и университети, за да обсъдят видовете умения, необходими за заемане на високо търсени работни места. Наскоро системата въведе програма за цялата страна, за да помогне на колежите и университетите да включат данни за труда в реално време в планирането на курсове и учебни програми.

„Тези данни включват не само обичайната информация за търсене и предлагане, но и по-подробна информация в текущите обяви за работа относно уменията, необходими за тези професии“, казва Мери Ротчайлд, старши системен директор на MnSCU за развитие на работната сила. „От държавна гледна точка, ние наистина се опитваме да разработим нови възможности и инструменти, които ще подобрят начина, по който общуваме с бизнеса и как работим с тях, за да подобрим образованието на нашите студенти.“

Друга възможност за бизнеса да помогне за формирането на бъдеща работна сила е чрез партньорства за обучение на таланти с колежи и университети, което позволява на студентите да придобият опит в реалния свят, който води до готови за работна сила висшисти, казва Ротчайлд.

Програмата FUSION Employer Engaged Education например обединява студенти от държавния университет на Минесота-Манкато и държавния университет Метрополитън с ИТ компании, нуждаещи се от квалифицирани разработчици на приложения и уеб. Всъщност MnSCU осигурява почти половината от завършилите бизнес в Минесота и половината от завършилите информационни технологии в щата. Тази статистика не се губи от компании като Maverick Software Consulting, които създадоха офис от другата страна на улицата от кампуса на държавния университет на Минесота в Манкато, за да обучават и набират висшисти.

Трансфер на технически талант

Системата от пет кампуса на Университета на Минесота е мощен икономически двигател за щата, както по отношение на общото си икономическо въздействие от 8,6 милиарда долара, така и по отношение на приходите от 390 милиона долара, генерирани от изследователската и развойната дейност на университета. Чрез Службата за университетско икономическо развитие (UED) на Университета на Минесота, индустриите се възползват от трансфера на подкрепени от научни изследвания технологии към пазара.

„UED служи като входна врата за фирми, които искат да проучат партньорство с университета. Чрез UED партньорите от индустрията и общността могат да се свържат с изследователски таланти в университета и други ресурси, което позволява на бизнеса да накара университета да работи за тях. Тези сътрудничества са от решаващо значение за подпомагане на целите за икономическо развитие на регионите в целия щат,” казва Браян Херман, вицепрезидент по изследванията в Университета на Минесота.

Университетската служба за комерсиализация на технологии лицензира патентована технология на съществуващи компании, за да помогне за стимулиране на растежа в редица индустрии – от селското стопанство и науките за живота до инженерството, софтуера и информационните технологии, казва Херман. Университетът също така улеснява създаването на стартиращи фирми около разработена от университета технология, което им позволява да представят нови открития на пазара.

Мостова работа

Системата на Университета на Минесота също помага за преодоляване на недостига на таланти в редица области на здравеопазването в щата. Програмата за асоциирани лекари в селските райони на университета е завършила около 600 студенти по медицина, които са продължили да практикуват в слабо обслужваните селски общности на държавата. Университетът обучава повече от 70 процента от лекарите и зъболекарите в щата, а денталното училище е първото в нацията, което дипломира дентални терапевти.

„Университетът има ключов принос за квалифицираната работна сила на Минесота, предоставяйки първокласно образование за обучение на работници за кариера в индустриите с висок растеж на щата“, казва Херман. „С пет кампуса, повече от 65 000 студенти, 25 000 служители и около 400 000 възпитаници, U предоставя широка възможност за набиране и взаимодействие.“

Популярна тема