Зелените люти чушки на Pueblo, CO помагат за разрастването на марката на града

Съдържание:

Зелените люти чушки на Pueblo, CO помагат за разрастването на марката на града
Зелените люти чушки на Pueblo, CO помагат за разрастването на марката на града
Anonim

Зелените люти чушки на Pueblo помагат за разрастването на марката на града

Зелени люти чушки
Зелени люти чушки

Между малко фалшиви вражди и самохвалство с най-доброто чили в страната, Pueblo сериозно подобрява играта си, за да привлече вниманието на национално ниво към своето изключително популярно Pueblo Green Chile, което заслужава.

Нарастването на егото започна по време на Супербоул през 2014 г., когато кметът на Денвър Майкъл Хенкок, в облог с кмета на Сиатъл, Ед Мъри, предложи ястия със зелен чили от ресторанти в Денвър. По време на кефа представителите на Pueblo измислено се намесиха, като посочиха, че ястията със зелено чили, за които Хенкок говори, са люти чушки, масово произведени от Ню Мексико.

Техните собствени люти чушки Pueblo, според тях, са превъзходни, отгледани в пресни води на Скалистите планини в климат на топли дни и прохладни нощи Pueblo, амброзиална рецепта за по-вкусен продукт. Пуебло чили, Mirasol chile, наистина е известно със своя опушен вкус и месеста текстура и че растат към слънцето, за разлика от другите люти чушки. Името Mirasol означава „гледащ слънцето“на испански.

Какво мислеха новите мексиканци за предизвикателството? Ню Мексико завладява пазара на люти чушки (лютите люти чушки Hatch), така че не мигнаха. Неустрашим, Пуебланс не го пусна. Те сложиха своите маркетингови шапки, получиха безвъзмездна помощ от Министерството на земеделието на САЩ за брандиране и пускане на пазара на Pueblo Green Chile и проектираха лого със запазена марка. Те разкриха опаковката на фестивала Chile & Frijoles 2015, представен от Loaf ‘N Jug на 25-27 септември.

Фестивалът превзема историческия търговски район на Юниън авеню в Пуебло и се простира на половин миля, с пикантни новости като сладолед със зелен чили, шоколад с чили и състезания, за да се види кой може да произведе най-доброто индивидуално и търговско зелено чили.

Обединяване на местните производители от Чили

Безвъзмездните средства от Министерството на земеделието също бяха насочени към събиране заедно на всички дребни фермери на Pueblo, за да им помогнат да изпълнят договорните обеми за големи вериги магазини. Средствата също така ще отидат за изграждане на път към агротуризма за 15-те ферми в окръга, всички от които са на разстояние една от друга с велосипед. В процес на работа е брошура с карта на различните ферми, заедно с пътни знаци, обозначаващи различните ферми.

„Той трайно закотвя Pueblo Chile като продукт в очите на потребителя, внасяйки долари от външни икономики в местната икономика“, казва Крис Маркусън. директор на икономическото развитие и географските информационни системи.

“Не сме известни в цялата страна. Не можем да изпратим нашите неща в цялата страна, защото ги разпродаваме всяка година. Това е толкова популярно. Така че, разбира се, искаме да помогнем на фермерите по какъвто и да е начин.“

По време на вълнението за Маркусън беше разумно да използва цветните растения Pueblo Chile, за да озелени сградата на съда, която се превърна в добросъвестен хит сред местните.

„Те пътуват“, каза Маркусън за растенията през август 2015 г. „Те стават 3 фута високи. Някои имат люти чушки с размер от 8 до 10 инча, а някои от тях започват да стават червени. Скоро ще имаме хора, които ще започнат да берат, защото фермите са няколко седмици зад нас.“

С фестивала и многото семейни ресторанти, които целогодишно сервират ястия с вкус на чили, Пуебло бързо се превръща в град за кулинари с добавен ефект – специално място не само за вечеря, но и за разбиране истинското значение на „от ферма до маса“.

Популярна тема