Компании за науки за живота от следващо поколение се събират в Източна Северна Каролина

Съдържание:

Компании за науки за живота от следващо поколение се събират в Източна Северна Каролина
Компании за науки за живота от следващо поколение се събират в Източна Северна Каролина
Anonim

Секторът на науките за живота в Източна Северна Каролина е в крива на растеж.

Грийнвил, Северна Каролина
Грийнвил, Северна Каролина

В Центъра за усъвършенстван съдебномедицински ДНК анализ в Грийнвил, разкривачи на престъпления в лабораторни престилки играят CSI всеки ден. Тази нова водеща лаборатория, построена от Genome ID Group LLC, предоставя ДНК анализ за федерални, щатски и местни правоприлагащи органи, обществени лаборатории за престъпления, прокурори и други агенции, ангажирани в борбата срещу престъпността и терора.

„Нивото на достъп тук до местни и регионални власти, които са ориентирани към науката за живота, е полезно и има изобилие от мрежови ресурси за намиране на кандидати за работа“, казва главният изпълнителен директор Майкъл Хефернан.„Вярваме, че Източна Северна Каролина и окръг Пит, по-специално, имат огромен потенциал като център за науки за живота и биотехнологии.“

Друга фирма в областта на науките за живота, Metrics, световен производител, специализиран в орални и локални лекарствени форми, има симбиотична история с Грийнвил, датираща от 1994 г., когато компанията е основана от учен от медицинското училище в Източна Каролина и служител на Burroughs Wellcome. Въпреки че сега е дъщерно дружество на австралийската Mayne Pharma Group Limited, когато Metrics се нуждаеше от нова лаборатория за 1,6 милиона долара, тя избра Грийнвил. „Метриките и Грийнвил са тясно свързани, защото имаме силна и взаимноизгодна връзка с Университета на Източна Каролина, от който набираме много от нашите учени и техници“, казва Джеф Башам, президент на бизнес развитието.

„Използването на научен талант, ориентиран към Грийнвил, е една от причините, поради която текучеството на нашите служители е толкова ниско; хората са щастливи, че са в Грийнвил и вършат работа, която им харесва.” За да култивират този талант, Pitt Community College и East Carolina University предлагат програми от основно обучение за биотехник до B. S./M. S. по химия, биология и биохимия, както и M. S. по биотехнологии и биомедицинско инженерство и докторска степен. програми по микробиология и биохимия.

„Предварителната подготовка на нашата работна сила означава, че една компания отделя по-малко време за обучение,“казва Уанда Юхас, изпълнителен директор на Комисията за развитие на окръг Пит.

Бионаучните фирми процъфтяват

Стартъпи в областта на бионауките като MXBiodevices, CTMG и RTI Surgical намериха благоприятна почва за растеж в Източна Северна Каролина, както и Prima Tech USA, фирма от окръг Дъплин, основана от Ким Куин, завършила зоотехника в Държавния университет на Северна Каролина която сега е най-големият производител и дистрибутор на апликатори за здравето на животните в страната. DSM, глобална научна компания, работеща в областта на здравеопазването, храненето и биоматериалите, наскоро обнови завода си в Грийнвил Dyneema, за да произвежда най-тънкия полиетилен с висока якост, медицински клас, ултрависоко молекулно тегло на пазара.

„Цялата технология в съоръжението е собственост на DSM и използва нашата десетилетна история на иновации в материалите,“казва Карола Хансен, директор на биомедицински полиетилени за DSM Biomedical. Hospira, водещият световен доставчик на инжекционни лекарства и технологии за инфузия, наскоро обяви планирани инвестиции от повече от 200 милиона долара в своето съоръжение в Роки Маунт, включително лаборатория за качествени и аналитични тестове в своето съоръжение в Роки Маунт. „Чрез усъвършенствана технология и допълнително пространство успяхме да увеличим нивата на производство и да осигурим по-последователно пускане на продукти, като в крайна сметка поддържаме способността си да осигуряваме по-устойчиви доставки на животозастрашаващи лекарства“, казва Марти Нийли, вицепрезидент на Операции на Rocky Mount. Производителят на медицински изделия BD (официално известен като Becton Dickinson & Co.), който произвежда новоодобрени предварително напълнени безопасни спринцовки в Уилсън, наскоро се разшири, за да бъде в крак с очакваното търсене.

Печеливш партньор

Географското местоположение на Wilson е плюс за компаниите в областта на науките за живота. „Ние сме централната точка между Роли, Роки Маунт, Грийнвил, Голдсборо и Клейтън“, казва Дженифър Ланц, изпълнителен директор на Wilson Economic Development Corporation. „В резултат на това ние сме в състояние да привлечем служители от работна сила от 165 000 души.“

Уилсън е инвестирал сериозно в инфраструктура поради директната печалба. „Индустрията на науките за живота създава пет допълнителни работни места в икономиката за всяка пряка работа, която създава“, казва Ланц. „Такива компании обикновено инвестират между 300 и 6 000 долара на квадратен фут площ, много повече от повечето индустрии днес.“Юхас от Комисията за развитие на окръг Пит е съгласен. „Очакваме да видим непрекъснато разширяване на нашата работна сила в областта на науките за живота и фармацевтиката“, казва тя. „На свой ред се създават повече програми за образование и обучение с насоки от нашите корпоративни партньори.“

Популярна тема