Преглед на бизнеса в Южен Айдахо

Съдържание:

Преглед на бизнеса в Южен Айдахо
Преглед на бизнеса в Южен Айдахо
Anonim

Производството, производството на храни, дистрибуцията са сред икономическите лидери

Влак се движи напред срещу облачно небе
Влак се движи напред срещу облачно небе

Икономиката на Южен Айдахо е позиционирана да води, с различни сектори, които успяват в целия регион от шест окръга. Ето някои причини за този успех:

Транспортни активи

Южен Айдахо предлага много възможности за транспорт, включително регионалното летище Magic Valley, което има ежедневни пътнически полети до Солт Лейк Сити и наблюдава хиляди излитания и кацания на корпоративни самолети всяка година. Летищните служители обявиха планове за модернизиране на сградата на терминала с по-голяма зона за сядане на пътниците и повече бани.

Southern Idaho предлага на клиентите за железопътни товари достъп до Източна железопътна линия на Айдахо и Union Pacific Railroad, а силна магистрална система поддържа дистрибуторски, складови и логистични компании. Междущатска магистрала 84 е основен маршрут изток-запад, американска магистрала 93 се простира от север на юг, а американска магистрала 30 също обслужва региона.

Разширено производство

Напредналото производство е важен фактор за местната икономика, като дава работа на десетки хиляди жители на Южен Айдахо. Основните производители включват Packaging Corporation of America, Coast-to-Coast Car Ports, Dart Container, Double L, Everton Mattress, Hamilton Manufacturing, Hilex Poly, Jayco Manufacturing, KapStone Paper & Packaging, K&T Steel, Mulholland Positioning Systems, Packaging Speci alties, Seastrom Производство и производство на Spears.

Селско стопанство, производство на храни

Земеделието е голям бизнес в Южен Айдахо, като няколко местни култури се нареждат в топ 10 на национално ниво за производство, включително картофи, ечемик, сено от люцерна, сух ядлив боб, захарно цвекло, пролетна пшеница и зимна пшеница. Регионът също е основен играч в производството на добитък, мед, млечни продукти и производство на вълна от овце.

В резултат на това няколко селскостопански и хранителни компании процъфтяват в Южен Айдахо, включително Amalgamated Sugar, Chobani, Clear Springs, Clif Bar, ConAgra/Lamb Weston, Glanbia, Gossner, Idaho Milk Products, Jerome Cheese, McCain Foods и Monsanto.

Складиране/Дистрибуция

С наличието на добри магистрали, секторът за складиране и дистрибуция е на солидна основа в Южен Айдахо, където големите компании включват Americold Logistics, Apex Container, Bean Warehouse, DOT Foods и WOW Logistics. Базираната в Туин Фолс Henningsen Cold Storage е една от най-големите публични компании за хладилни складове в САЩ. S., използвайки няколко транспортни превозвача за камиони, за да транспортира инвентара си от хладилни складове до клиенти в САЩ

Ресурси за развитие на работната сила

Колежът на Южен Айдахо и неговата мрежа за обучение на работна сила предлагат некредитни класове за хора, които искат да подобрят или да научат индустриални умения за чиракуване. Той планира редовни срещи на представители на индустрията, организации на работната сила, преподаватели и длъжностни лица за икономическо развитие, за да се създадат програми за студенти, които ще отговорят на нуждите на бизнеса утре. Мрежата съобщава на учениците и възрастните за наличните възможности за кариера, които не изискват четиригодишна степен.

TechHelp е уебсайт с онлайн ресурси (www.techhelp.org), специално предназначен да подпомага предприемачите. Business Plus отпуска пари за разширяване и създаване на работни места, а в техническо чартърно училище ARTEC студентите получават усъвършенствани инструкции за индустрии от висок клас в Южен Айдахо.

Популярна тема