Eagle Ford Shale Fuels Manufacturing Expansion for Coastal Bend

Съдържание:

Eagle Ford Shale Fuels Manufacturing Expansion for Coastal Bend
Eagle Ford Shale Fuels Manufacturing Expansion for Coastal Bend
Anonim

Разберете защо международни и местни производители се стичат в Coastal Bend, за да се възползват от неговата достъпна енергия и пристанище от световна класа.

Образ
Образ

Когато най-големият производител на стомана в Австрия, voestalpine, претърсваше планетата за подходящо място за новия си завод, фирмата намери точно това, което търсеше в района на крайбрежния завой.

Матиас Пастл, сега главен комуникационен директор на фирмата, ръководи търсенето на обект, който разполага с изобилие от природен газ, логистични връзки и местоположение в регион със стабилно правителство.

„Бързо стана ясно, че Coastal Bend ще бъде най-доброто място за правене на бизнес като цяло и за нашия конкретен бизнес,“казва Пастл.

Заводът за 800 милиона долара получи разрешение за парникови газове, разчиствайки пътя за изграждане на съоръжение, което ще преобразува пелети от железен оксид в горещо брикетирано желязо, използвано в производството на стомана, създавайки 150 постоянни работни места, когато влезе в производството през 2016 г. Инсталацията ще удвои своята ефективност, като работи с минимален природен газ и използва морска вода в процеса на охлаждане.

Добра енергия

Производителят беше само една от мултинационалните фирми, привлечени от ниски енергийни разходи в крайбрежния завой, където производствената индустрия също се разширява, за да отговори на нарастващото търсене на машини, турбини, тръби и други енергоемки инфраструктура, необходима на производителите на петрол и газ.

Китайската корпорация TPCO America наема работници, както и строи офиси и довършителни и валцовани конструкции за тръби за своя завод, който ще доставя безшевни тръби за използване като обвивки за нефтени и газови кладенци. Заводът на стойност 1 милиард долара, в който ще работят 600 до 800 души, когато започне да функционира пълноценно през 2016 г., е най-голямата единична инвестиция на китайска компания в САЩ

Становници от китайската търговска комисия на Тиендзин наскоро подписаха меморандум за разбирателство на официална церемония с избрани длъжностни лица от общностите, които се намират в Порт Корпус Кристи. Пактът представлява желанието на общностите да работят заедно и да обменят идеи и технологии, докато заводът се оформя.

Базираната в Италия M&G Resins също получи разрешение от EPA да започне изграждането на своя PET завод за 900 милиона долара, който ще го превърне в най-големия в света производител на смоли, използвани за пластмасови контейнери за храни. Заводът е в непосредствена близост до Порт Корпус Кристи и неговата разширена железопътна гара и ще има достъп до обслужване от три железопътни линии, според Мауро Фенолио, глобален производствен директор и вицепрезидент на M&G Resins.

Поддържащ климат

Отличната подкрепа от страна на местни и държавни служители изигра ключова роля за стартирането на тези инвестиции.

„Имахме изключителна помощ от службата за икономическо развитие“, казва Фенолио. „Те подкрепиха проекта от самото начало и го поставиха под прякото внимание на секретаря и губернатора Пери.“

Бумът на петрола и газа в играта на Eagle Ford Shale също стимулира растежа сред по-малките производители, които доставят енергийни фирми. Както Hooten Industrial, така и TNT Pipe Services инвестират в нови заводи за производство на стомана с шест цифри в Корпус Кристи, за да се справят с нарастващото търсене на инфраструктура от производителите на петрол.

В Ingleside, планираната инсталация за крекинг на етилен на Occidental Chemical на стойност 1 милиард долара ще произвежда химикали, използвани за производството на PVC смола и тръбопроводни системи, черпейки от изобилния близък източник на природен газ.

Заводът Celanese в Бишоп (бивш Ticona Polymers) е кандидатствал за необходимите екологични разрешителни за строителство на съоръжение за метанол на стойност 850 милиона долара, с очакван годишен капацитет от 1.3 милиона тона годишно, според мениджъра по глобалните комуникации Травис Якобсен.

Объектът за метанол ще използва изобилие от евтин природен газ в района на крайбрежието на Персийския залив на САЩ като суровина за производството на пластмаси и ще се възползва от съществуващата инфраструктура на обекта.

„Регионът Coastal Bend е идеално място за Celanese поради редица причини, включително достъп до природни ресурси и логистика, високообразована работна сила и благоприятен бизнес климат“, казва Якобсен. „Celanese също има силна връзка с местната общност – партньорствата ни с лидери на местната общност, окръжни и градски служители и бизнес лидери са много значими от много години.“

Популярна тема