Columbia State Community College отваря нов кампус на Williamson

Съдържание:

Columbia State Community College отваря нов кампус на Williamson
Columbia State Community College отваря нов кампус на Williamson
Anonim

College отваря нов кампус Williamson през 2016 г.

Франклин TN Колумбия Щат Франклин
Франклин TN Колумбия Щат Франклин

Нов кампус на Columbia State Community College Williamson на стойност 45,7 милиона долара ще бъде самостоятелен след откриването си през март 2016 г.

Кампусът от 36 акра на Liberty Pike във Франклин е планиран да побере до 2200 студенти и включва три първоначални сгради: двуетажна сграда за изкуства и хуманитарни науки, двуетажна сграда за научни науки, и триетажна сграда за администрация и студентско обслужване. Седем допълнителни сгради на кампуса са планирани за бъдещето, ако има финансиране.

„Ако една корпорация иска да плати за бъдеща сграда днес, ние ще започнем строителството на тази сграда утре“, казва д-р Джанет Ф. Смит, президент на CSCC.

Двугодишният Columbia State Community College е основан през 1966 г. и основният му кампус остава в Колумбия. CSCC се разширява в окръг Уилямсън през 1971 г. и използва няколко различни обекта до 1989 г., когато се извършва консолидация в текущото местоположение в центъра на окръг Уилямсън на Claude Yates Drive до гимназия Франклин.

Съоръжението на Йейтс Драйв е технологично остаряло и пренаселено и ще затвори, след като започнат часовете на мястото на Либърти Пайк. Новият кампус ще разполага с удобства като научни лаборатории, компютърни лаборатории, лаборатория за медицински сестри, библиотека, книжарница, филмови лаборатории и звукозаписни сцени. Ще има и кафене заедно с други места за събиране на студенти.

„Една от настоящите ни програми в Williamson County Center – технология за филмови и сценични екипи – всъщност се преподава в стари гаражи, които нямат отопление или охлаждане“, казва Смит.„Инструкторите и студентите го карат да работи, но тези условия не са подходящи за колеж. Имахме нужда от този нов кампус.“

Смит казва, че очаква първоначалното записване да бъде стабилно през март 2016 г. благодарение отчасти на въвеждането през 2015 г. на щатска инициатива Tennessee Promise. Tennessee Promise позволява на гимназистите да кандидатстват за две години безплатно обучение в обществен колеж или техническо училище в Тенеси.

Студентски очаквания

Финансирането за кампуса на стойност 45,7 милиона долара включва 36,8 милиона долара от щата Тенеси, докато щата Колумбия съответства с 10 процента (3,68 милиона долара), а държавата закупи земята за 6,25 милиона долара. Представителят от Тенеси Чарлз Сарджънт, R-Franklin, който председателства Комитета по финансови пътища и средства на Камарата на представителите, изигра ключова роля в осигуряването на 6,25 милиона долара за закупуване на земя в кампуса.

Един студент, който ще посещава уроци в новия сайт, е Кейти Льофевър от Ноленсвил, която в момента пътува до сградата на Йейтс Драйв, за да учи медицинска сестра, и тя ще завърши своята асоциирана степен в кампуса на Liberty Pike.

„Сградата на Йейтс е наистина тясна, така че новият кампус е вълнуващ – особено след като ще има лаборатория за умения за медицински сестри, която да симулира действителни болнични условия“, казва ЛьоФевр. „Надявам се, че всички прекрасни професори, които преподават в сградата на Йейтс, ще се преместят в новия кампус.“

Новият кампус на Columbia State е само последните новини в разрастващата се среда за висше образование тук. Други институции, които обслужват общността, включват кампуса Cool Springs на университета Белмонт, университета Кинг, колежа по дизайн O'More, теологичната семинария на Южния баптист и университета Липскомб.

Популярна тема