Нова бизнес инициатива, лансирана от Камарата

Съдържание:

Нова бизнес инициатива, лансирана от Камарата
Нова бизнес инициатива, лансирана от Камарата
Anonim

Нова инициатива съчетава традиция с иновация

Fayetteville AR skyline и хора02
Fayetteville AR skyline и хора02

Файетвил, Арканзас, е дом на традиционни производствени компании, водещ изследователски университет и високотехнологични стартиращи компании. Отделно тези субекти се справят добре. Заедно те могат да постигнат много повече. Това е идеята зад „Fayetteville Connect: Together We Achieve“, нова инициатива, стартирана от Търговската камара на Fayetteville.

„Ние сме третата по големина общност в щата и сред най-разнообразните“, казва Стив Кларк, президент и главен изпълнителен директор на Fayetteville Chamber.„Това, което някога беше сънлив университетски град, разцъфтя в град с технологичен парк, учебно медицинско училище и традиционно производство. Всички тези неща са Fayetteville и заедно постигаме.”

Иновациите подхранват растежа

Новата инициатива обхваща ключови разработки, които се простират от градския площад до оживеното Колидж Авеню. Преместването на Камарата в сградата Bradberry на площада поставя агенцията в сърцето на това, което ще стане определен за иновационен район. В същата сграда Регионалният център за иновации в Северозападен Арканзас ще предлага място за създаване с 3D принтери, CNC машини и друго оборудване за създаване на прототипи и проектиране на продукти.

Когато работниците завършат ремонта на 80-годишната сграда, тя ще включва допълнително място за срещи, местни произведения на изкуството и инсталация, включваща множество телевизори с плосък екран, които ще показват текущо слайдшоу с изображения.

„Това е иновацията – промяна“, казва Кларк.

От другата страна на улицата в друга историческа сграда се помещава Центърът за устна и визуална история на Дейвид и Барбара Прайър, както и Startup Junkie Consulting, които насърчават нововъзникващите екосистеми за стартиращи фирми/венчъри. Наблизо, в сградата на бившата поща, Hayseed Ventures, фонд за рисков капитал, идентифицира и финансира стартиращи фирми на ранен етап.

„Наличието на Startup Junkie, Hayseed, Innovation Hub и UA заедно гарантира, че творческите сблъсъци между талант, капитал и съществуващ бизнес могат да се случат естествено на чаша кафе или студена бира“, казва Джеф Америн, Основател на Startup Junkie и съветник на Innovate Arkansas. „Улесняването на сътрудничеството е ключов аспект на всяка успешна рискова сцена.“

College Avenue процъфтява

Развитието на College Avenue също ще спомогне за привличането на нови жители и фирми във Файетвил.

„College Avenue е гръбнакът на Файетвил“, казва Кларк за натоварената четирилентова магистрала. „Искаме да създадем дестинации в колежа, до които хората да могат да ходят пеша, да карат колело или да шофират с повече от една цел.“

Планът на College Avenue включва подобрения на тротоари и улични дървета и надлезен мост, който вече е допринесъл за развитието. Естакадата изигра ключова роля за привличането на Whole Foods Market, който ще закотви College Marketplace, разтегнат търговски център, пълен с магазини и ресторанти.

„Whole Foods винаги е смятала Fayetteville за важен пазар за своята марка,” Джеф Гарисън, партньор на разработчика S. J. Collins Enterprises, казва. „Инвестицията на града в естакадата на College Avenue и пътния сигнал на Masonic Avenue създаде идеалното местоположение.“

Whole Foods and College Marketplace, който според Гарисън сега е 100 процента отдаден под наем, вероятно ще донесе още повече бизнес в околността.

„Предвиждам, че коридорът на College Avenue ще претърпи огромно количество нови инвестиции, тъй като други търговци на дребно се стремят да уловят някои от клиентите, които Whole Foods ще доведе до College Marketplace ежедневно,” казва Гарисън.

The Move for Public Art

Докато градът работи за разкрасяването на Колидж авеню, учениците от гимназията във Файетвил ще заемат своите артистични таланти в платна в целия град. Камарата си партнира с училището, за да създава публичен стенопис всяка година в продължение на пет години. „Виждаме публичното изкуство като начин да разкажем нашата история от съзнанието на по-младото поколение“, казва Кларк.

Ангажиментът на Файетвил към традициите, технологиите и преустройството му помогна да се превърне в най-бързо развиващия се град в Арканзас, според доклад на Бюрото за преброяване на населението на САЩ от 2015 г. Неговите най-нови инициативи имат потенциала да стимулират още повече растеж.

„Визията на града за Файетвил и, което е по-важно, работата му да превърне тази визия в реалност е забележителна“, казва Гарисън. „Нашият опит във Файетвил е несравним.“

Популярна тема