Преглед на бизнеса в окръг Суитуотър, WY

Съдържание:

Преглед на бизнеса в окръг Суитуотър, WY
Преглед на бизнеса в окръг Суитуотър, WY
Anonim

Енергийните компании играят основна роля в местната икономика

Рок Спрингс, Уайоминг: Халибъртън
Рок Спрингс, Уайоминг: Халибъртън

Някои от най-големите производители на енергия в света са в окръг Суитуотър, който също е дом на летище Рок Спрингс-Суитуотър Каунти и няколко водещи търговци на дребно.

Природен газ и нефт

Halliburton е един от най-големите производители на природен газ и петрол в света. Сайтът на компанията Rock Springs е мястото, където много инженери се обучават в продължение на една година, преди да бъдат назначени на петролни платформи.

Trona & Soda Ash

Най-големите и чисти находища на трона в света - използвани за производство на калцинирана сода за стоки като стъкло, текстил и хартия - са в Грийн Ривър. Ciner Wyoming (по-рано OCI Resources) произвежда калцинирана сода за производство на продукти като натриев перкарбонат и водороден пероксид, а Solvay Chemicals в мините Green River trona, използвани за намаляване на емисиите на киселинни газове в индустрии, вариращи от производство на електроенергия до производство на цимент. Tata Chemicals North America управлява производствено съоръжение, състоящо се от подземна мина за трона и 24/7/365 инсталация за повърхностно рафиниране, която преработва рудата в калцинирана сода.

Помощни програми

PacifiCorp е един от производителите на електроенергия с най-ниски разходи в САЩ. Компанията събира своя енергиен капацитет от различни източници, като въглища, водна енергия, възобновяема вятърна енергия, горивни турбини, работещи с газ, слънчева енергия и геотермални. Дъщерно дружество на PacifiCorp е Rocky Mountain Power, доставчик на електричество на 67 000 клиенти от Уайоминг, включително много в Sweetwater County.

Химикали

Tronox е водеща химическа компания в окръг Суитуотър, участваща в селскостопански, индустриални и потребителски пазари. Компанията използва модерни технологии за подобряване на доставката на лекарства, подобряване на храните и напитките, защита на добивите, наторяване на тревни площи и захранване на батерии.

Уран

Lost Creek ISR е уранова мина в окръг Суитуотър, чийто уран се използва като гориво за производство на електричество в атомни електроцентрали в Съединените щати. Изобилният местен елемент също се използва от военните за захранване на ядрени подводници и ядрени оръжия.

Въглища

Основана през 1974 г. и със седалище в Point of Rocks, Black Butte Coal Company произвежда високоенергийни въглища с ниско съдържание на сяра. Представители на компанията казват, че разработват изследвания, за да превърнат въглищата в по-чисто гориво.

Rock Springs-Sweetwater County Airport

Rock Springs-Sweetwater County Airport предлага ежедневно обслужване до Денвър с United Express. Компаниите за коли под наем Avis и National също са на място. В края на 2016 г. летището започна проект за надграждане на стойност 5,5 милиона долара, завършването на което ще отнеме около 18 месеца.

На дребно

В Рок Спрингс, 40-те магазина на White Mountain Mall включват Herberger’s, Jo-Ann Fabrics и Ross Dress for Less. Театър Star Stadium 10 е част от комплекса. Също така в Рок Спрингс има нов Sportsman’s Warehouse, който отвори врати през септември 2016 г. и в който работят 35 души. В магазина се съхраняват стоки на известни марки за лов, риболов, къмпинг и стрелба.

Популярна тема