Компаниите на Меридиан MS се стремят към по-добра устойчивост

Съдържание:

Компаниите на Меридиан MS се стремят към по-добра устойчивост
Компаниите на Меридиан MS се стремят към по-добра устойчивост
Anonim

Algix, Kemper Project се стремят към по-добра устойчивост

Образ
Образ

Algix LLC и Southern Company предлагат свежи перспективи за това как да се използват по-добре природните ресурси за доброто на планетата.

Algix през 2014 г. откри първото в света съоръжение за производство на пластмаси на основата на водорасли в Меридиан. Нарича се Solaplast и компанията използва водорасли, които събира, за да произведе биоразградима биопластмасова смола за създаване на много различни пластмасови продукти.

Междувременно Southern Company работи върху начинание, наречено Kemper Project, което ще включва завод за лигнитни въглища в Kemper County (около 30 минути северно от Меридиан), който в крайна сметка произвежда синтетичен газ за производство на електричество за Мисисипи Power, дъщерно дружество на Southern Company. Лигнитът е неизползван природен ресурс в тази част на Мисисипи и Southern Company ще използва нови технологии за газификация и улавяне на въглерод, за да намали емисиите по време на процеса на производство на електроенергия.

„Това енергийно съоръжение ще отвори врати през първата половина на 2016 г. и ще използва местно добивани лигнитни въглища, като същевременно улавя 65 процента от въглеродните си емисии, което ще доведе до наистина чист въглищен проект“, казва Брайън Юзфордж, Mississippi Power директор по икономическо развитие. „Енергийни експерти от Китай до Европа и ООН посетиха проекта и приветстваха развитието на съоръжението като бъдещето на евтината чиста енергия за света.“

След като бъде открит, заводът за лигнитни въглища ще осигури повече от 1000 преки и непреки постоянни работни места.

Да живеем зеления живот

Историята на Algix/Solaplast започна, когато съоснователят Майк Ван Друнен започна да проучва технология за производство на пластмасови контейнери, които биха могли да помогнат да се спре непрекъснато нарастващият проблем със запълването на сметища, езера и океани с пластмаса боклук.

„Майк и бизнес партньорът Райън Хънт откриха, че водораслите от езерата за сом могат да бъдат превърнати в термопластичен материал със същата здравина като традиционната пластмаса“, казва Барбара Зелер, маркетинг и комуникационен мениджър на Algix. „Също така има способността да се биоразгражда или лесно да се рециклира в нови продукти.“

Анализатори изчисляват, че биопластмасовите продукти, произведени с водорасли, ще имат 30 процента по-малко въздействие върху околната среда.

„Водораслите произхождат от отгледани във ферми рибарници и след това се събират, изсушават и разтопяват на фин прах, който се смесва за пелети от смола, които се използват за производството на полиетилени и други пластмаси“, казва Зелер. „Това е вълнуващ напредък в устойчивостта.“

Algix/Solaplast получава своите водорасли от езеро за риба от 150 акра, което компанията закупи в селските райони на Ямайка, и компанията също така отглежда прясна риба тилапия и пангасиус заедно с водорасли. Много ямайци са били наети да управляват фермата и в резултат на това тези ямайци имат работа на пълен работен ден и могат да се радват на по-добро качество на живот. Освен това голяма част от излишната риба се дарява в хранителни банки за изхранване на бедните.

„Фермата в Ямайка е в състояние да произвежда десетки милиони паунда риба и евтина биомаса“, казва Зелер. „Това е печеливша ситуация за всички участници.“

Популярна тема