Фирми за науките за живота в окръг Форт Бенд, Тексас Намерете таланти, подкрепа за растеж

Съдържание:

Фирми за науките за живота в окръг Форт Бенд, Тексас Намерете таланти, подкрепа за растеж
Фирми за науките за живота в окръг Форт Бенд, Тексас Намерете таланти, подкрепа за растеж
Anonim

Прочетете как компаниите за наука за живота в окръг Форт Бенд, Тексас използват научния талант на региона и допринасят за нови открития.

Образ
Образ

Когато директорите на болнични аптеки от цялата страна идват в Sugar Land в окръг Форт Бенд, за да разгледат съоръжението за смесване на лекарства на PharMEDium, те очакват да бъдат впечатлени.

„Повечето от нашите посетители са прекарали кариерата си в чиста, стерилна среда, така че когато обиколят нашето съоръжение, те искат да видят подобна атмосфера“, казва Брус Багли, генерален мениджър на Sugar Land на PharMEDium сайт. Те намират това и много повече в най-модерното съоръжение на компанията, разположено в привлекателна, защитена зона на един от най-успешните бизнес паркове на окръг Форт Бенд. Местоположението поставя сайта близо до качествени хотели, ресторанти и атракции – допълнителен бонус за десетки настоящи и потенциални клиенти, които посещават всеки месец. „Когато идват тук, те винаги са впечатлени – от града, съоръжението, екипа и начина, по който работим“, казва Багли.

Тази гостоприемна атмосфера е един от многото активи, които привлякоха базираната в Илинойс компания за компаундиране на аптеки в района на Форт Бенд преди девет години и поддържаха разширяването на компанията там.

„Тази общност е една от най-бързо развиващите се, най-добре планирани общности наоколо – и това ни помага да гарантираме, че привличаме точните хора и бизнес партньори, които да дойдат с нас“, казва Багли.

Център за логистика, иновации

Други предимства за инвестициите в науките за живота и биотехнологиите в окръг Форт Бенд включват достъп до висококвалифицирана, надеждна работна сила, лесен достъп до големи междущатски магистрали и две международни летища и близост до множество болници и лаборатории, включително Texas Medical Център, най-големият медицински комплекс в света, разположен наблизо в Хюстън. Като водещ доставчик на аптечни услуги за смесване за почти половината от всички болници в цялата страна, PharMEDium смесва хиляди интравенозни лекарствени разтвори на ден, които трябва да бъдат изпратени до болниците в цялата страна за незабавна употреба.

„Това, че сме централно разположени, ни позволява лесно да достигнем двата бряга до следващия ден“, казва Багли. Близостта на окръг Форт Бенд до Медицинския център на Тексас, както и до най-добрите изследователски лаборатории, близо 200 болници и здравни клиники и повече от 190 фирми в областта на биотехнологиите и науките за живота в региона, също го правят магнит за инвестиции в науките за живота.

Успешни стартиращи компании

Fort Bend County също подкрепя много иновативни стартиращи фирми с корени в региона. Базираната в Мисури Epoch Life Science стартира от Тексаския медицински център и биотехнологичният стартъп се превърна във водеща изследователска лаборатория за фармацевтични договори за публични и частни институции. Друг новатор, базираната в Розенберг OCuSOFT, започна като плод на въображението на двама бивши професионалисти от Akron Pharmaceuticals преди почти 30 години и се превърна във водеща фирма за офталмологични изследвания, разработки и доставки с глобални партньори и дистрибуция.

Компанията представи на пазара първия наличен в търговската мрежа почистващ препарат за клепачи, заедно с първия антибактериален почистващ препарат за клепачи без отмиване, първия локален анестетичен гел и първата добавка, доказана за подобряване на инжекциите с ботулинов токсин. Неговите препарати за почистване на клепачи остават марка номер 1, препоръчвана от лекари, представляваща 80 процента от пазарния дял и оглавяваща продажбите на аксесоари за очи в магазините за търговия на дребно. Наред с непрекъснато разрастващата се линия от продукти за хигиена на клепачите, OCuSOFT също разработва и разпространява козметика и продукти за грижа за кожата.

„Ние сме много фокусирани върху това да бъдем иновативни и винаги търсим начини да подобрим качеството на грижите и качеството на живот на пациентите“, казва Стейси Фостър, изпълнителен вицепрезидент на OCuSOFT. Близките връзки с офталмолози, оптометристи и очни пластични хирурзи помогнаха на компанията да постигне това, като техният принос и идеи осигуриха основата за внедряването на продукта на OCuSOFT.

Фирмата също е привлякла опит и ресурси от Houston Methodist Hospital, University of Houston College of Optometry и други регионални институции при провеждането на клинични изпитвания и други изследователски проекти.

„Един от големите фактори, допринасящи за намирането тук, е достъпът до най-добрите медицински таланти и медицински умове в света“, казва Фостър.

Атмосферата на Форт Бенд Каунти с ниски данъци и по-малко регулации също улесни растежа на компанията, която се разшири в корпоративен кампус от 72 000 квадратни фута през 2013 г., докато близостта до мултимодални транспортни канали, включително пристанището на Фрийпорт и пристанището на Хюстън, помага с корабоплаването надлъж и нашир. „Зоната за свободна търговия, която действа тук, е важна за нас по отношение на нашите международни продажби и ни помага изключително много да бъдем конкурентоспособни на глобална основа“, казва Фостър. Местоположението не само разполага с правилните активи, но и общността споделя далновидна, технологично фокусирана перспектива, която се простира в различни индустрии.„Успяхме да наемем хора, които са много информирани, много нетърпеливи и които са иновативни мислители“, казва Фостър. „Културата е подходяща за нас.“

Популярна тема