Google Fiber в Шарлот САЩ стимулира бизнеса

Съдържание:

Google Fiber в Шарлот САЩ стимулира бизнеса
Google Fiber в Шарлот САЩ стимулира бизнеса
Anonim

Научете как плановете на Google за избора на Шарлот, Северна Каролина, за неговата гигабитова интернет мрежа Google Fiber ще стимулират технологичното предприемачество в Шарлот, САЩ.

Шарлот
Шарлот

Технологичната индустрия на Каролина се разраства бързо и регионът на Шарлот, САЩ – със своя сектор на финансовите услуги, действащ като катализатор – е един от основните източници на този растеж.

„Много ИТ хора идват в района на Шарлот, защото са наети от банките. Когато след няколко години искат да продължат напред в своята ИТ кариера, не е нужно да се местят. Те могат да останат тук“, казва Майкъл Прегер, главен изпълнителен директор на AvidXchange, базиран в Шарлот доставчик на автоматизирани процеси за фактуриране и плащане за компании от среден пазар.

„Има много софтуерни таланти, концентрирани около банките. Талантът остава тук, защото районът предлага много и има много различни начини на живот. Освен това имаме местни таланти, които са получили образование в нашите университети,” Майк Фелдман, главен изпълнителен директор на базираната в Шарлот T1Visions, чиято авангардна компания проектира интерактивни маси със сензорен екран, стени със сензорен екран, цифрови табели и приложения за мобилни устройства.

Нарастващо присъствие

Технологичната асоциация на Северна Каролина публикува първия си годишен доклад за състоянието на технологиите в началото на 2015 г. Той установи, че ръстът на заетостта в технологиите в щата е 7,1%, което го нарежда на шесто място в страната. Докладът прогнозира, че процентът ще се удвои през следващите пет години, по-бързо от страната като цяло. Този растеж се движи отчасти от най-високото класиране на държавата за държавно финансиране за публични изследователски университети (на редовен студент или еквивалент). Северна Каролина също се нарежда на девето място за растеж във високотехнологичните предприятия и на осмо за стартиращи фирми, произлизащи от университети.

През 2013 г. NCTA съобщи, че повече от 16 000 технологични предприятия работят в Северна Каролина, а процентът на установените нови се нарежда сред първите 15 щата и има тенденция към нарастване. Според информация от Камарата на Шарлот, около 3 000 от тях са били в столичния статистически район Шарлот-Конкорд-Гастония. Няколко от тези компании бяха посочени в списъка Inc. 5000 на най-бързо развиващите се компании в страната, включително AvidXchange, T1 Visions и Ettain Group, компания за ИТ персонал и консултации.

Разширяващи се компании

AvidXchange е родна компания, която стартира през 2000 г. През януари 2015 г. тя се премести в нова корпоративна централа с площ от 115 000 квадратни фута в Куин Сити и обяви, че ще учетвори работната си сила до 800 служители до края на 2018 г.

„Наричам района на Шарлот Силиконовата долина на Юга – това е скрит скъпоценен камък“, казва Прегер. „Има разходни предимства от разрастването на софтуерна компания тук; хората искат да се преместят тук; имаме страхотна образователна база в UNC Charlotte за научни изследвания и академици; и имаме стабилно летище и транспортна система.“

AvidXchange не е единствената технологична компания в района в режим на разширяване. Velocity Technology Solutions, доставчик на хостинг на облачни приложения за предприятия и бизнес софтуер, премести глобалната си централа в Шарлот от Ню Йорк през есента на 2014 г., а Aramark He althcare Technologies откри нов център за здравни технологии и иновации също през есента на 2014 г. Също така стимулира статутът на региона като технологичен център беше съобщението от януари 2015 г. от Google, че е избрал Шарлот за новата си гигабитова интернет мрежа Google Fiber.

Създаване на нова икономика от старата

Рок Хил, в окръг Йорк, S. C., вече има гигабитова услуга. Това беше част от инфраструктурния пакет от 30 милиона долара, въведен от Rock Hill за развитието на Knowledge Park, високотехнологичен парк от 23 акра, който се издига от останките на текстилната индустрия с акцент върху креативността и иновациите. Паркът е част от историческа зона с площ от 1 квадратна миля, която градът реконструира съвместно с няколко партньора, включително Rock Hill Economic Development Corp. и Sora Development, основният разработчик. Първото пространство за много наематели – реновирана мелница с площ от 200 000 квадратни фута – ще започне работа през есента на 2015 г. Fab Lab (лаборатория за 3-D печат и производство), технологичен инкубатор и образователно пространство, наречено The Hive, са сред предприятията вече работи в парка. Rock Hill, в сътрудничество с Winthrop University и York Technical College също разработва различни програми за създаване на образовани таланти.

„Ако нямате хората, технологичният бизнес ще търси другаде, където има хора“, казва Дейвид Лоурънс, мениджър за развитие на парка на знанието за City of Rock Hill.

Популярна тема