Нови разработки в окръг Уилямсън, Тенеси

Съдържание:

Нови разработки в окръг Уилямсън, Тенеси
Нови разработки в окръг Уилямсън, Тенеси
Anonim

Големи събития променят пейзажа на окръг Уилямсън.

Franklin TN Berry Farms Neighborhood
Franklin TN Berry Farms Neighborhood

Числата могат да бъдат трудни за представяне.

Офис пространството във Франклин и Брентуд, което вече е на впечатляващи нива след години на растеж, е на път да се увеличи с повече от 50 процента в изключително кратък срок. Нови офиси и сгради със смесено предназначение поставят най-бързо развиващия се окръг на Тенеси в изцяло нова стратосфера.

„Това е най-голямата вълна на развитие, откакто съм тук“, казва Мат Ларген, който е бил президент и главен изпълнителен директор на Williamson Inc.от 2013 г. и преди това е служил три години като директор на Службата за икономическо развитие на окръга. „Измежду всички големи офис проекти, които са планирани, това ще доведе до 6 милиона квадратни фута офис пространство. Тези числа са трудни за разбиране.

„В момента имаме около 11 милиона квадратни фута офис инвентар в Брентуд и Франклин, така че това добавя още 6 милиона. И това е само офисът. Не включва жилища, магазини или хотели.“

Изобилие от пространство

От Hill Center Brentwood на север до Berry Farms на юг се работи по пет големи комплекса със смесено предназначение, които ще преобразят пейзажа на Уилямсън, ще повлияят на икономиката му и ще въведат нови удобства за качество на живот, приятни за всички жители.

Покривайки 17 акра в бившите обекти на Баптисткия конгрес на Мъри-Охайо и Тенеси в сърцето на града, Hill Center Brentwood в крайна сметка ще разполага с 450 000 квадратни фута офис пространство и 120 000 квадратни фута за на дребно. Първата фаза, която трябва да бъде завършена през октомври 2016 г., ще включва 158 000 фута офис и 66 000 фута магазини.

Проектът ще има няколко уникални елемента, не на последно място ще бъде достъпът му до открито.

„Повишената проходимост, която комплексът предлага на общността, е от първостепенно значение“, казва Джими Гранбери, главен изпълнителен директор на разработчика на Hill Center Brentwood, H. G. Hill Re alty. „Широките тротоари и допълнителното зелено пространство с много насаждения и дървета подобряват района и насърчават по-активен начин на живот и следователно подобрено качество на живот.“

Ново поколение работници

На юг са Ovation, Franklin Park и Franklin Summit, големи проекти, които трансформират района Cool Springs на Франклин.

Ovation, луксозен комплекс, който ще бъде с много удобства и ще акцентира върху зелените площи, се разработва от Highwoods Properties, Thomas Land & Development, SouthStar и Bristol и се очаква да бъде завършен до лятото на 2017 г. Той ще обхваща до 1,4 милиона квадратни фута офис пространство с първата офис кула, оценена на 300 000 квадратни фута, 450 000 квадратни фута търговски обекти, два хотела и до 950 жилищни единици.

SouthStar също така разработва Summit, имот със смесено предназначение на обща площ около 30 акра, недалеч от Ovation.

Franklin Park, офис сграда на Spectrum-Emery, която се намира отсреща на Ovation, вече подписва наематели. Това е 10-етажен комплекс, сертифициран по LEED, с площ от 272 720 квадратни фута.

„Тези разработки ще се харесат на друго поколение работници, което е наистина важно, тъй като ние продължаваме да гарантираме, че този окръг е привлекателен за бизнеса,“казва Ларген.

Концепция на общността

Точно на юг от центъра на Франклин и близо до междущатска магистрала 65 се намира Berry Farms с площ от 604 акра, разработка на Boyle, която вече е във Фаза II на строителство. Той е силен в концепцията за квартал, тъй като имотът включва жилища, магазини и офиси и предлага изобилие от проходимост и взаимодействие с общността.

Това е идеално място за Амбър Джонсън, която отвори Berry Farms Family Dentistry през март 2014 г.

Знаех, че това е добро място, но пораснах по-бързо, отколкото очаквах“, казва Джонсън. „Има толкова много нови подразделения и домове, така че много нови хора се местят.“

Популярна тема