Колежите и университетите в Илинойс подкрепят R&D усилия

Колежите и университетите в Илинойс подкрепят R&D усилия
Колежите и университетите в Илинойс подкрепят R&D усилия
Anonim

Училищата са неразделна част от технологичната екосистема на държавата, която помага на предприемачите да трансформират вълнуващи нови идеи в обещаващи нови компании.

Университет Брадли
Университет Брадли

Университетите в Илинойс са неразделна част от технологичната екосистема на щата, предоставяйки финансова подкрепа, както и среда, която помага на предприемачите да трансформират вълнуващи идеи в обещаващи нови компании.

В целия щат Илинойс подкрепя 2,35 милиарда долара за академични изследвания и разработки. Примери за стабилни програми за трансфер на технологии включват EnterpriseWorks & Research Park в Университета на Илинойс в Урбана-Шампейн, който е признат за един от най-добрите инкубатори за колежи от Forbes и е технологичен център за Yahoo.

В университета Брадли, центърът за иновации Peoria NEXT насърчава иновациите в своя технологичен инкубатор за 13 милиона долара.

Центърът предоставя услуги и съоръжения, които нововъзникващите предприятия иначе не биха могли да си позволят, включително рентабилни мокри и сухи лаборатории, конферентни зали и достъп до споделено офис оборудване.

Споделянето на пространство с други стартиращи компании има още една полза. Дизайнът на сградата поддържа неформални мрежи и сътрудничество между наемателите, казва Чад Стампър, директор на комерсиализацията на технологиите в центъра.

„Наличието на пространство за улесняване на взаимодействието е важна функция на центъра, така че предприемачите и изследователите да не работят във вакуум, а да си помагат взаимно. Освен това предоставя впечатляващ фон за потенциални клиенти и инвеститори,” казва Стампер.

В партньорство с Министерството на търговията и икономическите възможности на Илинойс и Администрацията за малък бизнес, Центърът за развитие на малък бизнес на Илинойс към Центъра за предприемачество Търнър на университета Брадли предоставя бизнес консултации и подкрепа на предприемачи и наематели на стартиращи технологични компании.

„Тези услуги, заедно с уникални възможности за работа в мрежа и програми, предоставени от персонала на Turner Center, осигуряват стойност, която е трудно да се намери другаде в нашия регион,” казва Стампер.

Трансферът на технологии и комерсиализацията на академичните изследвания помагат за растежа на икономиката, казва той.

„Комерсиализираните изследвания създават икономическо въздействие върху заинтересованите страни и облагодетелстват потребителите на новата технология чрез създаване на работни места, създаване на богатство и подобрено качество на живот. Успешният трансфер на технологии също така насърчава напредъка и знанията в тази академична област, както и генерира ресурси, за да си позволи непрекъснато изследване и развитие,”казва Стампер.

Научете повече за Института по молекулярно инженерство.

Популярна тема