Coastal Bend Higher Ed отговаря на изискванията на работната сила на растяща икономика

Съдържание:

Coastal Bend Higher Ed отговаря на изискванията на работната сила на растяща икономика
Coastal Bend Higher Ed отговаря на изискванията на работната сила на растяща икономика
Anonim

Търсенето на работни места в свързаните с петрола и газа индустрии подхранва растежа на обучението и развитието на уменията в колежите и университетите на Coastal Bend.

Образ
Образ

Последните инвестиции, стимулирани от растежа на производството на нефт и газ, също стимулираха пазара на труда в Coastal Bend, създавайки излишък от работни места в области като инженерство, строителство и напреднало производство. Колежите и университетите в региона бързо реагираха на нарастващото търсене на работна сила, като добавиха нови програми за обучение, изградиха съоръжения за обучение и установиха връзки с местния бизнес.

Texas A&M University-Kingsville (TAMUK), например, възстанови своята бакалавърска степен по инженерство на природен газ през 2012 г. Колежът по инженерство също създаде докторска програма по инженерство на устойчиви енергийни системи.

„Беше хубава връзка между експертните познания, които имаме тук в колежа, и уникалната позиция, в която се намираме в Южен Тексас,“казва д-р Стивън Никс, декан на колежа Франк Х. Дотервайх по инженерство в TAMUK, относно допълненията. „Имаме традиционни източници на енергия – нефт и газ – но имаме и изобилие от алтернативни източници като слънчева и вятърна и дори геотермална на някои места. За нас беше много логично да предложим програма, която изследва тези алтернативни източници и работи за придвижването на всички тези индустрии напред, за да можем да допринесем за икономическото развитие на региона.“

За да отговори на нуждата от повече инженери в нефтената и газовата промишленост, както и в други развиващи се индустрии на местно ниво, Texas A&M University-Corpus Christi (TAMUCC) наскоро дебютира нова програма за бакалавърска степен по електротехника, заедно с програма за машинно инженерство, която се фокусира върху безпилотни полети и геопространствени науки. Университетът има и нови програми за напреднали степени по геопространствени компютри и наука за крайбрежните и морските системи, за да отговори на нарастващото търсене на експертен опит в тези области.

Иновативни идеи

Институтът за геодезия и наука Конрад Блюхер на TAMUCC завършва редица професионалисти, като геодезисти, които оказват пряко влияние върху нефтената и газовата индустрия. Институтът е разработил технология за географски информационни системи (GIS), която картографира отделни тръбопроводи в нефтеното находище чрез събиране на данни за диаметъра на тръбата, дълбочината и материалите, използвани в конструкцията на тръбата. Изследователите също така са изградили компютъризирана мрежа за мареографи, която обслужва информация в реално време за условията на приливите, за да подпомогне безопасното навигиране на петролни продукти в и извън пристанищата.

„Ако има нефтен разлив в канала на кораба, това е изключително скъпо събитие за почистване – данните, които предоставяме, помагат да се избегне това“, казва д-р Гари Джефрес, директор на Института Конрад Блюхер.„Разработваме хидродинамични модели на залива, където използваме мареографи и текущи измерватели и данни за скоростта и посоката на вятъра, за да дадем прогнози за това какво ще бъде течението, така че корабните пилоти и операторите на шлепове да знаят предварително какви са условията и може да планира съответно.“

Поле за обучение на таланти

С притока на капиталови инвестиции в и около Корпус Кристи, Del Mar College е кандидатствал и е получил безвъзмездни средства от различни източници за обучение и предоставяне на услуги за нефтената и газовата индустрия с голямо търсене. Колежът получи 117 000 долара за разработване на програма за обучение за TCPO America Corporation, китайска компания в процес на изграждане на завод за производство на тръби на стойност 1,3 милиарда долара, 100 000 долара за обучение на ветерани за цивилни работни места и 1,3 милиона долара за обучение на нефтохимически строителни работници за CB&I тъй като разширява своя производствен завод OxyChem.

Колежът също така си партнира с Cheniere Energy и други партньори от индустрията, за да изгради пилотен завод за технологии за процеси и апаратура на стойност 1 милион долара, който ще служи като напълно функционираща обучителна лаборатория за студенти от Del Mar и служители на Cheniere. Пилотната инсталация също ще помогне за обучението на ученици от гимназия Грегъри-Портланд, записани в програмата за двойно записване на колежа. Студентите преминават поредица от курсове, проектирани от лидери в индустрията, включително Cheniere, и след дипломирането си могат да сертифицират в определени области на умения или да прехвърлят кредити към двугодишна степен.

„Имаме огромно търсене на нашата работна сила поради над 30 милиарда долара инвестиции, идващи в нашия регион,“казва Ленора Кеас, вицепрезидент по развитието на работната сила и стратегическите инициативи за Del Mar College. „Повечето от това са нови работни места, които не са съществували преди. Виждате, че бизнесът и индустрията гледат към нас, за да поведем пътя с онези програми, които подготвят квалифицирана работна сила.“

Програмите за работна сила на Coastal Bend College предлагат на студентите в по-селските окръзи в региона възможности да завършат сертификат или степен за една до две години, за да получат работа в професии с високо търсене и високо заплащане като нефт и газ технологии, заваряване, свързани със здравето и бизнес и компютърни технологии. Друг регионален лидер в развитието на работната сила, Центърът за занаятчийско обучение, предлага курсове в области като монтаж на тръбопроводи, изграждане на тръбопроводи и инструменти, и наскоро разширен, за да отговори на изискванията за обучение.

Популярна тема