Fayetteville, AR се радва на добра инфраструктурна мрежа

Съдържание:

Fayetteville, AR се радва на добра инфраструктурна мрежа
Fayetteville, AR се радва на добра инфраструктурна мрежа
Anonim

Пътищата, въздушният, железопътният транспорт, комуналните услуги помагат на икономиката да върви напред

Регионално летище Северозападен Арканзас
Регионално летище Северозападен Арканзас

Добрите връзки помагат, а в цял Файетвил и региона на Северозападен Арканзас е изградена силна инфраструктурна мрежа.

„Министерството по магистрали и транспорт на щата Арканзас е похарчило 1,3 милиарда долара през последните години за 331 пътни проекта в окръг Вашингтон (Фейетвил) и съседния окръг Бентън, особено по ключовите коридори между градовете Файетвил и Бентънвил, “, казва Дик Трамел, председател на Държавната магистрална комисия на Арканзас.„Бъдещето за пътуване по магистрала във и около Файетвил е наистина добро.“

Основните пътни артерии, обслужващи Файетвил, включват междущатска магистрала 49, американски маршрути 62 и 71 и магистрали на Арканзас 16, 45, 112, 180 и 265.

„Ключов току-що завършен пътен проект беше разширяването на Razorback Road (магистрала 112) до четири и пет ленти между булевард Мартин Лутър Кинг младши и Leroy Pond Drive, което беше особено важно, тъй като пътят минава покрай паркингите за футболни мачове на университета в Арканзас,” казва Трамел.

Други големи пътни проекти включват разширяването на магистрала 16 до четири ленти между Armstrong Avenue и Stonebridge Road, а огромни бъдещи усилия ще бъдат разширяването на коридора I-49 до шест ленти и добавянето на кръстовища между Martin Luther Булевард King Jr. и магистрала 72 в Бентънвил.

„Проектът за коридор I-49 трябва да бъде завършен до началото на 2020 г. – това е този, от който хората във Файетвил наистина се интересуват“, казва Трамел.„Една от най-бързо развиващите се области в Съединените щати е Северозападен Арканзас и Министерството на магистралите и транспорта на щата Арканзас прави всичко възможно, за да помогне на жителите и търговията в този регион да продължат напред.“

Енергия, въздух и железопътен транспорт

Други ключови участници в инфраструктурната мрежа на района са AEP Swepco и Ozarks Electric Cooperative, които осигуряват електричество за този регион, докато SourceGas е доставчикът на природен газ. Междувременно пътниците във Фейетвил и Северозападен Арканзас се обслужват от регионалното летище Северозападен Арканзас, което отвори врати през 1998 г. Летището е домакин на пет търговски превозвачи (Allegiant, American, Delta, United и U. S. Airways) с множество директни полети до много градове в САЩ.

Що се отнася до железопътния транспорт, компаниите във Файетвил могат да превозват товарни товари чрез железопътната линия Арканзас Мисури, която оперира между Форт Смит, Арканзас, и Монет, Мисури, през последните 29 години. Железопътната линия транспортира годишно около 36 000 вагона товари, като тегли стоки като пясък, зърно, птичи продукти, замразени продукти и скрап.

„Нашата железопътна линия допринася доста за бизнес икономиката на Файетвил и околностите му, защото обслужваме много производители и други индустрии,“казва Бренда Раус, мениджър операции на пътническите влакове в Arkansas Missouri Railroad.

Роус добавя, че в допълнение към индустриалната страна на бизнеса, железопътната линия управлява влак за туристически екскурзии, чиито спирки включват Файетвил, Спрингдейл и Роджърс.

„Много хора не осъзнават, че туризмът е една от най-големите индустрии в Арканзас и линията за екскурзии на A&M допринася“, казва тя. „Влакът минава през планините Озарк, като всяка година по линията се возят около 14 000 пътници.“

Популярна тема