Новите технологии оформят бъдещето на Coastal Bend

Съдържание:

Новите технологии оформят бъдещето на Coastal Bend
Новите технологии оформят бъдещето на Coastal Bend
Anonim

Прогресивно мислещи предприятия в крайбрежния завой разработват нови технологии, които се очаква да създадат хиляди работни места и да имат икономическо въздействие на стойност милиарди долари през следващите няколко години.

Образ
Образ

Прогресивно мислещи предприятия в крайбрежния завой разработват нови технологии, които се очаква да създадат хиляди работни места и да имат икономическо въздействие на стойност милиарди долари през следващите няколко години.

Много от тези иноватори помагат за създаването на изцяло нови индустрии в региона. ARANA Water Technologies например разработи технология с потенциал за рециклиране на замърсена вода, получена чрез фракинг. Усъвършенстваната система за третиране с окисляване трябва да спести пари на петролните компании, да защити околната среда и да запази водата.

Същата тази технология има отличен потенциал за широкомащабни приложения, включително общинска питейна вода, пречистване на отпадъчни води, възстановяване и обезсоляване, което може да помогне за облекчаване на ефектите от сушите.

„Почти няма приложение за вода, за което технологиите на ARANA да не могат да осигурят някаква полза,“казва Джеф Соуърд, президент на ARANA.

Промяна във въздуха

В Texas A&M University-Corpus Christi, Lone Star UAS Center (LSUASC) проучва използването на безпилотни летателни системи (UAS), известни също като дронове. Центърът разполага с одобрена от FAA писта за кацане на летище Порт Мансфийлд.

Като едно от малкото места в цялата страна с разрешение от FAA за тестване на безпилотни самолети, Lone Star UAS Center подкрепя фирми, които искат да тестват и изследват самолети, софтуер и потенциални употреби на безпилотни самолети самолет.

„Важно е регионът да поеме водеща роля в разработването на тези технологии, тъй като авиационният сектор на UAS обещава да бъде сред най-бързо развиващите се индустриални сектори в нацията през следващите години, докато бизнес субектите изследват UAS приложения,” казва Рон Джордж, старши служител по научноизследователско развитие за LSUASC.

„LSUASC вече се превърна в магнит за компании от частния сектор и правителствени агенции, търсещи нашите услуги в подкрепа на тяхното приемане на UAS технологии“, казва Джордж. „Този авиационен сектор създава не само работни места, но и кариери, които не съществуваха само преди няколко години.“

Международната асоциация на системите за безпилотни превозни средства прогнозира, че индустрията ще създаде повече от 5500 работни места и ще има над 1 милиард долара икономическо въздействие в Тексас в рамките на две години от интеграцията. В рамките на 10 години броят на работните места ще нарасне до повече от 8 250, а икономическото въздействие ще надхвърли 6,5 милиарда долара.

„Ние вярваме, че делът на Coastal Bend в това общодържавно развитие ще бъде значителен, тъй като университетът, град Корпус Кристи и нашият партньор от частния сектор, Camber Corp., наред с други, са инвестирали в улавянето на определянето на тестовата площадка на UAS и установяването на LSUASC,” казва Джордж.

Домашни успехи

Други развиващи се базирани на технологии стартъпи в Coastal Bend включват Hydro Enviro Clean, който пречиства тежки метали от отпадъчни води от петролни находища и наскоро получи наградата Eagle Ford Excellence Award за грижа за околната среда; InnerGeo, която разработва възобновяема енергия за конвенционални енергийни системи; и Ergo Voice, която получи патент за своя ергономичен микронизиран предавател. Компанията обновява ергономичните начини за носене на безжично оборудване за телевизионни и филмови продукции, сценични изкуства, фитнес инструкции, богослужения и спорт.

Всички тези компании имат подкрепата на Coastal Bend Innovation Center (CBIC) към Texas A&M University-Corpus Christi.

„Обикновено имаме компании, представляващи 12 до 15 бизнес клъстера от нашите членове, които обикновено са между 25 и 30 активни клиента,” казва директорът на CBIC Уилям Кон. „Единственият общ знаменател, който търсим, е иновацията в предлагания продукт, процес или услуга.“

CBIC предлага разнообразие от услуги, включително използване на 3-D принтер за създаване на прототипи. Други форми на подкрепа за нов бизнес включват интензивен деветседмичен предварителен инкубационен курс за иноватори, които имат идеи, но се нуждаят от насока, както и персонализирана програма за ускоряване, която да помогне на бизнеса да развие своя потенциал и програма за меко кацане за тези, които са нови Coastal Bend, които се нуждаят от гъвкаво офис пространство за известно време.

Новаторите в CBIC имат достъп до South Coast Angel Network, (SCAN), независима група от ангели инвеститори, които се събраха, за да осигурят ефективен начин за предприемачите за достъп до капитал.

„Значението на тази група не може да бъде надценено от гледна точка на значението за предприемаческата екосистема в този регион“, казва Коун. „Като единствената група от ангели на юг от междущатска магистрала 10 в щата, SCAN позволява на компаниите в ранен стадий на развитие и иновативни компании на една спирка да се изправят пред 25 до 30 акредитирани инвеститори, вместо да правят толкова много отделни контакти и презентации.“

CBIC е ценен актив на общността, казва Коун.

„Фокусът му върху разрастването на нашия собствен бизнес осигурява икономическа диверсификация в региона, добри работни места за хората в района и създава възможности за нашите най-добри и най-умни да останат тук, вместо да напуснат за възможности другаде“, казва той.

Популярна тема