Натчез, MS, чества тристагодишнината

Съдържание:

Натчез, MS, чества тристагодишнината
Натчез, MS, чества тристагодишнината
Anonim

Градът отбелязва богата история, поставя началото на още по-светло бъдеще

Конска каруца прекарва семейство покрай исторически дом в Начез, MS
Конска каруца прекарва семейство покрай исторически дом в Начез, MS

През 2016 г. Начез празнува 300 години като най-старото постоянно европейско селище на река Мисисипи. Всъщност Натчез е две години по-стар от Ню Орлиънс и една година по-стар от целия щат Мисисипи, така че общността е добре позиционирана в челните редици на югоизточната история. Тристагодишнината е толкова важна годишнина за региона, колкото и за Начез, казва Дженифър Огдън Комбс, изпълнителен директор на Комисията за триста годишнината.

„Ние наистина гледахме на това като на наша мисия да обединим общността, да създадем икономически възможности и растеж за целия регион, като направим три неща: отбелязване на миналото, което смятаме за много важно, защото това е дълга 300-годишна история, която се простира от индианското племе Натчез през френското, испанското и британското управление, докато станем част от САЩ; празнуване на настоящето, което е празнуване на всички неща, които сме днес и които са създадени през годините; и след това гледане към създаването на по-добро бъдеще.“

Отбелязване на миналото

Историческият туризъм е основна част от икономиката на Начез и привлича стотици хиляди посетители от целия регион, страната и целия свят. Комбс казва, че градът планира да използва годината на триста годишнината, за да предефинира културния туризъм, като изследва още повече от богатата си история и включва тази история в настоящи и нови атракции. Например, Historic Natchez Tableaux, мултимедийно изживяване, което разказва за раждането и развитието на Natchez чрез музика, разказване на истории и танци, и част от годишното турне на Spring Pilgrimage of Antebellum Homes, беше пренаписано в чест на тристагодишнината.

„Това беше първият път, когато актуализирахме Tableaux, за да включим робството, и планираме да добавяме към нашата история всяка година, казва Regina Charboneau, главен готвач в Twin Oaks Bed & Breakfast – спирка на поклонението обиколка.

Комбс казва, че тристагодишнината е възможност да се прегърне и отпразнува приносът на всички заселници в града.

„Имаме много силно африканско и афро-американско наследство, казва Комбс, „Но имаме и богато еврейско наследство. Еврейската общност дойде в Начез и наистина създаде цялата търговска страна на центъра. Ние също имаме много силно италианско наследство и шотландска и ирландска история, както и силна азиатска и испаноговоряща общност. Това, което се стремим да направим с тази тристагодишнина, е да направим тази богата история по-смислена и подходяща за днешния турист, но също и за нашата местна общност, за хората, които са работили наистина усилено в продължение на много години, за да поддържат Начез.“

Празнуване на настоящето

Докато 20 процента от жителите на окръг Адамс работят в индустрия, свързана с туризма, Комбс казва, че тристагодишнината създава огромни възможности за ангажиране на цялата общност в изграждането на тази важна част от икономиката на града. Една такава възможност е Americana Music Triangle – поредица от пътеки за шофиране, простиращи се от Нешвил до Ню Орлиънс и обратно до Мемфис със спирки по пътя, изследващи деветте различни музикални жанра, възникнали в региона. Комбс казва, че градът също си сътрудничи с Националната паркова служба, за да добави към колекцията си от исторически домове.

“[Националният исторически парк Натчез] е дом на Мелроуз, къщата на Уилям Джонсън, мястото Форт Розали, а сега и Разклоненията на пътя, който е основен обект за втория по големина пазар на роби по време на Гражданската война, казва Комбс.

Градът също си партнира със службата на парка, за да въведе Историческата минута на Натчез – поредица от записани моменти в историята, записани от различни членове на общността в продължение на 366 дни.

Създаване на по-добро бъдеще

Combs казва, че тристагодишнината също предлага възможности за планиране на наследени проекти, които ще укрепят общността и нейната икономика след празнуването, което продължава цяла година. Например градът работи с Асоциацията на река Мисисипи за разработване на план за устойчивост за защита на водните пътища. Град Начез активно изпълнява проекти за съживяване по протежение на историческия булевард "Д-р Мартин Лутър Кинг младши", включително изграждане на по-достъпни жилища.

Честването на триста годишнината също привлече вниманието на външни инвеститори, като Viking Cruise Lines, които строят нови лодки, за да добавят към флота от речни лодки, които понастоящем акостират по река Мисисипи. Съвсем наскоро Фондация Клинтън в партньорство с Humana покани Натчез и Адамс Каунти да бъдат част от петгодишна инициатива за подобряване на физическото здраве и благосъстоянието на общността, като се занимават с всичко - от фитнес до хранене до достъп до здравеопазване и развлечения възможности.

„Целият фокус и основна цел е да се създаде положителен път за бъдещето чрез обединяване на общността, използвайки нашата 300-годишнина като катализатор за положителна промяна напред, казва Комбс.

Целият фокус и основна цел е да се създаде положителен път за бъдещето чрез обединяване на общността, използвайки нашата 300-годишнина като катализатор за положителна промяна напред.

Популярна тема