Какво трябва да знаете за живота в Хобокен, Ню Джърси

Съдържание:

Какво трябва да знаете за живота в Хобокен, Ню Джърси
Какво трябва да знаете за живота в Хобокен, Ню Джърси
Anonim

Почувствайте какъв е животът по поречието на река Хъдсън

Образ
Образ

Откакто Jersey Shore удари MTV, Ню Джърси получи малко лош рап. Но тъй като цените в Ню Йорк се покачват рязко, все повече хора се отправят през реката към Хобокен, Ню Джърси. Този град е само на един хвърлей разстояние от Манхатън, но има страхотно качество на живот. Скорошни трансплантации откриват, че има много повече за правене в града от GTL (фитнес зала, тен и пералня).

За тези от вас, които обмислят да се преместят в Hoboken, ние предоставихме полезна информация за това какво можете да очаквате. За да разберем истинската история, се свързахме с Джеф Сомърс, писател за LifeInHoboken.com, който живее в града от 15 години.

Ето няколко неща за живота в Хобокен, които трябва да знаете:

Това е семейно ориентирана общност

Въпреки че все още можете да намерите случаен купон, този град е за семейството. Somers го описва като „самостоятелна общност, където има вероятност да срещнете бавачка, бебешка количка или семейство, разхождащо кучето си на всяка улица. „Виждате едни и същи хора да тичат или да излизат на вечеря. Срещате местните готвачи и собственици на магазини през цялото време, казва Somers. „Често се срещате дори с кмета. Намира се на 10 минути от Ню Йорк, но има усещане за малък град.“

Въпреки малкия размер, има много за правене

От художествени галерии и концерти на живо до бирени градини и винени барове, никога няма да скучаете в Hoboken. Този малък град има голям удар, когато става въпрос за култура и развлечения. Всяко лято хората се отправят към кея за филми под звездите, където могат да гледат най-новите филми на страхотен фон. Или, ако търсите музика на живо, Somers препоръчва Maxwell’s Tavern, която осигурява постоянен поток от свежи таланти.

Ще се научите да оставяте колата у дома

Somers се възхищава колко лесно е да се придвижваш в града. „Всъщност това е буквално един от най-подвижните градове в страната – докато повечето хора имат коли в града, вие 100 процента не се нуждаете от кола, за да живеете тук. Сомърс обяснява, че живее от другата страна на улицата от голям магазин за хранителни стоки и ресторант/бар и че може лесно да стигне до Манхатън с PATH или автобусна система.

Има наистина страхотна храна

Не, не говорим за вида храна, която 20-годишните жадуват в 2 часа сутринта след нощ на пиене. Този град предлага набор от кухни, които могат да оставят устата на много от любителите на храната в Ню Йорк. Сред многото страхотни ресторанти в града Somers препоръчва на трансплантантите да посетят La Isla, кубински ресторант, който е представен в Food Network, както и Dino & Harry’s, заведение за пържоли, което се помещава в салон от 19-ти век.

Може да бъде малко скъпо

Въпреки че Hoboken може да е стъпка надолу от Манхатън, той все още не е съвсем евтин. Наемите и ипотеките могат да донесат доста висока цена, обяснява Somers. Апартаментите с една спалня могат да имат наемател от $2300 до $3000 на месец. И ако искате да закупите, кооперациите с две спални могат да достигнат доста над $500 000. А данъците върху имотите са малко кошмар, казва Somers.

Но напълно си заслужава

Въпреки високата цена, няма друг град като Хобокен. Този град в Ню Джърси предлага несравнима гледка към силуета на Ню Йорк и река Хъдсън, първокласни забавления и кухня, които съперничат на всичко, което се среща в големия град. Това е единственото място, където можете да стигнете до Ню Йорк с автобус, но въпреки това да се чувствате като част от общност.

Всъщност това е буквално един от най-подвижните градове в страната – докато повечето хора имат коли в града, вие 100 процента не се нуждаете от кола, за да живеете тук.

Популярна тема