Културното многообразие укрепва общността

Съдържание:

Културното многообразие укрепва общността
Културното многообразие укрепва общността
Anonim

Приобщаващата и гостоприемна среда подобрява качеството на живот във Файетвил.

Дами в бели рокли позират за снимка на фестивала на испанското наследство
Дами в бели рокли позират за снимка на фестивала на испанското наследство

Ричард Флорида, автор на The Rise of the Creative Class, пише, че „най-успешните региони приемат всякакви хора“. Във Файетвил мултикултурализмът и приобщаването се превърнаха във важни удобства за качество на живот за привличане на преместващи се бизнеси и таланти и стимулиране на растежа.

Привличане на таланти

„Ако тази област не беше толкова мултикултурна, колкото е, нямаше да съм тук“, казва Хавиер Рейес, ректор и заместник-канцлер по академичните въпроси в Университета на Арканзас.„Първоначално съм от Мексико, но получих докторска степен от Тексаския университет A&M. Когато излязох на пазара на труда, дойдох да посетя Файетвил за позиция като асистент по икономика. Бях изумен от мултикултурното многообразие, което съществува в тази област. Не е важно само за мен лично, но и за моите деца, моето семейство и моите приятели.”

Reyes посочва симбиотичната връзка между разнообразието на региона и присъствието на Университета на Арканзас, както и големи корпорации, като Tyson Foods, J. B. Hunt Motor Freight Carrier, Pinnacle Foods и Superior Industries, производител на ляти алуминиеви колела, като причина за растежа на региона.

„Когато имате изследователски университет … и когато имате една от най-големите корпорации в света, хората казват, че ще имате много разнообразие“, казва Рейес. „Но обичам да обръщам това и да казвам, че смятам, че този университет и тези компании са толкова успешни, защото културата на разнообразието е тук.”

Стойност на разнообразието

Като бизнес лидер, Грег Фес, президент на Pinnacle Media/Univision Arkansas, изпита от първа ръка икономическата и социална стойност на многообразието.

„Включването е толкова важно за подобряването на града и внасянето на нови идеи и ентусиазъм, които обогатяват културата“, казва Фес. „Изпитваме от първа ръка стойността на разнообразието всеки ден, работейки както с латиноамериканските, така и с нелатиноамериканските общности [в Univision]. Ние работим с лидери на нелатиноамерикански общности за реклами, местни събития и други интереси на общността и работим усилено, за да бъдем мост за свързване на латиноамериканци и нелатиноамериканци. Обединяването на тези групи е мощно и носи енергия и нова перспектива на всички участващи.”

Fess казва, че Търговската камара на Файетвил е отличен пример за това междукултурно сътрудничество, като си партнира с Univision, за да спонсорира Фестивала на испаноезичното наследство в Северозападен Арканзас, мултикултурен фестивал, фокусиран върху празнуването на многообразието и какво представлява испаноезичната култура е допринесъл за региона в музиката, изкуството, образованието и храната. Фестивалът нарасна до повече от 6 000 посетители, като стана по-разнообразен в своите членове и програми. Камарата и градските лидери предприеха три пътувания до побратимения град на Файетвил, град Панама, Панама, за да заздравят отношенията между двете общности.

Подобрения в качеството на живот

Луис Фернандо Рестрепо, професор по испански език и помощник заместник-ректор по многообразието и общността в Университета на Арканзас, твърди, че приобщаващата култура на града е помогнала за подобряване на качеството на живот на всички жители.

„Разговорът е за универсален достъп до основни социални услуги, започвайки с храна и подслон, но също така включително равно образование, здравеопазване, транспорт, отдих“, казва Рестрепо, който цитира като пример системата за пътеки във Файетвил, което прави „нашата градска среда по-достъпна и човешка.“

„Освен това Съветът на Северозападен Арканзас, EngageNWA и Cisneros Center for New Americans работят върху справедливото и устойчиво развитие на нашите общности,” казва той.

Включването е толкова важно за подобряването на града и внасянето на нови идеи и ентусиазъм, които обогатяват културата.

Популярна тема