CSU-Pueblo ThunderWolves' Football Victories Rally Community

Съдържание:

CSU-Pueblo ThunderWolves' Football Victories Rally Community
CSU-Pueblo ThunderWolves' Football Victories Rally Community
Anonim

Изкачването на футболна програма до върха развълнува феновете и стимулира града

Футболистите на Щатския университет на Колорадо-Пуебло излизат на терена с червени фланелки и бели панталони и каски
Футболистите на Щатския университет на Колорадо-Пуебло излизат на терена с червени фланелки и бели панталони и каски

Докато гледаше как студентската секция на Държавния университет в Колорадо-Пуебло пее „Вярвам, че ще спечелим!“по време на футболната победа на ThunderWolves над Минесота Стейт в мача от националното първенство на Дивизия II през 2014 г. в Канзас Сити миналия декември - мач, излъчен на живо по ESPN - Лесли Ди Маре не можеше да не се надуе от гордост от забележителното пътуване на отбора.

Една футболна програма, която беше мъртва в продължение на 24 години преди да бъде рестартирана през 2007 г., достигна върха на успеха за удивително кратко време.

„Фактът, че успяхме да се катапултираме от мръсна прерия и взехме назаем униформи до национален шампионат само за седем кратки години, е история, от която се правят филми“, казва Ди Маре, президент на CSU -Pueblo, приписвайки прераждането и растежа на програмата на „огромната подкрепа и ентусиазъм от колежа и членовете на общността - по-специално семейството DeRose.“

Шаут в таблото

Що се отнася до мача за шампионата, „Огромната активност на привържениците, които направиха пътуването от девет и повече часа, събраха се на вратата на багажника преди мача и аплодираха целия мач, подпомогна невероятното отборно усилие,” казва DiMare.

Тези отборни усилия, довели до краен резултат 13-0, бяха ръководени от старши треньора Джон Ристен, който помогна за стартирането и след това ръководи възраждането на футболната програма.

„Победата сложи край на забележителна работа по възстановяване“от Ристен, съобщи ESPN, „който играеше куотърбек за училището, когато то беше известно като Южен Колорадо в началото на 80-те години. Програмата беше разпусната заедно с няколко други в ходове за намаляване на разходите през 1985 г. и Wristen беше привлечена през 2007 г., за да я съживи.“

Отборът спечели четири мача през 2008 г. и продължи да се подобрява, оставайки непобеден през 2011,’12 и’13, но губейки в плейофите. ThunderWolves загубиха от Fort Lewis в началото на 2014 г., но в крайна сметка завършиха сезона на върха.

Дълбоко въздействие върху общността

Wristen знае, че успехът на терена се простира далеч отвъд самата игра.

„За всички около нас и тази програма, феновете и града, мисля, че [първенството] беше обединяваща сила, за да отпразнуваме нещо специално в Пуебло,” казва Ристен. „Беше вълнуващо да бъда част от него. В момента ние, като играчи и треньори, сме развълнувани от случилото се, но това не определя кои сме сега. Трябва да определяме кои сме всеки ден, чрез това, което правим.”

Дори преди ThunderWolves да спечелят националната титла, отборът се беше превърнал в сборна точка за Pueblo и източник на гордост за своите жители в университета и извън него. Заглавието беше подходящ завършек.

„Трудно е да се опишат всички положителни въздействия, които носи това национално признание“, казва Ди Маре. „Националното първенство със сигурност ни постави на картата.“

Повече от три часа по ESPN, заедно с медийно внимание преди и след мача, повишена осведоменост за спортните, академични и студентски възможности на училището, което позволява на CSU-Pueblo „да изгради допълнителна подкрепа и ентусиазъм за университета сред нашата общност, нашия персонал и нашите възпитаници и дарители.“

„В крайна сметка“, казва Ди Маре, „ние вярваме, че това ще доведе до по-голямо участие в нашата асоциация на възпитаниците, допълнителни дарители за нашата фондация и повече студенти в нашите класни стаи, като всичко това ще помогне да се осигури университетът финансово бъдеще.”

Популярна тема