Източна Северна Каролина е глобален магнит за чуждестранни инвестиции

Съдържание:

Източна Северна Каролина е глобален магнит за чуждестранни инвестиции
Източна Северна Каролина е глобален магнит за чуждестранни инвестиции
Anonim

Регионът на Източна Северна Каролина има повече от 50 големи международни индустрии, които избират района за дейността на своята компания в САЩ.

Грийнвил, Северна Каролина
Грийнвил, Северна Каролина

Източна Северна Каролина привлече световното внимание от големите международни компании заради наличието на квалифицирана работна ръка, впечатляваща образователна система, логистична и транспортна мрежа и привлекателно качество на живот. Благоприятният за бизнес климат в региона и сътрудничеството между федералните, щатските и местните власти, както и агенциите за икономическо развитие, насърчиха повече от 50 международни фирми от 20 различни страни да инвестират в района чрез създаване на нови съоръжения, както и сливания и придобивания на съществуващи фирми.

Впечатляващи активи

Едно от най-привлекателните за чуждестранните фирми е изобилието от образователни институции в Източна Северна Каролина, което включва голям изследователски университет и 11 обществени колежа, които предоставят персонализирано обучение за развитие на работната сила за индустрията. Усъвършенстваната комуникационна инфраструктура на региона и силно развитата транспортна система също са ключови активи за фирми с глобални операции. Районът предлага близост до множество морски пристанища и е дом на мултимодалния North Carolina Global TransPark, който разполага с летище с писта от 11 500 фута, която може да поеме най-големите товарни самолети в света. Други предимства включват мрежи и програми за подкрепа на индустрията за чуждестранни компании и две външнотърговски зони. Търговските зони предлагат спестявания на разходи за мита, данък върху личната собственост, данък върху продажбите и използването, както и допълнителни спестявания от лихви, разходи за труд и доставка. Районът също така се възползва от голям набор от бивши военни служители, много от които владеят втори език и чуждестранен трудов опит.

Скочат чуждестранните инвестиции

Няколко японски фирми управляват съоръжения в региона, включително Fuji Silysia Chemical USA, която произвежда продукти със силикагел в Грийнвил; LiveDo USA, която произвежда продукти за инконтиненция в Wilson; и True Marine, която прави лодки в Morehead City, както и доставчици на автомобили като ASMO Greenville от NC, Inc., Keihin Carolina System Technology (Tarboro), Bridgestone/Firestone (Wilson) и Uchiyama (Goldsboro). С работна сила от повече от 2000 души в завода си за производство на гуми за пътнически и лекотоварни автомобили в Уилсън, Bridgestone/Firestone е един от най-големите работодатели в региона. В Грийнвил ASMO наема повече от 500 и добавя 200 нови работни места до 2016 г. в своето съоръжение, което произвежда DC двигатели и автомобилни системи. Разширяването на компанията в размер на 50 милиона долара използва безвъзмездни средства от държавната програма за безвъзмездна помощ за инвестиции в развитие на работните места (JDIG), с помощта на няколко местни агенции и комунални услуги. Стимулът осигури на ASMO повече от $1.2 милиона общи ползи въз основа на създаването на работни места и резултатите. Германският производител на електроуреди BSH Home Appliances разшири завода си в Ню Берн многократно, а Carolina Technical Plastics, дъщерно дружество на германския производител на пластмаси Wirthwein, управлява там завод за леене под налягане, който също процъфтява.

Базираната в Холандия DSM Pharmaceuticals, която наскоро обяви сливане с Patheon, е инвестирала стотици милиони долари в своя обект от 640 акра в Грийнвил, откакто разположи своето съоръжение за биофармацевтични лекарства там през 2001 г. DSM Северна Америка Президентът Хю Уелш казва, че компанията очаква с нетърпение да продължи растежа си в региона.

„Източна Северна Каролина ни предлага достъп до квалифицирана и ангажирана работна сила, отлични взаимоотношения с регионални университети и сътрудничество и предоставяне на възможности за местно, регионално и щатско управление и органи за икономическо развитие“, казва Уелш. Освен това общността „споделя нашите ценности за създаване на по-ярък живот за хората днес и бъдещите поколения“, казва той.

Италианските компании BioChemtex и Nutkao USA Inc. обявиха планове за разполагане на заводи в района. BioChemtex инвестира 200 милиона долара в завод за производство на етанол от биомаса, който ще наеме 65 и ще създаде около 250 индиректни работни места в цялата област. Заводът ще бъде едно от единствените съоръжения в нацията за производство на течно гориво в търговски мащаб от целево отглеждани енергийни култури. Nutkao, производител на продукти на основата на ядки, изгражда производствено съоръжение за ядково масло на стойност 17 милиона долара в Роки Маунт, което ще създаде близо 100 нови работни места. Логистиката и транспортната инфраструктура на Източна Северна Каролина изиграха ключова роля в убеждаването на фирмата да разположи операциите си в САЩ там, според президента на Nutkao Дейвид Брайда.

„Ние сме в бизнеса с бързооборотни потребителски стоки и Северна Каролина е много добре разположена от гледна точка както на входящите (суровини), така и на изходящите (готови продукти) логистични разходи“, казва той.„Също така наличието на работна сила с правилното съотношение между умения и разходи и наличието на монолитна сграда ще ни помогне да съкратим проекта за нашия завод.“

Популярна тема