Eagle Ford Oil and Gas прекроява икономиката на Coastal Bend

Съдържание:

Eagle Ford Oil and Gas прекроява икономиката на Coastal Bend
Eagle Ford Oil and Gas прекроява икономиката на Coastal Bend
Anonim

Нефтът и газът от Eagle Ford Shale преобразуват икономиката на Coastal Bend чрез привличане на чуждестранни инвестиции и въвеждане на бум в промишленото производство.

Образ
Образ

В продължение на десетилетия вносните петролни продукти преминаваха по тръбопроводи от Порт Корпус Кристи до други части на Тексас, но сега тази тенденция се обръща, тъй като износът на петрол достигна рекордно високо ниво. През 2013 г. Порт Корпус Кристи отбеляза голям крайъгълен камък: това беше първата година, в която пристанището изнесе повече стоки, отколкото внесе, благодарение на скока в изходящите доставки на суров петрол.

„За период от 15 месеца преминахме от почти никакъв износ до износ, който повече внасяме,“казва Роланд Мауър, президент и главен изпълнителен директор на Corpus Christi Regional Economic Development Corp.

Стимулирането на потока от износ на пристанището е бум в производството на нефт и газ, движен от развитието на Eagle Ford Shale, геоложка формация в Южен Тексас, която предлага огромно количество природен газ и нефт. Дейността му осигурява работни места и приходи в района на Крайбрежния завой с 12 окръга, създавайки икономически възможности, които обещават да подпомогнат икономиката на района за години напред.

Производителите на петрол и газ изграждат нови тръбопроводи от района на Ийгъл Форд до пристанището и обръщат потока на съществуващите тръбопроводи, докато глобалните компании наливат милиарди долари в съоръжения в и около Корпус Кристи, за да се възползват от суровини, идващи от Eagle Ford.

„Наличието на дългосрочно, стабилно снабдяване с природен газ за захранване на производствения процес – и то в непосредствена близост до пристанище с 45-футов корабен канал – е много привлекателно за много компании,” продължава Мауър.

Наред с богатите си ресурси и инфраструктура, работната сила на региона на конкурентни цени, изобилието от неразработена земя и дългосрочната политическа стабилност, особено в сравнение с други места за производство на нефт и газ, също привличат вниманието на индустриалците производители, много от които със седалище в чужбина.

Чуждите инвестиции подхранват експанзиите

Тези мултинационални компании включват китайската TPCO America Corporation, която строи съоръжение за 1,3 милиарда долара и 1,6 милиона квадратни фута за производство на безшевни тръби, както и австрийския производител на стомана voestalpine, който наскоро направи копка на Инсталация за директно редуциране на стойност 700 милиона долара, която ще произвежда 2 милиона тона горещо брикетирано желязо годишно, което да се използва като суровина за производството на висококачествени видове стомана. Италианският химически производител M&G Chemicals също инвестира 750 милиона долара за изграждане на два завода във вътрешното пристанище на пристанището, един от които ще произвежда PET, полимер, използван за производството на опаковъчни контейнери.

Пристанището отговаря в натура, като добавя капацитет за обработка на продукта.

„Инвестираме 46 милиона долара в нова железопътна площадка и ще има 10 или 12 нови докинг съоръжения, които ще бъдат пуснати в експлоатация през следващите 12 до 18 месеца,” казва Джон ЛаРю, изпълнителен директор на Пристанището на Корпус Кристи. В ход са и планове за подмяна на Harbour Bridge, който обхваща входа на пристанището. Проектът на стойност 700 милиона долара „ще повиши клиренса на моста от 138 фута на над 200 фута и ще премахне някои ограничения за корабите, които могат да влязат във вътрешното пристанище“, казва LaRue.

Други нововъзникващи индустрии

Местният икономически растеж не се ограничава до секторите на петрола, газа и промишленото производство.

„Ако погледнете работните места, създадени през последните пет години, повечето са свързани с разработването на Eagle Ford и неща като пробиване на кладенци, изграждане на тръбопроводи и преместване на продукти в и от местата за сондажи”, казва Мауър.„Смятаме, че през следващите пет години растежът в региона ще бъде движен от големи капиталови проекти, особено в строителството. Но виждаме ръст на работните места във всички сектори.“

Това включва отбранителната индустрия, която отдавна е основен компонент на икономиката на региона. Например, Corpus Christi Army Depot, най-голямото съоръжение за ремонт на роторни крила в света, очаква да наеме повече от 1000 нови служители през следващите три години – 14% увеличение на заетостта.

Освен това регионът празнува пристигането на шепа компании в технологично базирани индустрии, включително Directions in Research, организация за проучване на пазара/проучване на общественото мнение, която е наела 8 000 квадратни фута в Corpus Кристи ще наеме 200 служители.

От своя страна д-р Джим Лий, председател на катедрата по науки за вземане на решения и икономика в Тексаския университет A&M в Корпус Кристи, се възхищава на промените, на които е свидетел само през последните три години, и прогнозира още повече просперитет напред.

В бъдеще „ще създадем много работни места в производството“, казва Лий. „Производството премина през дълъг низходящ тренд, но тази тенденция ще се обърне в Южен Тексас.“

Научете повече за бизнес климата на Coastal Bend.

Популярна тема