Здравни услуги в Туин Фолс, ID

Съдържание:

Здравни услуги в Туин Фолс, ID
Здравни услуги в Туин Фолс, ID
Anonim

Висококачественото здравеопазване е под ръка за жителите на Южен Айдахо

Туин Фолс
Туин Фолс

Когато става дума за висококачествени здравни услуги, регионът на Южен Айдахо, обхващащ осем окръга, е добре зареден. Сред многобройните възможности, обхващащи рутинно здраве до остри спешни случаи, са четири медицински центъра, които могат да се похвалят с най-добрите болногледачи и водеща медицинска технология.

Св. Медицински център Luke’s Magic Valley

Св. Здравната система на Лука обслужва Южен Айдахо и части от Северна Невада от 1918 г., включително нейния медицински център St. Luke’s Magic Valley в Туин Фолс. Болницата с площ от 700 000 квадратни фута се счита за една от най-модерните в западните САЩ, пълна с 224 легла, самостоятелни стаи, голямо спешно отделение, център за жени и деца и стационарен рехабилитационен център.

Други функции включват ефективно проектирани помещения за кърмене, цветове в земни тонове и голяма лаборатория за сърдечна катетеризация (сърце). Медицински център с 20 специалности е свързан с болницата, както и разширената клиника St. Luke’s Mountain States Tumor Institute. До основната сграда на болницата се намира център за извънболнична хирургия, който скоро ще бъде завършен.

В близкия Джером здравната система отвори медицинския център St. Luke’s Jerome с 25 легла за предоставяне на спешни медицински услуги, семейна медицина, акушерство/гинекология, гериатрични грижи, профилактика на заболявания и здраве. Освен това в персонала има консултанти по кърмене, специалисти по обучение по диабет и домашни кислородни услуги.

Регионален медицински център Касия

В Бърли, регионалния медицински център Cassia с 25 легла, открит през 1960 г., днес се управлява от Intermountain He althcare. През пролетта на 2014 г. Cassia завърши надграждане и разширяване на отделението за спешна помощ и изображения на стойност 3,5 милиона долара. Услугите на медицинския център включват 24-часово спешно отделение, интензивни грижи, семейна практика, акушерство, ортопедия, хирургия, рехабилитация и лаборатория за сън.

Мемориална болница Минидока

Разположен в Рупърт, MMH завърши ремонт на стойност 6,5 милиона долара през юли 2013 г. Услугите, предлагани в болницата и старческия дом, включват хирургия, акушерство, болнично и извънболнично лечение, дългосрочни грижи, домашно здравеопазване, линейка и професионално здраве. През пролетта на 2014 г. болница Minidoka Memorial инсталира една от най-модерните CT машини, налични за малка болница. Съоръжението разполага с 50 легла и в него работят повече от 200 души, включително 51 лекари, което го прави важен работодател в окръг Минидока.

North Canyon Medical Center

North Canyon Medical Center прави разликата в Гудинг, откакто съоръжението за милиони долари отвори навреме и в рамките на бюджета през 2010 г. Разполага със самостоятелни стаи, изцяло цифрова система за здравни досиета, интегрирана със свързани лекари ' офиси, голямо спешно отделение с две отделения за травми и шест стаи за прегледи, център за рани, 16-срезов CT скенер, 4-D ултразвук, дигитална мамография и хирургични изображения и др. North Canyon също беше построен за разширяване на всяко ниво, така че да може да расте заедно с общността, а в момента се строи медицински център с площ от 33 000 квадратни фута и 10 милиона долара. Площадът се свързва със западната страна на съществуващото съоръжение и ще включва лекарски кабинети; физически, трудови и логопедични услуги; център на рана; апарат за ЯМР; и пространство за настаняване на гостуващи специалисти.

Полет Life на общинското летище Бърли

През 2015 г. Life Flight Network отвори денонощна база на общинското летище Бърли. Хеликоптерната база за спешни случаи обслужва директно Регионалния медицински център Касия и Мемориалната болница Минидока, най-близките съоръжения до базата, като същевременно обслужва и околните общности, включително Туин Фолс, Гудинг, Джеръм, Американ Фолс и Малад. Местни здравни специалисти казват, че районът Мини-Касия се нуждае от медицински хеликоптер, за да транспортира по-бързо пациенти в критично състояние до съответните болници.

Популярна тема