Fargo търси повече работници за процъфтяващия пазар на труда

Съдържание:

Fargo търси повече работници за процъфтяващия пазар на труда
Fargo търси повече работници за процъфтяващия пазар на труда
Anonim

Общността има хиляди свободни работни места в топ области

Работник в завода на Caterpillar Reman във Фарго закрепва верига към голям метален компонент, оформен като ракетен бластер
Работник в завода на Caterpillar Reman във Фарго закрепва верига към голям метален компонент, оформен като ракетен бластер

Фарго е четвъртият най-бързо развиващ се малък град в Съединените щати и малък град №1 в Америка за започване на бизнес или кариера, според Forbes.

Силната местна икономика на Фарго продължава да расте в сектори като преработка на храни, търговия на дребно и висше образование, както и технологии и здравеопазване. Дори производственият сектор нарасна с повече от 12 процента през последното десетилетие в сравнение с 15 процента спад в САЩ. S. през същия период от време.

Целият този просперитет е добра новина за местната икономика, но растежът поражда необходимостта от привличане на повече служители. Неотдавнашно проучване на регионалната работна сила във Фарго, ръководено от пет организации, включително Greater Fargo-Moorhead Economic Development Corporation, установи, че Fargo-Moorhead е имало около 6 700 работни места през 2015 г. и този брой ще нарасне до 30 000 работни места през следващите пет години.

В резултат на това GFMEDC ръководи инициатива за набиране, задържане и развитие на таланти в подкрепа на растежа на бизнеса в региона. Една от програмите се нарича Community 101 for College Students, която информира и предлага на колежаните да започнат да следват по-подходящи специалности, които ще доведат до добре платени кариери при съществуващи работодатели.

Междувременно други усилия привличат националното внимание на общността и привличат нови работници в региона, включително програми като 1 Million Cups Fargo, TedxFargo, предизвикателство за социални иновации и технологичен хакатон. Fargo дори беше домакин на конференция за Drone Focus през 2015 г.

In With the Knew

Целта на Съвета за информационни технологии на Северна Дакота (ITCND) е да накара учениците да мислят повече за кариери, базирани на технологии. Две от инициативите са Кариерно осведомяване и Кариерно техническо образование програми, които информират K-12 ученици във Фарго за страхотните възможности в технологиите.

„Няколко организации подкрепят кариерно изложение He alth, Tech & Trades за деветокласници, а в училищата са въведени програми, базирани на кариера, специално насочени към ученици от трети до шести клас“, казва Гари Инман, ITCND Президент.

Инман казва, че базираните на технологии истории за успех във Fargo могат да бъдат безгранични и той посочва разрастващи се компании като Microsoft Fargo, Myriad Mobile (компания за разработка на мобилни приложения със собственици на 20 години), Appareo Systems (авиация базирана електроника) и Intelligent InSites (автоматизация на здравеопазването за болници).

„Например има недостиг на разработчици на бази данни във Fargo-Moorhead и тези служители често правят над $70 000 до $100 000“, казва той. „Всъщност добрите разработчици веднага след колежа могат да спечелят около $60 000, за да започнат.“

Добра медицина

Друг ключов сектор за усилията за набиране на персонал е здравеопазването, особено след като новата болница на Sanford Medical Center Fargo ще изисква 300 нови позиции, когато отвори врати през 2017 г. Бритни Бартнс, назначена наскоро в сегашния Sanford Medical Center Fargo, регистрирана помощник-медицинска сестра, израснала в Колорадо, посещавала колеж в Тенеси и избрала Фарго за работа.

„Посетих Фарго и оцених, че общността не е твърде голяма, но е достатъчно голяма, с добри ресторанти, пазаруване и неща за правене“, казва Бартнс. „Избрах Sanford, защото те наблягат основно на напреднало лечение и холистични грижи. Има много възможности да продължа напред в кариерата си и също така се вълнувам от новата болница през 2017 г.”

Популярна тема