Muskogee, Комитетът OK търси да укрепи връзката между армията и общността

Съдържание:

Muskogee, Комитетът OK търси да укрепи връзката между армията и общността
Muskogee, Комитетът OK търси да укрепи връзката между армията и общността
Anonim

Няколко стимула укрепват връзката с Camp Gruber

Войник тича към хеликоптер
Войник тича към хеликоптер

Внимание! Комитет по военните въпроси е сформиран в Мускоги, за да подпомогне по-нататъшното укрепване на връзката между военните жители и цивилното население.

Длъжностни лица на MAC посочват, че ключов фактор за регионалната икономика е Camp Gruber, армия на САЩ, която наема много доставчици на договор от целия Greater Muskogee и също така закупува камиони с материали за строителни проекти в лагера. Camp Gruber е отделил милиони долари за множество строителни начинания през последните години.

Междувременно, освен в лагера, стотици ветерани и техните семейства също правят своя дом в Мускоги.

„Не можете наистина да разберете, като погледнете дадено лице дали е ветеран или не, и мисля, че повечето жители биха се изненадали колко ветерани живеят в Мускоги“, казва Дейв Дейвис, председател на Комисията по военните въпроси. „Военните играят важна роля в ежедневния живот наоколо.“

Лагерът Gruber, който датира от 1942 г., днес се използва като място за обучение на войски, както и за настаняване на Националната гвардия на армията на Оклахома.

“Лагерът всъщност е първокласно учебно съоръжение както за военни, така и за цивилни. Много цивилни екипи за спешно реагиране, които реагират на бедствия в цялата страна, участват в тренировъчни учения в лагера Gruber,”казва Дейвис. „Също така районни и регионални служители на реда често използват полигоните в лагера.”

Развиване на връзката

И така, как може да се изградят още по-добри отношения между военните и цивилните от Мускоги? Дейвис казва, че една от инициативите е била да се създаде Facebook страница на Комитета по военните въпроси, която да информира общността за случващото се в Camp Gruber.

„Също така се подготвяме за кампания за насърчаване на местния бизнес да предлага отстъпки или други стимули на активни военни и ветерани“, казва той. „В допълнение, MAC работи за създаване на тримесечно социално събиране за всички ветерани в резервния център на Националната гвардия на летище Дейвис Фийлд.“

Дейвис добавя, че MAC също така насърчава ветерани и цивилни да изтеглят безплатно приложение CitiLink, което предоставя много информация не само за военни услуги, но и за други обществени услуги.

Изобилие от военни обекти

Освен Camp Gruber, голямото военно присъствие в Мускоги включва туристически атракции като историческия обект Форт Гибсън, Националното гробище Форт Гибсън и U. S. S. Batfish и War Memorial Park. Също така в Мускоги има резервен център на въоръжените сили, медицински център на Администрацията на ветераните Джак С. Монтгомъри, регионален офис на Вирджиния и кол център на Вирджиния, който се занимава със здравни искове на ветерани.

Съществуват и опити за изграждане на Паметник на ветераните в Мускоги.

„Първо се смяташе, че центърът на Мускоги ще бъде добро място за мемориала, но центърът на града се подмладява, за да стане по-скоро дестинация за забавление с фестивали, микропивоварни, нощен живот и така нататък,” казва Том Мартиндейл, председател на комитета на Veterans Memorial Plaza. „Нашата комисия предложи по този начин да бъде построен мемориал близо до болницата на Вирджиния, но ще отнеме няколко години, преди това усилие да стане реалност. Ще бъде вълнуващо, щом всичко се случи.”

Популярна тема