Селскостопанската индустрия процъфтява в Пуебло, Колорадо

Съдържание:

Селскостопанската индустрия процъфтява в Пуебло, Колорадо
Селскостопанската индустрия процъфтява в Пуебло, Колорадо
Anonim

Уникалните предимства на Пуебло го правят топ селскостопански център

Пуебло
Пуебло

Селскостопанската индустрия играе значителна икономическа роля в района на Пуебло, дом на успешни ферми, процъфтяващи фермерски пазари, включително фермерския пазар в Пуебло и фермерския пазар на река Кайзер Перманенте, както и нарастващо население, фокусирано върху потреблението пресни, местно отгледани храни.

“Богатата на минерали почва на окръг Пуебло, отличното качество на водата от резервоара Пуебло и климатът на района – горещи дни, прохладни нощи и студени зими, които убиват насекомите – водят до висококачествени култури, казва Дан Хобс, собственик и оператор на Hobbs Family Farm в близкия Avondale.„Да бъдеш в земеделска общност, която има дълга история и традиции в земеделието, също е наистина важно. Освен това имаме страхотен достъп до пазара, защото сме близо до междущатска магистрала 25 и имаме достъп до целия преден диапазон на Колорадо.“

Селскостопанският пейзаж на Пуебло

Според последните данни на Министерството на земеделието на САЩ, от 2012 г., окръг Пуебло се състои от близо 900 ферми, включващи повече от 895 000 акра. Докато много от фермите произвеждат известните зелени люти чушки на Pueblo, местните фермери също отглеждат тикви, зимна тиква, диня, пъпеш, люцерна, царевица и сушен боб.

„Наличието на вода от резервоара Pueblo и напоителните системи помогна изключително много на нашето растениевъдство, казва Том Лака, агент по селското стопанство и природните ресурси към разширението на Държавния университет на Колорадо (CSU) в окръг Pueblo.

В допълнение към своите акри плодородна земеделска земя, Пуебло е дом на успешни програми за младежко селско стопанство, които подготвят следващото поколение фермери в района. Окръгът включва CSU Extension 4-H в Pueblo County, който е отворен за деца от K-12 клас, както и две глави на FFA – една в Pueblo County High School и една в Rye High School.

„Имаме няколко клуба в окръг Пуебло, но нашата най-голяма проектна област, която включва селско стопанство, са животновъдните проекти, казва Девин Енгъл, 4-H агент за младежко развитие за CSU Extension в окръг Пуебло. „В рамките на това имаме проекти за говеда, овце, кози, свине, птици и зайци, а децата могат да покажат добитъка си на окръжния панаир и други събития.“

Нишово растениевъдство в Пуебло

Въпреки че чесънът не е толкова известен като другите пуебло култури, той расте добре в района. Разположена на 30 напоявани акра, семейната ферма на Hobbs е един от най-добрите производители на чесън в окръга, отглеждайки между девет и 11 сорта сертифициран органичен чесън годишно на четири до пет акра. Фермата произвежда както кулинарен, така и семенен твърд и мек чесън.

„Чрез проба и грешка избрахме сортовете чесън, които се справят най-добре с нашите условия на отглеждане тук, в окръг Пуебло, казва Хобс.

Семейната ферма на Хобс също отглежда моркови, краставици, марули и картофи, както и семена за свободно опрашвани зеленчуци като рукола, патладжан, бамя и копър за пазарни производители и домашни градинари.

Оранжерийната градинарска индустрия също е във възход в Пуебло, като холандската компания за оранжерии KUBO полага основите за голяма операция. В крайна сметка KUBO ще отдаде под наем своите устойчиви, затворени оранжерии на компании, които отглеждат домати, и тези домати ще бъдат продадени на крайни потребители, с които KUBO има договор.

Богатата на минерали почва на окръг Пуебло, отличното качество на водата от резервоара Пуебло и климатът на района – горещи дни, прохладни нощи и студени зими, които убиват насекомите – водят до висококачествени култури.

Популярна тема