8 най-добри работодатели в Топека, Канзас

Съдържание:

8 най-добри работодатели в Топека, Канзас
8 най-добри работодатели в Топека, Канзас
Anonim

Правителство, здравеопазване, търговия на дребно, производство са основни сектори

Топека
Топека

Топека се радва на разнообразна икономика, която осигурява стабилност и ниска безработица. Държавните служители съставляват най-големия сектор от топ работодатели в Топека, защото това е столицата на Канзас. Около 20 процента от заетите в града работят за правителството. Други основни сектори на заетостта в Топека включват образование, здравеопазване, търговия на дребно и дистрибуция. Ето малко информация за осемте най-големи работодатели на Topeka:

Щат Канзас

Повече от 6 000 души работят в Topeka за The Sunflower State, като наблюдават области като образование, държавни дела и множество бизнес разпоредби. Неотдавнашно допълнение към щата е уебсайтът на Центъра за услуги в Канзас (www.kansas.gov/services), който информира жителите и бизнеса за 300 услуги, достъпни за обществеността, от „Попитайте библиотекар“до „Подаване на вашата декларация за данък върху доходите в мрежата“.

Stormont-Vail He althCare

Обслужвайки регион с няколко окръга в североизточен Канзас, Stormont-Vail He althCare има 4500 служители, като много от тях работят в Регионалния здравен център Stormont-Vail с 586 легла. Болницата разполага с единствената в района интензивна неонатална грижа от ниво III и единствен център за травми.

Обединен училищен район Топека 501

Около 13 800 ученици се обслужват от 1 300 учители и 1 100 помощен персонал в Обединен училищен район Топека 501. Всички ученици са записани в колеж и програми, готови за кариера, а областта има две магнитни училища: Scott Dual Language и Williams Science & Fine Arts.

BlueCross BlueShield of Kansas

С централен офис на SW Topeka Boulevard, BlueCross BlueShield от Канзас е взаимнозастрахователна компания, която обслужва всички окръзи на Канзас с изключение на Johnson и Wyandotte (103 от 105 окръга). Създадена през 1942 г., около 1400 служители в Topeka наблюдават здравните предимства на 925 000 жители на Канзас, които са записани в BCBS.

Св. Francis He alth

Католическият доставчик на здравни услуги с нестопанска цел St. Francis He alth отваря врати през 1909 г. с 40 легла, а днес болницата разполага с 378 лицензирани легла. Повече от 1700 служители включват медицински персонал, който представлява десетки специалности, включително лечение на рак, кардиология, неврология, управление на болката, спортна медицина и услуги за жени.

Payless ShoeSource

Със своята световна централа в Топека, близо 980 служители управляват бизнес частта на Payless ShoeSource, която разпространява марки като Airwalk, Brash, Cross Trekkers, Dexter, Rugged и Smartfit. Компанията се занимава и с много детски марки като Batman, Cars, Disney Princess, Dora the Explorer и Marvel’s Avengers.

Goodyear Tire and Rubber Company

Производството на големи гуми за тракторни ремаркета и земекопно минно оборудване е мисията на Goodyear Tire & Rubber Company, чийто завод за производство на Topeka има около 1500 монтажни работници. Съоръжението е открито през 1944 г. и е претърпяло няколко надстройки през последните години.

BNSF Rail Yard

Механичното подразделение за Burlington Northern Santa Fe Railway осем съоръжения за поддръжка на локомотиви в САЩ, включително операция Topeka, която има 1000 служители. Съоръжението в Топека извършва превантивна поддръжка, ремонт и обслужване на оборудване, а BNSF е инвестирал повече от 8 милиона долара през последното десетилетие в нови сгради и оборудване за възстановяване на локомотиви, които отговарят на по-строгите стандарти за емисии.

Популярна тема