Глобални компании инвестират в бъдещето на крайбрежния завой

Съдържание:

Глобални компании инвестират в бъдещето на крайбрежния завой
Глобални компании инвестират в бъдещето на крайбрежния завой
Anonim

Привлечени от ниските разходи за енергия, транспортната инфраструктура и готовата работна сила, глобалните компании инвестират милиарди в района на Крайбрежния завой.

Образ
Образ

С дългосрочна увереност в бъдещето на бума на шистовия петрол и газ в Eagle Ford, глобалните компании инвестират в инфраструктура за подпомагане на производството и преработката на въглеводороди, изпомпвани от провинцията на Южен Тексас, докато други са използване на обилното предлагане на природен газ, което намалява цените на енергията и увеличава износа в района на крайбрежния завой.

Компании, базирани в Австрия, Китай, Италия, Швеция, Австралия, Канада, Обединеното кралство и други нации са допринесли с 3,5 милиарда долара преки чуждестранни инвестиции в региона – и тази сума се очаква да расте.

Една от основните забележителности е Порт Корпус Кристи, център за доставка на петролни продукти, който предлага достъп до дълбоки води в рамките на три мили с железопътен транспорт. Това намалява транзитното време за корабите и позволява на по-тежките товари да се движат през пристанището.

Глобални връзки

Швейцарската глобална фирма за търговия със стоки и логистика Trafigura A. G. инвестира 200 милиона долара, за да разшири своя терминал и складови съоръжения в пристанището, разширявайки се от един док до достатъчно пространство, за да побере три океански кораба едновременно и добавяйки милион барела с капацитет на резервоара, казва Кевин Бийзли, ръководител на проекта.

Тъй като вносът на суров петрол в пристанището намаля, компанията добави капацитет за износ, за да поддържа своята глобална организация и клиентска база. Trafigura също пое тръбопровод за транспортиране на суров петрол от производствените находища на Eagle Ford Shale до Корпус Кристи.

„Ние сме в това в дългосрочен план и винаги сме били голям износител на рафинирани продукти“, казва Бийзли. „Тази инвестиция пасва много добре на нашия бизнес профил за снабдяване на нашите клиенти и други подразделения по света.“

voestalpine, международна стоманодобивна компания със седалище в Австрия, наскоро направи копка на съоръжение на стойност 700 милиона долара в терминала La Quinta Trade Gateway на пристанището с капацитет за производство на 2 милиона тона годишно горещо брикетирано желязо, използвано в производство на стомана. С цената на природния газ, около половината от тази в Европа, 150-те служители на завода ще снабдяват стоманодобивните заводи в Европа, както и в Съединените щати.

„Проучихме 17 места в осем държави за този проект и в крайна сметка Тексас беше най-обещаващият по всички ключови критерии, като логистика, енергийни доставки, добре обучени служители и политическа среда”, казва Волфганг Едер, главен изпълнителен директор на voestalpine.

Италианският производител на пластмаси M&G Resins също ще зависи от продукцията от Eagle Ford Shale, за да захранва двата си завода, произвеждащи до 14 000 железопътни вагона годишно с PTA и PET пластмасови смоли от новото си местоположение в процес на изграждане във вътрешното пристанище на пристанището.

Компанията избра местоположението отчасти за достъп до три железопътни превозвачи от клас I, казва Мауро Фенолио, ръководител на проекта за M&G Resins. Пристанището работи за подобряване на този достъп, разширявайки своята железопътна станция Nueces River Rail Yard с осем 8 000-футови странични колела за единични влакове.

Друг решаващ фактор за M&G беше близостта на региона до суровините, произведени от петролните рафинерии.

„Ние сме в изключителна позиция от гледна точка на логистиката“, казва Фенолио. „Един от продуктите, излизащи от рафинериите, е нашата основна суровина и това е един от най-важните двигатели за решението ни да дойдем в Корпус Кристи.“

Подготовка за растеж

Продължаващото развитие на Eagle Ford Shale ще изисква инфраструктура и TPCO America, дъщерно дружество на китайския производител TPCO America Corporation, изгражда завод за обработка на стоманени тръби на стойност 1,1 милиарда долара, който ще обхване 1.6 милиона квадратни фута и тръба за доставка на петролни полета. През първите 10 години се очаква икономическото въздействие на операцията да надхвърли 10 милиарда долара и да създаде повече от 600 до 800 работни места.

Компанията посети повече от две дузини места, преди да се установи на Корпус Кристи, отбелязва J. J. Джонстън, директор на администрацията. Заводът ще доставя тръби до клиенти в Северна и Южна Америка, Европа и Западна Африка за производство на петрол и други цели.

Транспортната инфраструктура на региона помогна за запечатването на решението на компанията в сравнение с други потенциални местоположения.

„Позволява по-бърз достъп за определени цели, а местоположението на завода близо до Порт Корпус Кристи допълнително ще подпомогне нашите възможности за износ,“казва Джонстън.

Популярна тема