7 най-добри неща за живота в Колорадо, гледна точка на жител

Съдържание:

7 най-добри неща за живота в Колорадо, гледна точка на жител
7 най-добри неща за живота в Колорадо, гледна точка на жител
Anonim

Най-важните причини на един блогър от Колорадо да го нарече дом

Блогърката Хедър Балог, Just A Colorado Gal, в Националния парк Роки Маунтин (RMNP)
Блогърката Хедър Балог, Just A Colorado Gal, в Националния парк Роки Маунтин (RMNP)

Не е тайна, че Колорадо е съкровище, от заснежените върхове и ските от световна класа до летните си диви цветя и футболната магия Bronco. За да разгледаме отвътре какво прави щата толкова привлекателен, се свързахме с Хедър Балог, чийто награден блог, Just a Colorado Gal, включва истории, рецензии, снимки и още, фокусирани върху приключенията, пътуванията и природата. Въпреки че причините са много, с помощта на Хедър избрахме седем от най-добрите неща за живота в Колорадо.

1. Национален парк Rocky Mountain (RMNP)

Зашеметяваща естествена детска площадка, RMNP навърши 100 години през януари 2015 г. „Разбира се, паркът е видял всичко“, казва Хедър, последните горски пожари през 2010 г. и 500-годишни наводнения през 2013 г. Но паркът от над 265 000 акра остава „част от историята на Колорадо“– и фантастично бягство през уикенда. За повече информация: блогът за рождения ден на Хедър в RMNP.

2. Sweet Denver

The Mile High City изобилства от уникални заведения за хранене и еклектични вкусове. Едно от най-добрите места на Хедър е Little Man Ice Cream в центъра. Оформен като „огромна, 14 000 паунда, висока 28 фута бутилка за мляко,“сладоледът на Little Man е възхитителен и атмосферата е напълно страхотна“, казва тя. „Ако отидете, вижте аромата на солен карамел и фъстъчено масло - OMG!“За повече: любимите на Хедър в Денвър.

3. Red Rocks

Този „добре познат и зашеметяващо красив естествен амфитеатър“близо до Голдън не само е домакин на хитови концерти, но и приветства посетители за специални събития като Film on the Rocks.„Денвърското филмово общество и Denver Arts & Venues се обединяват за епична поредица от летни филми“, казва Хедър. „Те пускат огромен екран на сцената и хората пълнят трибуните точно както биха направили на концерт.“Съвет: Пристигнете рано, за да се насладите на групата преди филма.

4. Pup Perks

От изобилие от паркове за кучета, до пътеки, подходящи за кучета, до планински магазини, които приветстват малки (и дори раздават бисквити), четириногите приятели са ценени в Колорадо. Кучето на Хедър, Тали, 9-годишна „мутра, която спасих от приюта на Денвърската лига на глупавите приятели“, отива на „повечето от моите екскурзии на открито“, казва тя. „И купувам й много скъпа кучешка храна. Тя смята, че е печеливша.“За повече: Гледната точка на кученцето на Хедър тук и тук.

5. Планински преходи

„Едно от любимите ми неща в света (както и половината от населението на щата!) е преходът на 14-те“, казва Хедър, имайки предвид 54-те върха на Колорадо, които достигат най-малко 14, 000 фута над морското равнище. Разбира се, възможностите за пътеки в Скалистите планини са почти безкрайни. За повече: блогът на Heather 14ers и петте най-добри пътеки в рамките на 30 минути от Денвър.

6. Романтика

Колорадо предизвиква привличане, особено сред любителите на природата. Когато става въпрос за романтика, „не всеки иска шоколадови бонбони, рози и вечеря на свещи“, казва Хедър. „За нас, хората на открито, обмислено планирана планинска екскурзия или сладък, но прост пикник е също толкова романтично. За щастие, Колорадо има литания от любовни горещи точки. Любимите й включват теснолинейния влак Durango-Silverton, разходки с шейни, Strawberry Park Hot Springs, Ski Loveland и хижи в провинцията като Ken’s Cabin. За повече: Пълният поглед на Хедър относно любовния бъг.

7. Estes Park

„Естес е един от онези градове, които ми напомнят за детството ми [северно от Денвър]“, казва Хедър, „тъй като прекарах много семейни ваканции, сгушена в колибите на местния YMCA на Скалистите планини.” При скорошно посещение тя проучи няколко горещи точки, включително настаняване в Timber Creek Chalets (подходящи за кучета? Вижте!), спиртни напитки в Dancing Pines Distillery, вечеря и музика в The Rock Inn и закуска в The Waterfront Grille. За повече: пълният блог на Естес Парк на Хедър.

Популярна тема